![]() |
sal
1 Attachment(s)
uite jantele
|
pe oltcit ? marfa sa le stapanesti sanatos. vezi sa mai poti lua virajele cu el.
|
Re:
Quote:
|
cred ca tre sa-si ia servbo ursu dupa el... dar ma rog. daca pune distantiere ar fi bine sa schimbe toata bucsaraia ca sigur o sa se duca mai ales daca e veche...
|
sal
2 Attachment(s)
pai.. am schimbat totul.. uite pozele cu totul nou. bucsi pivoti. rulmenti. am planetarele refacute in bucuresti la Tunari acolo unde se fac.
si sistemul de franare.. etriere noi. furtune. conducte. repartitoare si pompa. totul este nou si oricum am distantiere.(flanse) pt ca jantele sunt in 4 prezoane. pe spate am schimbat butucul cu totul.. oltcitul are o flansa din fabrica prinsa in 3 surburi. am dat-o pe aia jos si am pus alta identica mult mai lata in 4. 4x108 cum sunt jantele. disc de frana si pe spate. si pe fatza am ventilat de dacie.. cum are si sgm. ca eu pe fatza am totul d dacie. |
atuni cred ca gumele alea or sa-ti dea destula stabilitate pe viraje. cat despre demaraj.. n-o sa fie ca acum. in rest daca merge sa iei viraje e f bine. mai era o treaba cu gume mai late => consum mai mare,dar nu stiu cat de adevarata e treaba.
|
ce inseamna dimensiunile alea? de ex 195/50/15 195 latimea cauciucului
15 marimea jentzii(caucciucului) 50 CE? ins |
50% din latime = inaltimea gumei. adika 9,7 cm
PS: inaltimea este defapt lungime la un punct situat pe marginea gumei (care sta pe janta) pana la un punct ce se afla la inceputul profilului cauciucului pe aceeasi raza. deci cand umflii guma, ea boambandu-se un pic ai senzatia ca inaltimea gumei este mai mica dacat cea data de producator :) |
sal
sa vedem cum se comporta.. orice ar fi oricum nu le schimb. p`astea le las.. cu timpu va avea si transplant de motor si nu kred ca o sa fie bine..:) deci 195 este latimea rotii. 50 este inaltimea cauciucului.. cat de subtire sau inalt sa fie.. si r15.. diamentrul jantei
|
MS ca matzi lamurit si pe mine :lol:
|
nu 50 este inaltime cauciucului:
50% din latime = inaltimea cauciucului! asta reprezinta exact. |
sal
are dreptate aicad... sory :)
|
Ma ia uitati-va voi la un cauciuc de 215/50/oricat.Vreti sa spuneti ca e inalt de 107,5.Cred ca va dati seama ca e o aberatie 8) .Mai bine va documentati cum trebuie.
|
Da 215/50 are 107,5 mm adica 10,75 cm.
Al doilea numar e aspect ratio, procent din latime... s-a mai discutat pe subiectul asta (a durat ceva pana am reusit sa conving lumea acolo) aici: https://www.4tuning.ro/forum/viewtopi...er=asc&start=0 |
care acea valoare nu reprezinta inaltimea reala ci distantza intre 2 puncte de pe anvelopa vedeti ca e undeva pe aicea o poza (folositi cu incredere functia de search) , cauciucul find rotund defalt \"inaltimea\" este ceva mai mica
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:04. |
- Copyright 2026 4Tuning