![]() |
Re: Alegere sub. ptr Spl
Quote:
1) Niciodata specificatiile in legatura cu puterea si sensibilitatea nu sunt 100% corecte(adevarate), de exemplu Hertz Energy ES 300 are 88 db (1W/1m). 2) Pentru SPL conteaza si puterea si sensibilitatea in egala masura, de exemplu, de fiecare data la dublarea puterii obtii 3 decibeli in plus; EX: 100w = 100 db ==> 200w = 103 db ==> 400w = 106 db ==> 800w = 109 db Este foaerte important sa ai o sensibilitate mare la 1w, dupa cum vezi, 3 deciblei diferenta la 1w, poate inseamna egalitatea intre un difuzor capabil de 5000w si un difuzor de 10000w, sper ca m-am facut inteles. Spor la treaba. |
Parametrii T/S masurati la 1w/m intr-un mediu anecoic nu au nici o relevanta in functionarea difuzorului intr-un anumit setup. Nu-ti garanteaza nimic. Nici macar o simulare software cu marja mica de eroare.
In SPL parametrii T/S sunt irelevanti. Acordajul incintei si cresterea eficientei sistemelor se fac dupa alti "parametrii". Stage 1 - Exemplul dat de tine cu cei 3 db care apar la fiecare dublare de putere este valabil TEORETIC, dar in practica acest lucru nu se intampla. Ce nu iti spune eficienta masurata la 1w/m este capacitatea motorului de a lucra cu bobina la puteri si excursii mari, lucru esential pentru.... eficienta. Aici cad testul marea majoritate a subwooferelor care arata bine pe foaie, cu parametrii T/S ideali. Aceeasi problema cu subwooferele care urca mult in impedanta in functionare. Sunt unele care, desi au bobinele conectate la 1 Ohm, la o frecventa apropiata de Fs sar de 20 Ohm. ;) Vezi si tu cata putere mai ajunge acolo, ca sa vezi unde iti ajunge calculul de pe foaie. Si asta e doar varful discutiei... Un subwoofer bun de SPL trebuie sa aiba rezistenta la abuz prelungit, sa permita integrare relativ usoara in sistem, in mod special cand vine vorba de dimensiunea incintei, sa permita in timp rezultate repetabile (stabilitate mecanica - spidere, de ex.) si nu in ultimul rand, sa aiba kit de reparatie (recone), fiindca in general cand vrei sa treci dincolo de limita sistemului in SPL, mai treci uneori si de limita sigurantei (in general a difuzorului). E pacat sa ai un difuzor pe care sa NU poti sa-l faci ca nou. |
Quote:
|
Quote:
|
Vezi ca am facut upgreat:twisted: dar nici asta nu le omara, is date dracu Dragsterele astea:lol::lol: sau poate eu is.........:lol::lol::lol::lol::lol:
|
Sau poate cresterea de impedanta este. 8)
|
1 Attachment(s)
Pai aia nu lipseste din peisaj sub nici o forma:lol::lol:
Chiar si cu ea am reusit ceva rezonabil zic eu:???:, pe mel 3 din db jams vol.11 |
Vezi ca ai scos un jack. :lol:
De ce ai mai editat poza? :?: Inainte intelegeam, da' acu? :-) |
1 Attachment(s)
Desteptu de roli o editat-o si io dat overwrite.......originalul nu mai exista, dar ca sa nu fie dubii:???: check this out:lol::lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:25. |
- Copyright 2026 4Tuning