![]() |
Re:
Quote:
1 - La cata sina de tren s-a furat din romania chiar nu sti de unde ??? :peace: 2 - Nu o triplezi ... o faci mai grea cu 400 Kg ... dar imi spui si mie ce masina iese ? Una buna de destruction Derby !!! ... La ce ramforsare ii faci ar trebui sa spulbere un microbuz !!! :peace: |
Interesanta idee ! chiar imi place ! eu ma gandisem la niste tevi de otel sa o ranforsez pe dedesubt ... da sina .. mdea ! aia sigur o sa faca praf si un autocar !
Beneficii : Rezistenta sporita la impact Stabilitate mult marita (centrul de greutate fiind jos poti lua curbele cu 200 la ora ... asta daca nu derapeaza masina si te arunca de pe sosea , da macar nu se mai rastoarna!) Puncte slabe : in caz de impact mor toti pasagerii de la sok ... Greutatea masinii crecand cu 400 Kg ... motorul probabil se va rupe-n doua ... oricum ideea merita reflectata .. Acu in legatura cu impacturile astea... poa sa intre si unu cu mercedes in spatele daciei .. tot ala care l-a pupat pe celalalt va avea mult mai mult de suferit dupa cum stim din crash-testuri .. botul masinii este proiectat sa se indoaie la impact ... sa se deformeze .. cu cat se deformeaza mai mult cu atat impactul va fi resimtit mai putin .. deci lojik : 1: Botul moale pt. impacturi frontale 2: Spatele tare pt. impacturi in parcare (mai lovesti un stalp cand dai cu spatele Si inca ceva o intrat maik-mea cu o dacie berlina 2002 intr-un cielo .. i-a infundat portiera taximetristului k-lumea.. . masina lu maika-mea .. i s-o indoit un pikutz capota .. da taximetristu` o ramas cu portiera in masina ... tabla de cielo nu mi se pare cine stie ce groasa .. daka spuneati Volvo , BMW , PAssat , Mercedes .. mai ziceam ... da ashea ? ABERATII |
Re: solenza sigurantza 0
O faza asemanatoare am patit si eu , am oprit la trecere , ma rugam de pietoni sa treaca si ei se uitau in stanga inmarmuriti ... cand ma uit in oglinda un renault 21 fum din roti scrancete si poc , ma dau jos ma uit la a mea stop stanga praf , bara indoita numar inmatriculare pe jos deschid porbagajul si observ o cuta fix pe diagonala iar la renault nu mai zic bara stopuri masca aripa si capota praf .
Concluzie masinile sunt mult mai rigide in spate decat in fata ! |
las ca am dat eu cu Opel Astra F din 1993 ( Caravan ) ...
am dat cu spatele f incet... 5 km/h si am dat intr-o dacie parcata... :)) .... in aripa spate... ( eu am dat cu spoilerul ) masina mea nu are nimik ... la Dacia aia era bagata cat de cat aripa... destul de mult :)) |
OKEY! "iar la renault nu mai zic bara stopuri masca aripa si capota praf . "
:) :) ia explica-te si tu care e treaba cu stopurile si farurile! unde sunt fiecare! :) :) :) |
Re: Respekt pt dacie
Quote:
Tabla babana vedeti pe 1300, alea printre primele care au iesit. ce tabla e pe 1310...mai bine tac. |
Quote:
Inseamna ca nu ai vazut in viata ta o bara de Cielo demontata. Sub acea coaja de plastic este o structura de rezistenta dintr-un plastic in structura fagure. Acum citiva ani am vazut o Solenta lovita in spate ,care avea bara indoita si putin atins haionul, insa........AVEA SI PAVILIONUL INDOIT (incretit)IN DREPTUL STILPILOR CENTRALI. In trecut am avut N accidente cu 1300 ( '76 ) insa era de N ori mai tare decit astea noi. Daciile alea aveau sasiu din tabla de 2.5 mm,astea noi din tabla de 1.5 mm.Ca sa nu mai vorbesc de tratamentul tablei. Du-te la magazin si ia un lonjeron nou si incearca sa-l rasucesti.Vei fi surprins ca ai devenit Hercule,tabla cedind sub forta ta...:):):) Du-te la remat ,taie un lonjeron de pe o vechitura de aia dinainte de '80 si incearca aceeasi operatiune...;) Daca Logan este la fel de slaba ca Solenta,atunci e jale.Barile astea nu fac doi bani la impact,imediat spargi radiatorul.Pe vremuri se faceau bare mai serioase la masinile uzuale de serie.Acum daca dai un calcii la o bara o indoi. Degeaba ai airbaguri ,daca tablele nu te protejeaza deloc. Acum toti se axeaza pe protectia activa (airbaguri)lasind la o parte protectia pasiva (intarituri ale caroseriei,bari de protectie cu amortizoare).Marketing de rahat. |
