Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Skoda Octavia RS vs Seat Leon FR (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/75849-skoda-octavia-rs-vs-seat-leon-fr.html)

cristian_seven 04-05-08 12:22

Re: Skoda Octavia RS vs Seat Leon FR

Mai postez inca o data. De la postul nr.91 in jos.
Nu mai pot eu de Leon si Octavia, doar ca nu se compara atata tot.

http://vwforum.vwforum.ro/index.php?...st=80&start=80

dolb 04-05-08 12:23

Quote:

Originally Posted by cristian_seven (Post 1513743)
Mai postez odata. De la postul nr.91 in jos.

http://vwforum.vwforum.ro/index.php?...st=80&start=80

omule aia era curba agresiva! orice masina cu motorul in fata si tractiunea fata fuge de cur intr-o curba agresiva! ******-discutiile se refera strict la cele doua modele, nu la userii forumului-aleks

dogy_10 04-05-08 13:34

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1512824)
ca octavia o fi vreo masina reusita:lol: hai sa iti arat un criteriu
1. audi
2. vw
3. seat
4.skoda

...
seatul leon este construit in baza a audi a3 si vw golf, octavia 2 este o curcitura intre bora si skoda superb :|

******-discutiile se refera strict la cele doua modele, nu la userii forumului-aleks
atat golf5 cat si leon si octavia sunt construite pe o platforma unica.....octavia 2 nu are nimic cu superb sau cu bora

dolb 04-05-08 18:04

Quote:

Originally Posted by dogy_10 (Post 1513850)
******-discutiile se refera strict la cele doua modele, nu la userii forumului-aleks atat golf5 cat si leon si octavia sunt construite pe o platforma unica.....octavia 2 nu are nimic cu superb sau cu bora

bai ****** adica leon si octavia sunt construite pe aceeasi platforma? :lol: explica-mi si mie cum vine asta te rog frumos******-discutiile se refera strict la cele doua modele, nu la userii forumului-aleks

_anaconda_ 04-05-08 18:23

octavia 2 este construita pe platforma de golf 5...............de acolo si similaritatile colosale de la interior.Si probabil A3/Leon impart aceasi platforma tehnica, logic asa ar fi

dolb 04-05-08 18:44

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1514284)
octavia 2 este construita pe platforma de golf 5...............de acolo si similaritatile colosale de la interior.Si probabil A3/Leon impart aceasi platforma tehnica, logic asa ar fi

ce legatura are interiorul in discutia asta.. nu stiu

sa zicem ca ar impartasi toate aceeasi platforma: daca leon e praf pulbere se fatzaie in curbe , atunci si golf, si octavia si toate. cum de mie nu mi se fataie? am vreo 5 prieteni cu leon, din care 3 in filiala mea de club: la unu nu am auzit sa i se fataie la 150

_anaconda_ 04-05-08 19:20

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1514321)

sa zicem ca ar impartasi toate aceeasi platforma: daca leon e praf pulbere se fatzaie in curbe , atunci si golf, si octavia si toate. cum de mie nu mi se fataie? am vreo 5 prieteni cu leon, din care 3 in filiala mea de club: la unu nu am auzit sa i se fataie la 150

ele chiar impartasesc aceeasi platforma...si interiorul era doar ceva sugestiv...faptul ca sunt aproape identice intre Golv V si Octavia 2

dogy_10 04-05-08 19:53

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1514264)
...adica leon si octavia sunt construite pe aceeasi platforma? :lol: explica-mi si mie cum vine asta te rog frumos ...

da si tu un mail la skoda, vw sau seat si intreaba pe ce platforma tehnica sunt construite octavia 2, golf5 si leon si poate o sa fi surprins... diferentele de comportament rutier pot fi diferite in functie de arcuri, telescoape care probabil sunt diferite si din setari diferite ale directiei etc.....nah cel putin octavia 2 si golf5 au aceiasi platforma tehinica asta sunt sigur...leon sa-ar putea sa fie diferit dar ma indoiesc

dogy_10 04-05-08 19:56

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1514321)

vw se lauda ca seat leon se vrea o masina cu valente sportive, deci daca golful nu se fatzaie in curbe m-as indoi ca leonul sa o faca.

Nautilus 04-05-08 22:40

1. Consumabilele si reviziile a tot ce inseamna Diesel modern sunt scumpe. Avantajul consumului, care nu e foarte mare, nu compenseaza

2. Leon II are un design caraghios, ca un monovolum turtit cu presa, un interior oribil din deseuri de plastic (mai urat ca la un Megane si asta spune tot:) ), vizibilitate slaba in spate, pozitie incomoda la volan, si e un regres fata de Leon I :p

3. Daca fuge de fund sunt 2 suspecti principali, geometria si distributia maselor. Ar trebui cantarita masina la un service Seat si apoi umblat putin (fractiuni de grad) la unghiurile de cadere si de fuga. Leon I nu fuge, cel putin al meu. Evident suspensia generatiei A4 si a generatiei A5 de la VAG sunt la fel de diferite ca ziua de noapte

