Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Opel (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel.html)
-   -   Discutii intre membrii grupului Tigra Club (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel/87445-discutii-membrii-grupului-tigra-club.html)

Black Pearl 23-08-08 13:12

Re: Discutii intre membrii grupului Tigra Club

E normal sa fie asa pentru ca pana la 1 iulie 2008 taxa de prima inmatriculare era in jur de 2.604 euro(pt cele de 1.4) => 2.976(pt cele de 1.6), iar acum noua taxa de poluare este in jur de cateva sute de euro (cu cat e mai veche cu atat e mai mica taxa: min= 120 euro pt o Tigra din 1995, 1.4 cmc si max=1622 euro pt o Tigra din 2000, 1.6 cmc)
Asa ca o sa vezi destule Tigra aduse de afara in viitorul apropiat.:)

Agitatu 23-08-08 14:11

Black Pearl spui ca schimbi la 3000 - 4000 :|
si consumul cum iese cand schimbi la 4000 :| ?

Black Pearl 23-08-08 14:42

Discutabil.
La drum bun (nu sosea in recontructie cum am avut parte pana acum o luna, unde mergeam mai mult in treapta I si II, subturat) schimb intre 3.000 - 4.000 ture.
La mine este consumul destul de mare in oras (11%) poate si din cauza modificarilor: evacuare, filtru sport, jante mai mari + stil de condus uneori + trafic greoi + drumuri proaste (am inteles cand am luat-o ca ar avea si ceva modificare la motor dar e o chestie pe care nu o pot verfica). Cei de la Reprezentanta Opel mi-au zis ca masina e ok si consumul ar putea fi dat si de modificarile care le are. (Vorba lor: ai vrut masina tunata... nu te mira de cat consuma :D)
Nu stiu care ar fi concluzia. Oricum nu o conduc subturat doar pe drumuri proaste si cred ca acolo e consumul mare, parerea mea. Dar fiind o masina sport eu cred ca e normal sa schimbi la 3.000-4.000 de ture. Si..... nu stiu daca as putea sa o conduc subturat :lol: ... cand stiu ce poate :D
Cert este ca afara mi-a luat 5,5-6%, ceea ce zic eu ca este foarte bine. Singura problema cu consumul e in oras, de aceea tind sa cred ca masina e ok totusi

Vialy 23-08-08 17:30

Quote:

Originally Posted by Black Pearl (Post 1711278)
Cert este ca afara mi-a luat 5,5-6%, ceea ce zic eu ca este foarte bine. Singura problema cu consumul e in oras, de aceea tind sa cred ca masina e ok totusi

yeap , ai dreptate !

In oras sub 10 mie nu-mi ia , poate un 9,5 minim .... dar se stie cu 5 litri fac 50 km .

Dar in afara daca merg la 120 constant imi ia 5,5 - 6 ! :)

A incercat cineva sa faca un consum in mers de 160 - 170 km/h constant, tind sa cred ca tot in jur de 6 consuma ! :)

Ciuby 23-08-08 18:25

ia mai mult. Am condus eu 100 km din buzau pana la metro in buc si mi-a luat cam 6litri (mers 110-120), iar la intoarcere tata. sub 150 nu cred ca a mers tot drumul, dar s-a cam vazut si pe indicatorul de benzina (pe unde era drum intins a mers cu 180)

Agitatu 23-08-08 20:47

a pai este super :)
6% chiar bine
10% in oras 11 :P nu este masina sa consume mai putzin in oras
poate doar impinsa

Vialy 23-08-08 22:01

Quote:

Originally Posted by Agitatu (Post 1711764)
a pai este super :)
6% chiar bine
10% in oras 11 :P nu este masina sa consume mai putzin in oras
poate doar impinsa

tico ... 6 la suta maxim in oras !

opel corsa ...motor mic ... !

BC-20-LET 23-08-08 23:16

Quote:

Originally Posted by Black Pearl (Post 1711278)
Discutabil.
...Dar fiind o masina sport eu cred ca e normal sa schimbi la 3.000-4.000 de ture.

Nu e sport, e wannabe .(parerea mea )
Motivul pentru care momentul maxim de cuplu este la 4.000rpm este ca e benzina aspirat si atata tot, a se vedea astra si alte benzinare din clase mai putin sport .

Agitatu 23-08-08 23:19

chiar am uitat de tico :| :P

Black Pearl 23-08-08 23:25

Ar mai fi Matizul, care mie imi consuma in oras max 8%.:D

Ciuby 23-08-08 23:47

Quote:

Originally Posted by BC-20-LET (Post 1711930)
Nu e sport, e wannabe .(parerea mea )

Si eu incerc sa conving lumea de acelasi lucru. Crezi ca merge? Oamenii se uita prea mult la aspectul exterior (care, sa recunoastem, este foarte sport)...

Black Pearl 23-08-08 23:54

E posibil sa aveti dreptate amandoi, nu va contrazic, astept doar argumente.
Daca am gresit pana acum, macar sa nu o mai fac pe viitor.
Ce inseamna o masina sport?

Ciuby 24-08-08 00:00

Pai simplul fapt ca motorul de 1.6 (cel mai mare pus pe tigra) are din fabrica un timp de 10.2s pana la 100km/h iti arata ca nu e o masina sport.
Apoi, ce masina sport ai vazut tu cu motor aspirat? Ar fi Suzuki Swift Sport, dar altele nu-mi vin in minte acum. (aici se poate sa ma insel, dar totusi - sport = turbo dpmdvd)

Daca vrei etalon in ceea ce inseamna masina sport, ia calibra, ca tot sunt de-o varsta si-un producator :)

Tigra e doar o masina frumoasa, destul de fiabila (daca nu este considerata sport si se da in ea), practic o varianta de corsa "pentru autostrada" - de aici tind sa cred si consumul EXAGERAT in oras, comparativ cu cel din afara orasului, unde la o viteza de 130 km/h, pe langa faptul ca merge prin 3500ture, deci foarte linistit, are si un consum f mic.

Black Pearl 24-08-08 00:06

Corect! :) Nu pot decat sa iti dau dreptate in ceea ce spui.

Vialy 24-08-08 01:56

Ciuby : eu sunt de alta parere , consider ca Tigra si Calibra sunt masini sport ! chiar daca au motor aspirat .... faptul ca au 2 usi , sunt micutze , marindu-le puterea poti sa le faci foarte nervoase !

Uite reno clio ala mic in 2 usi , are motor aspirat 170 cp ! ca si dimensiuni si aspect este aproape la fel ca o Tigra ! Diferenta de cp este foarte mare intre cele doua dar .... ca si exterior par identice .

Eu consider o masina sport dupa urmatoarele criterii :
- sa aiba 2 usi ;
- sa aiba cel putin 100 cp ;
- sa aiba un aspect "de glontz " :D , " ascutit " de parca ar taia aerul . :P

E clar faptul ca tigra nu e berlina, caravan, nu e masina de familie .

All times are GMT +2. The time now is 14:07.

- Copyright 2026 4Tuning