![]() |
Re: M roadster vs slk AMG vs BOXTER S vs S2000
la z3m un mare - ar fi fiabilitatea cutiei de viteze,cutie cu 5 tr, pt ca cea originala M nu a putut fii montata pe sasiu datorita dimensiunilor mai mari.
slk e mai usor tunabil, schimband fuliile compresorului........ |
Ai drepate, o sa caut ceva info despre cutia asta, sper ca nu e cea de pe modelele 330 sau 328... eu vreau sa modific motorul si nu cred ca ar face fata cuplului.
Ca si performante, e similara cu cea in 6 trepte dar ca nu ai o a 6-a de cruising si consum scazut. Turcii de la da-motorsport zic ca merge bine dar o sa ma mai interesez. Cinstit, motorul de pe 32 amg, nu-mi spune nimic. Nu mi se pare ca are ce-i trebuie sa fie ceva cu adevarat sport, si cutia e de kko, automata. (noile amg de 6.3 sunt cu totul si cu totul altceva). |
da,dar mercedes e renumit in construirea celor mai bune cutii automate.....+ ca o automata rezista mai bine
eu unul as avea in vizor s2000 si slk. atat boxer cade datorita cheltuielilor mari de intretinere si z3 mi se pare urat in spume. un prieten dupa ce si-a achizitionat un slk230K...a facut o bestie,si asta dupa ce a schimbat fuliile de la kompresor si injectoarele. |
Z3 nu imi place, Boxter e prohibitiv la intretinere, SLK e bun dar cu asigurari, impozite si taxe vamale mari....as prefera un S2000 cu un eventual tuning.
|
scurt pe doi...daca ai banu shi eshti adevarat...conduci porsche...daca ai vrea sa conduci porsche dar totushi eshti un beshinos...itzi iei ferrari....daca preferi confort...conduci mertzan....in orice alta categorie te-ai inscrie...conduci orice altceva...
sa-tzi spun din experientza...porsche e o mashina cu pretentzii atat la intretzinere cat shi la condus...tre sa fii treaz shi pe faza cand conduci unul....mertzanu nu stiu ce shi cum dar cica te potzi relaxa....japonezele...sincer...tre sa-tzi placa la nebunie sunetu pt ca din punctu meu de vedere asta e tot ce iese din ele...shi nu e grozav. am fost cu japoneza shi de 100 de cai...shi de 200...shi de 300...shi e...ok. :) am fost cu porsche shi am vazut porsche shi sincer m-am cacat pe mine :D |
in comparatia asta, aleg boxter S fara regrete.
|
Quote:
Legat de ferrari, eu chiar vorbesc serios toate cele 4 masini se invart in jur de 20.000 euro , ferrari mai ieftin de 50.000 nu gasesti. O a 5-a varianta , fara se exagerez, ar fi corvette, pe la 25.000 euro poti sa-ti iei un c6 !!! dar cam sar din buget. Ce are bmw-ul... are un motor foarte raspandit, usor de intretinul, fiabil si la care gasesti piese gramada... sigur o sa am nevoie. Masina asta nu o iei ca sa te uiti la consum. :) |
nu a ajuns la tapitzerie :lol:
bmw mi se pare overpriced. piesele nu sunt tocmai ieftine shi nici service-ul(mai ales daca e M) Fa test drive cu mashinile astea shi vezi care-tzi surade. |
1. M roadster -
- performanta buna - senzatie si sound f. frumoase - tuning greu de facut, foarte scump - (in variante ieftine cedeaza motorul) 2. slk AMG - - performanta ok dar cutie automata - comod dar mai putin sportiv - tuning limitat 3. BOXTER S - - e un PORSCHE - foarte frumoasa - performante ok - avantaj acoperis solid - fiabilitate buna - tuning limitat 3. S2000 - - Unic ca senzatie, si sunet - cel mai exlusivist si frumos (dupa parerea mea) - performant dar periculos - cel mai fiabil - tuning cat de cat dificil - putin cam incomod pentru mersul de zi cu zi si pentru drumuri mai slabe Acum sa sti ca intretinerea la toate 4 e scumpa, tuningul este si el in functie de limitele care vrei sa le atingi. Depinde si ce-ti doresti, pentru frecat zi de zi, mers mai mult prin oras, si comfort Mercedesul. BMW-ul are performate f bune, e o masina ceva mai periculoasa, fiabilitatea nu este punctul ei forte, ofera o buna combinatie performata, senzatie si comfort dar nu e o masina pretabila tuningului, e mai bine de lasat standard, are un motor dificil de tunat si pretentios. Porsche-ul e foarte frumos, cel mai usor de controlat la limita, este o combinatie si un compromis foarte bun. Honda este de fapt din alta categorie, iti ofera o senzatie unica, cea mai apropiata de o masina de pista, un motor care te unge pe suflet daca adori turatiile, aspect exclusivist. Cu un tuning facut cu cap e absolut bestiala dar atentie, nu e o masina de frecat ziua prin oras, are o stabilitate de invidiat dar e si cel mai greu de controlat la limita. Este o masina numai pentru soferi experimentati. |
omul a zis ca vrea sa arda cauciucuri ,si sa mearga " de'a latul" ...deci tinand cont de distributia aproximativ 50-50 a greutatii la Honda S2000...aceasta este masina perfecta pentru el...(parerea mea:D)
|
Parerea ta nu prea este buna, stabilitate buna si curba cu viteza maxima nu inseamna sa mergi 'de-a latul'.
Mersul 'de-a latul' este rezultatul unei senzatii mai fun dar o viteza mai mica, exceptand masinile 4x4 gen STI, EVO, etc.. Iar Honda S2000 este fix masina care sta cel mai bine pe curbe, este cea mai potrivita pt. mersul pe pista, dar cea mai nepotrivita si greu de controlat pentru drift. Nu distributia 50/50 face driftul bun, distributia 50/50 optimizeaza in general stabilitatea in curba, iar atat abordarea curbelor la viteza maxima cat si driftul nu au o legatura directa cu repartitia maselor pe punti, aderenta pe fiaceare punte fiind foarte mult infuentata si de diferenta de dimensiune a pneurilor fata/spate (exe: Porsche, BMW M3, Corvette etc.), inaltimea centrului e greutate, setarea suspensiei, forma aerodinamica, etc. |
Quote:
GTR are dreptate, tre sa recunosc.... Nu chiar sa ard cauciucuri si sa merg de-a latu' ... nu am nici scula mica si nici nu sunt tampit. Cred ca asta fac americanii dupa ce isi cumpara un corvette sau un mustang. Cutie automata, infig un picior tare in frana unul tare in acceleratie si incepe fumigena... oleeee ... viata frate.... ah si fumeaza iarba in timpul asta.. cica in combinatie cu fumul de cauciucuri creste potenta. :shock: ps S2000 e super masina, cu piesele de schimb nu stiu cat de usor si de ieftin e... la fel si cu boxterul... |
cu dedicatie iti doresc sa te vad intr-un M. Daca o sa ai un drum pana in Norvegia poti sa-i adaugi un kit turbo de la ESS Tuning o firma specializat in producerea de kituri turbo pt, BMW.
|
vrei sa manance cauciuc pe paine atinci m roadster, dar e cam urat, sau boxter (excelent handling) plus k e si mai exotica
|
aleg S2000 . . . da' sa o faci k asta : https://www.youtube.com/watch?v=DV08SE-zV7A
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:45. |
- Copyright 2026 4Tuning