4. Chiar daca platforma e teoretic aceeasi, doua masini pot sa nu fie de acelasi calibru - greutatea, rigiditatea caroseriei, distributia maselor, duritatea arcurilor si amortizoarelor, prezenta barelor antiruliu fata si/sau spate si elasticitatea lor, setarile ECU (sau chiar alt ECU - pentru generatia A4 existau mai multe modele, fiecare cu alt tip de soft, si nu erau compatibile), directia, aerodinamica... lista poate fi dusa la infinit si fiecare lucru aparent neinsemnat poate sa te ajute sau nu. Pentru un forum al pasionatilor de tuning e suprinzator ca lumea ignora tocmai detaliile, din ele se pot trage foloase sau suferi pagube. Pentru cine nu e informat, e mai probabil sa se intample a doua varianta, asa ca n-aveti decat :D :p

~Nautilus

PS nu-mi plac Octaviile. Se poate vota "nici una"?... ;)

alexSHO 04-05-08 23:57

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 1514779)
1. Consumabilele si reviziile a tot ce inseamna Diesel modern sunt scumpe. Avantajul consumului, care nu e foarte mare, nu compenseaza

2. Leon II are un design caraghios, ca un monovolum turtit cu presa, un interior oribil din deseuri de plastic (mai urat ca la un Megane si asta spune tot:) ), vizibilitate slaba in spate, pozitie incomoda la volan, si e un regres fata de Leon I :p

La treaba cu reviziile si consumabilele te contrazic grav, daca intre 5 si 10 mil de lei vechi ti se par multi bani din 15mii in 15mii de km ar fi o varianta sa ti-o faci in spatele blocului singur :)

si legat de design e clar cel mai discutabil subiect pt. ca gusturile difera.. de exemplu eu vad Q7 ca pe un dric mortuar dar sunt alte sute de oameni carora masina aia chiar le place, altora le place fiat multipla, ssang yong si alte chestii deci mi se pare super pueril sa spui ca masina e urata clar pt ca nu iti place tie :)

numai bine

dogy_10 05-05-08 00:24

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 1514779)

3. Daca fuge de fund sunt 2 suspecti principali, geometria si distributia maselor. Ar trebui cantarita masina la un service Seat si apoi umblat putin (fractiuni de grad) la unghiurile de cadere si de fuga. Leon I nu fuge, cel putin al meu. Evident suspensia generatiei A4 si a generatiei A5 de la VAG sunt la fel de diferite ca ziua de noapte

4. Chiar daca platforma e teoretic aceeasi, doua masini pot sa nu fie de acelasi calibru - greutatea, rigiditatea caroseriei, distributia maselor, duritatea arcurilor si amortizoarelor, prezenta barelor antiruliu fata si/sau spate si elasticitatea lor, setarile ECU (sau chiar alt ECU - pentru generatia A4 existau mai multe modele, fiecare cu alt tip de soft, si nu erau compatibile), directia, aerodinamica... lista poate fi dusa la infinit si fiecare lucru aparent neinsemnat poate sa te ajute sau nu. Pentru un forum al pasionatilor de tuning e suprinzator ca lumea ignora tocmai detaliile, din ele se pot trage foloase sau suferi pagube. Pentru cine nu e informat, e mai probabil sa se intample a doua varianta, asa ca n-aveti decat :D :p

~Nautilus

PS nu-mi plac Octaviile. Se poate vota "nici una"?... ;)

frumos raspuns...imi place cum gandesti... eu doar am spus ca golf5 si octavia sunt aceiasi platforma tehnica, nu ce abera cineva mai sus de nush ce combinatie intre superb si bora..... daca ar fi dupa mine as alege octavia, pt ca e mai pe gustul meu, si ce mi se pare interesant e ca desi arata ca un sedan are versatilitate de hatch datorita haionului. Leonul e mai sportiv ca design e clar asta dar nu imi place interiorul la leon(in afara de turometru) da sa nu uitam ca se vb de skoda rs care totusi nu arata chiar asa banal. Alegerea e dificila si e clar vb de gusturi, eu zic sa incerci sa mergi cu amandoua si sa ste hotarasit care iti place mai mult

ps: mai bine te orientezi catre motorizari pe benzina, la o masina sport nu cred ca se potriveste un tdi

Anka Blonda 11-05-08 16:35

Seat.
Skodele nu mi au placut niciodata...

alexSHO 11-05-08 19:25

Quote:

Originally Posted by yoda (Post 1522550)
ce caterinca!numai prostii!iar cea mai mare prostie este sa cumperi un tdi si sa visezi ca ai masina sport care cica ar consuma mai putin!aberatii!!!!

da? stii ce face seat in wtcc cu masini TDI? Nu mai traiti oameni buni in trecut!!!

yoda 12-05-08 08:17

Quote:

Originally Posted by alexSHO (Post 1527856)
da? stii ce face seat in wtcc cu masini TDI? Nu mai traiti oameni buni in trecut!!!

oare ce face?! mult fum...in mod sigur! :lol:
iar ref tdi=masini sport singura ce se preteaza ar fi R8 v12 tdi in rest...nimic doar fum...mult fum! ;)

All times are GMT +2. The time now is 09:29.

- Copyright 2026 4Tuning