![]() |
Re: Toyota Supra `90 400 HP
eu ce stiam de la fostul proprietar ca e Vector(care e din america)dar care nici el nu stia ce masina are.....dar m-am uitat la niste poze si chiar e Toyota Supra cu motor 2JZ-GTE twin turbo 320 HP din fabrica...atingea 0-100km/h in 4.6 secunde,viteza maxima de 289km/h...427Nm torque.Aceste impresionante cifre sa datorau faptului ca turbinele motorului 2JZ-GTE nu actionau in paralel, ci secvential.Turbinele de dimensiuni relativ scazute aveau palete ceramice pt modelele JDM si palete din otel pt export.La turatii mici toata evacuarea e redirectionata in prima din aceste turbine pt a reduce din turbo-lag si pt a avea torque ridicat inca de la 1800 RPM.Cand turatia se apropie de 4000 RPM, evacuarea e directionata spre a doua turbina pt un asa zis "pre-boost", desi motorul inca nu foloseste puterea data de aceasta.Odata ajunsa turatia la 4500 RPM, aerul produs de a doua turbina e combinat cu aerul din admisie, si amandoua turbinele functioneaza in paralel.Acest sistem secvential produce un raspuns la aceleratie mult mai bun in zona joasa de turatii, singurele dezavantaje fiind complexitatea si costurile mari de fabricare/intretinere.Cutia de viteze a noii Supra e de tip Getrag in 6 trepte (pt varianta twin-turbo).Blocul motor rezista la presiuni si temperaturi imense, nenumarate masini fiind modificate pana la 1000 de cai putere, fara ranforsari la blocul motor.Asemenea cresteri de putere binenteles ca neaga orice kg in plus pe care masina l-ar avea, plus faptul ca sasiul si suspensia sunt foarte rigide, au ajutat in cresterea de forma a Suprei pe pistele de drift.
Greseala mea....Imi cer scuze ca am scris fara sa ma documentez..... |
Te-ai documentat, dar te-ai documentat degeaba.
Nu te supara pe mine. Toate masinile Toyota Supra de pana in 92 sunt toyota supra mk3, care au avut ca cel mai performant motor un motor biturbo, doar pentru piata din japonia, dar acesta este 1JZ GTE de 280 cai stock. Motorul din poza cu masina insa nu este nici unul din cele 2, ci este un 7M GTE, motor pe care il am si eu pe masina. Este de 235 cai, cu o singura turbina. Si o poza pentru confruntare. https://img132.imageshack.us/img132/3...a008eo2.th.jpg Mai multe aici :) https://forum.4tuning.ro/114-masina-mea-toyota-lexus/69501-toyota-supra-mk3.html |
Nu ma supar...ma bucur ca m-ai corectat....
Am confruntat cu ce am gasit si cu ce stiam de la fostul proprietatar....;) |
este un motor de 3000cc, am unul de vanzare, fara turbo,800e
|
Masina de care vorbiti este o Toyota Supra MKIII din generatia 86-91, are motor 7M-GT de 3000 cmc 6 in linie turbi intercooler 24 valve de 234 sau 238 CP standard. Din cate vad are filtrul stock deci sigur este stock masina. Kitul exteror de caroserie este interesant. Dar nu are nimic in plus la motor.
|
Am si eu o supra din 90 are motor de 3000 turbo am sa ii fac poze si am sa le postez motorul meu e la fel ca cel din pozele de mai sus si bag mana in foc ca sunt 6 cilindrii in linie 3000 cu 24 valve si poate sunt mai vechi poate acum masina are un v8 deci daca ai poze cu motorul ala v8 p ea...
|
exterioru e tare ;)
|
de unde ma v8....sau motor 6000 sau biturbo.....????????
de unde 450 mai taie din ei, la motor nu are nimic modificat ,eventual softu si nici atunci nu trece de 300hp |
| All times are GMT +2. The time now is 19:27. |
- Copyright 2026 4Tuning