[QUOTE=HolySoulsuferit dupa cum stim din crash-testuri .. botul masinii este proiectat sa se indoaie la impact ... sa se deformeze .. cu cat se deformeaza mai mult cu atat impactul va fi resimtit mai putin .. deci lojik : 1: Botul moale pt. impacturi frontale 2: Spatele tare pt. impacturi in parcare (mai lovesti un stalp cand dai cu spatele
La solenta ,la un impact ceva mai tare ,soferul se trezeste cu motorul in brate.Am vazut una care avea motorul in locul climatizorului sub parbriz.Partea buna a acestui tuning era ca puteai schimba bujiile de pe scaunul soferului.:):) Cei doi ocupanti din fata au "sucombat mortal",avind motorul si cutia in brate si rotile sub picioare,sau intre picioare(care nu le mai aveau). De aia cind citesc ca sint unii pe aici care merg cu Solente si Supernove cu 180 ma ingrozesc. |
deci in sfarsit vad un om care imi da dreptate in legatura cu tabla de pe daciile alea vechi.
|
Quote:
Nu este vorba doar de daciile vechi ci de orice masini vechi in general Un A4 nu are tabla unui 80 un E-klasse nu are tabla unei cobra si exemple ar putea fi o gramada. Inainte pt. indreptat aripi si portiere aveam nevoie de ciocane seriose.Acum... doi pumni si tabla e aproape la loc. Doar la c-classe,volvo s60 si A8 am gasit parasocuri serioase in spatele barilor .Masinile alea au si protectie pasiva cu carul. Nu de mult am avut un A8 pe elevator si vazindu-l m-a lovit nostalgia masinilor adevarate ,cind tabla era tabla,si sasiul sasiu.Insa masinile astea costa . Celelalte de serie din motive de marketing au redus siguranta pasiva in favoarea confortului,compensind cu siguranta activa care este eficace la 60km/h insa la 100.... Un Focus lovit frontal intra totul pina in motor.Un Siera lovit cu aceeasi putere se sparge bara si cel mult radiatorul . La fel pot compara R25 cu Laguna Si exemplele ar putea continua. |
La impact la 80 la ora cu sierra in copac, copacu` nu a ajuns la motor :)
Nu glumesc deloc. Eram 5 in masina, doar eu m-am lovit usor la genunchi. Conducea taica-miu, nu io. era acum 5-6 ani. Old carz rule! Si Meganu are barile ffff solide. un prieten a luat din spate un break cu 20 km/h, meganu nu a avut nici o zgarietura, dacia avea stop spart, bara sparta, capac portbagaj (hayon, ma rog) indoit... cya |
Eu sunt curios ce se intampla daca loveste un W116 la vreo 140 km/h un S Klasse d'asta nou sau un Maybach ???? Oare trece prin el ????
|
ar fi crash test of the world :D
eu zic ca nu :( |
turbojack a zis corect cu cielo ce are sub bara...nu se vede, dar daca prinzi un cielo din spate e durere...in plus de obicei cine vine din spate e pe franare, cu botul lasat, si e normal sa buseasca partea superioara din fata...cielo oricum are un spate ridicat...
un accident interesant s-a petrecut in bucuresti anul trecut parca, cu o toyota celica ultimul model care a intrat din spate SUB o octavia...la volan femei...pe franare cel din fata e ridicat de fund, iar cel din spate are fata jos... |
dar mi-a trecut prin minte...numa asa...daca ar fi un accident intre o Volga si un Mybach? sa zik la 70-80 km/h.....:)
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:53. |
- Copyright 2026 4Tuning