![]() |
Re: MCR: "Transmisia lui GT-R are probleme"
Tunere cum poti sa zici asa ceva? daca asta e foarte tunat de fabrica, un turbo n-ar fi la fel? sunt foarte aproape la cilindree si au aceeasi putere
|
Cred ca am depasit de mult stadiul ordinar de tuner,ne ocupam de inginerie cea ce e ceva mai mult, chiar daca facemin continuare si tuning.
1. Nu am pomenit cuvantul motor. 2. Ma refer la sistemul original de trimitere a puterii pe punci care se face prin intermediul a DOUA CARDANE PARALELE. Aceste cardane sunt relativ similare pt a se invarti in sensuri diferite si a anula momemtele induse de ele insa de aici apare problema. Sunt extrem de bine calculate si aici ma refer ca e posibil sa fie o limitare. Echilibrarea lor se face pe sarcina, moment si desigur turatie, iar eu cred ca pt a fi cat mai libere jos sus daca vrei extra forta trebuie sa le inlocuiesti si daca tot esti interesat de sus probabil ca unica solutie este sa accepti cateva vibratii jos ca sa poti distribuii corect puterea sus. Daca e linie drepta e posibil sa tina mult dar daca ai schimbari de cuplu pe axe ...? Asta e pareream mea si nu face mai mult decat atat. O sa vedem daca pe viitor se va face ceva in acest sens. 3. O masina nu insemna numai motor iar tu ca propietar de WRX trebuie sa fi constient ca punerea puterii la roti itiofera avantaje de neegalat. |
Hai sa depasim putin subiectul si sa revenim .
Oricum este precizat concret "daca pentru proprietar devine o obisnuinta datul pe circuit " Si oricum cine isi permite o astfel de masina zic eu ca isi permite sa schimbe transmisia . |
evident bossule, n-am stiut la ce te referi exact ;) ca ti-ai spus parerea de tuner ori n-am auzit inca sa te fi apucat sa tunezi transmisii...ma intelegi tu :) :peace:
nu numai ca actual posesor de WRX inteleg, dar si ca fost proprietar de FWD cu 500nm si 200+cp pe 1200kg inteleg si mai tare :lol: |
asta ori e o strategie de marketing ori cutia chiar are probleme...da chiar 12 luni? sa fim seriosi
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:23. |
- Copyright 2026 4Tuning