![]() |
Re: Problema Golf V
true !
|
se duce naibii acest filtru de particule chiar si daca fabricantul nu l-a prevazut in dotarea automobilului?
chiar asta nu mai cred :) |
vorbeam de masinile diesel nucklehead
|
:)) dolb ai dreptate !
|
Re: P r o b l e m a !!! :( G o l f V
Quote:
|
cum sa fie supraturata o masina la 3000 de ture..atunci cum numesti turatiile de 5000-6000?
|
Btw nu cred ca la benzina si-ar avea rostul un filtru de particule...
|
Re: P r o b l e m a !!! :( G o l f V
Quote:
da ma rog daca e forum liber unii pot sa jigneasca persoane pe care nu le cunosc, doar de dragul de a arata lumii cat de ingusta este gandirea lor :) |
@dolb: Spre stiinta si fara a dori vreun conflict de vreun fel:
-benzinarele au cuplul maxim la o valoare mai mare a turatiei decat diesel. De obicei valoarea respectiva se atinge in jur de 3000 rpm sau mai sus chiar. De regula, masinile cu motoare Otto/Wankel sunt gandite sa functioneze la turatii mai mari decat cele Diesel. -experienta mea in domeniul diesel este relativ restransa, dar toate masinile benzinare pe care le-am avut au mers fara absolut nici o problema si aproape de zona rosie si in regimuri de turatie de 4000-5000 rpm. |
nu contest asta.. insa ce voiam sa scot in evidenta este ca peste 3000 rpm .. 4000 sa zicem masinile vor merge supraturate deci putin chinuite! nu ma intereseaza daca vor merge in parametrii buni si nu vor avea nici o problema eu doar incercam sa ii raspund omului atunci cand a spus ca ma joc cu termeni care nu ii cunosc (i.e. - supra/subturat )
|
nu ai cum sa imi explici mie si nici de ce.eu stiu foarte bine si trebuie sa intelegi si tu ca nu are nici o legatura turatia de 4000 sau 5000 cu supraturarea decat daca mergi intr-o treapta de viteza mult inferioara pentru acea turatie.
astfel cum pentru treapta a 6-a turatia de 5000 este o turatie normala cand ai unde si te grabesti, masina fiind doar turata, nici sub, nici supra, se schimba total situatia daca esti in treapta a 3-a sa zicem la turatia de 5000. sunt motoare foarte elastice si bine reglate care nu tremura in trepte superioare daca turatia este scazuta, nu ma refer aici la dacia 1300, unde sare schimbatorul de viteze din loc. la fel de cert este faptul ca un motor care functioneaza numai la turatii de peste 4000 se va uza mult mai repede fata de un motor folosit mai cu mila. exemplu cursele de viteza unde motoarele performante utilizate nu ajung la sute de mii de km ci se schimba la cateva curse deoarece sunt gandite pentru performanta si nu pentru folosirea zilnica pentru perioade indelungate. stilul de condus al fiecaruia este diferit, cu consecinte care se vad in timp asupra masinii. nu cred ca exista o regula excat care sa spuna ca trebuie sa mergi minim cu turatia de ... pentru masina ... insa exista niste parametrii ideali recomandati de fabricant pe care daca ii respecti masina va functiona mai mult timp fara reparatii majore. |
pentru un turbo diesel , trebuie sa se mearga cu minim 2000 rpm in primele 3 trepte de viteza ! pt ca altfel se infunda EGR-ul si nu va mirosi a bine ;) .. eu nu vorbesc din carti.. ci din service-uri la care au participat diferiti prieteni cu masinile lor.. inclusiv cumnatul meu
|
la diesel poti merge ci cu treapta a 4-a sau a 5-a cu 2200 rpm si nu pateste nimic egr.
insa omul din topic are o problema cu un martor din bord la o masina pe benzina. nu stiu ce legatura are sa vorbim aici despre turatii, diesel, filtru de particule, etc., mai ales ca nu il ajuta asta pe om cu nimic. :) dar daca e forum.. |
<Ondin si dogarel2>au f. mare dreptate in tot ce spun, deci <dolb> las-o asa.
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:45. |
- Copyright 2026 4Tuning