![]() |
4 Attachment(s)
2 late
:D sunt deja montate cu 4 AWG! o sa fac niste poze maine pe lumina... |
Sexy pozele 8) mai baga ;)
|
din pacate nu mai am si masina e cam fara interior...
pozele sunt puze fara HU montat si fara difuzoare spate montate.... tweeterele sunt de altfel puse(a se citi aruncate) in portbagaj pana un-alta :D maine daca am timptermin si postez la masina mea... |
Relaxx, nu stiu daca valoarea totala a sigurantelor de pe amplificator e neaparat relevanta. Hai sa zicem ca avem 2 amplificatoare a caror suma a sigurantelor este 220A ( stii tu desprte ce e vorba ). Ambele amplificatoare sunt stabile in 1 ohm si sigurantele au fost dimensionate dupa consumul maxim. Un cablu 2AWG care tine maxim 208A ar fi usor depasit in cazul asta > 0 AWG. Daca tinem cont totusi de faptul ca amplifurile vor merge unul in 4 si altul in 3 ohmi, consumul conform manualului va fi pe undeva pe la 80A ceea ce e chiar suportat de 6AWG ( 82A)! Tu ce zici ?
|
Eu zic ca dat fiind faptul ca amplificatoarele pot (teoretic) 1 Ohm si omul are sanse pe viitor sa le foloseasca la capacitate maxima, nu ar avea absolut nici un sens sa-si schimbe intreg traseul de alimentare cu ocazia asta. La traseele de alimentare nu strica niciodata cablu de sectiune mai mare decat necesarul de moment. Si mie mi se pare cat se poate de logic ca acest cablaj sa fie dimensionat dupa consumul maxim, fie si neatins in instalatia curenta. Ca e vb de o masina gandita de ex pt SQ, care nici nu are in plan sa-si foloseasca mai mult puterea amplificatoarelor, e altceva. Dar...nu cred ca e cazul. :)
pesteimputit.... ai tras traseul de masa direct de pe baterie? Ca in cazul asta ai face bine sa-l muti cu un traseu cat se poate de scurt in portbagaj. Dintr-un singur punct (un surub cu contact f bun pe caroserie) iti iei cu trasee cat mai scurte masa in portbagaj. Un traseul la amplif, unul la condensator. Nu iei masa de pe condensator. :wink: |
intrebare:
cum ai distribuit curentul de la baterie la ambele statii in mod egal? in aceeazi dilema sunt si eu acum! |
whooo....
sa inteleg si eu... in mometual asta am asa ------------- | | | | BATERIE | | ------------- + - + - + - + - + - + - condensator ++++++statie2 + - ----------- + - + - + - +stattie 1 - adica din statie + si amsa in condensator si de acolo+ si masa in fiecare statie voi cum spuneti sa le pun??? |
- pe caroserie (schimbi originalul cu unul GROS)
| | | ======== BATERIE ======== + + + + + + ============ | CONDENSATOR | ============_ + SPATIU LIBER _ + SPATIU LIBER _ + SPATIU LIBER _ Punct de masa in + SPATIU LIBER X -> PORTBAGAJ + SPATIU LIBER _ + SPATIU LIBER _ + SPATIU LIBER _ ============ | AMPLIFICATOR | ============ De la condensator iti distribui plusul pt toate amplificatoarele. Masa o iei separat de la punctul acela comun din portbagaj. Orice fel de distribuitor cu sigurante se pune INAINTE de condensator. Daca ai un amplificator pt sub si unul pt medii-inalte si vrei sa folosesti un distribuitor cu sigurante lasa condensatorul doar pe traseul amplificatorului de sub. Medii-inalte raman la liber dupa distribuitor. Regula cu traseul de masa se aplica in continuare. PS: Nu dai o bere pt explicatii dar dai una pt efortul depus la schita asta. :lol: PS2: Un joc bine-cunoscut de la Sony... :hahano: Sau \"SPATIU LIBER\" ca sa existe SPATIU intre traseele alea. Ca forumu' nu vrea de buna voie. :mrgreen: Iti explic pe PM mai amanuntit. Ca aici nu pot sa ma exprim liber. :lol: |
dau si 2 beri daca vii in bucuresti :((
hai sa vedem pe pm cum facem poate inteleg si eu.... eventual pe ym! idu meu e pesteimputit |
| All times are GMT +2. The time now is 12:47. |
- Copyright 2026 4Tuning