![]() |
Re: Parteneriat Volkswagen-Sanyo
hai mai fii serios....trebuie sa fie o modalitate de incarcare...probabil se incarca singura de la alternator sau cumva....ce naiba ca doar nu e masinuta din aia mica cu telecomanda fara fir...
|
Eu vorbeam serios. Dar ca sa poata fi introduse pe scara larga trebuie gasita o alta metoda, probabil ceva in genul celei spusa de tine.
|
zicea la un moment dat de audi A1 care are o autonomie de 100 de km...oricum chestia asta e facuta cu cap dar ma intreb ce sisteme o avea ca doar nu o sa mergi 100 de km si pui masina la incarcat ca pe telefonul mobil...eu ma gandeam ca se reincarca in timpul mersului...ar trebui sa aiba un astfel de sistem...oricum e o ciudatenie...vb unuia din colegii de forum una e sa auzi un motor elecric si una e un v6...si eu vreau sa sune a w12 nu a masina de tuns parul...
|
dar nu autonomia ar fi problema masinii...ci autonomia in timp...
stim cu totii ca o baterie dupa un anumit numar de incarcari tine mai putin... adica ce sa intelegem ca acumulatorii vor costa ceva in gen 2000 euro si va trebuii sa ii schimbam la fiecare revizie ? sau ii pastram pe cei vechi si in loc de 100 km mai mergem cu ei 30 dupa care stam la incarcat 2 ore...? in ritmul asta fac brasov-bucuresti in 9 ore |
ma gandesc ca nici viteza nu va fi foarte mare:))
|
masina este hibrid adica "compusa" din 2 tipuri de motor
1. TDI (turbo diesel injection) 2. motorul electric cam cum functioneaza: - functioneaza pe diesel in mare parte, apoi cand acumulatorii de la motorul electric se incarca trece automat pe motorul electric, cand se descarca pe diesel si tot asa .... deci nu o sa se chinuie nimeni cu nici un fel de priza sau prelungitor....cat de simplu nu ? |
si asta ce inseamna ca motorul diesel va produce energie pentru a incarca acumulatorii? adica masina aia v-a avea randament 2%????
si nu-mi zi ca ii pun un alternator atat de puternic incat sa incarce ditamai acumulatorii...ca aici e vorba de niste baterii mari nu de simplele baterii aflate acum pe masini |
pt consum si mediu e ok ideea ...dar numai ai aceasi satifactie ca un motor pe benzina puternic...
|
Quote:
|
eu stiu cum functioneaza motorul asta la toyota prius benzina-electric ... merge cam 5-10 minute pe benzina si trece automat pt 5-10 minute pe electric .... evident conteaza si stilul de mers turatiile ... etc
|
Pt cine vrea sa afle mai multe despre genul asta de motoare, aveti un exemplu aici.
|
io stau shi ma gandesc o sa mai fie in viitor BMW uri cu motoare mari care sa le dai cox noaptea .... o sa mai fie tuning sau toate mashinile o sa zboare shi ***uri dinastea ca shi luate din filme.......
|
Quote:
daca preferi un w12 iti pui un CD cu sunet de w12 si arzi la curent cu boxele la maxim de mama mama. |
Eu am auzit ca pe cat sunt de ecologice tehnologiile astea, pe atatea is de scumpe..
|
da ai dreptate, sa pui doua motoare in loc de unul singur sunt ceva banuti in plus
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:03. |
- Copyright 2026 4Tuning