![]() |
Re: Ford Modeo
nwzeu... poate tu stii ... kitul de ambreaj , la mondeo modelul meu ... 2002 ... se schimba cumva cu totul ( volanta& stuff ) ?? ...sau se poate schimba doar discul ???
|
in mod normal se schimba doar discul, nu stiu in ce conditii ai placa de presiune
|
din cate stiu eu e bine sa se schimbe ambreiaju in kit. volanta trebuie schimbata doar daca se sparge.
|
pai....uite simptomele :
Daca o accelerez batraneste... e totul ok. Daca o calc mai brusc in mers .... patineaza ambreiajul. Daca e sa plec brusc de pe loc...iar nu e nici o prolema. toata treaba e ca in mers, si cat de cat ( inca rar ) la plecarea de pe loc, patineaza ambreiajul la o apasare mai brusca a acceleratiei. E de folos ce am zis eu aici ... pt o parere ? :) |
daca se aude ceva sub masina - rulmentul de presiune
|
daca atunci cand e pe Neutral se aude un sunet ca si cand sar freca doua metale si dispare cand apesi ambreiajul trebuie sa fie rulmentu
|
nu se aude nimic...decat zgomotul amortizoarelor...care sant duse :)
...dar de la cutie, sau ambreiaj ... nu se aude nimic. |
ca sa iti dai seama trebuie sa fi in anumite conditii: ori in garaj, ori noaptea in parcare unde e liniste si fara muzica, pe langa astea tine si geamu deschis.
|
La fel. tot nu se aude nimic suspect. Doar un suspect zgomot...care banuiesc ca e de la un tachete :) .... un tacanit in zona cilindrilor.
Dar, de la cutie... nimic. |
salut !
AM si eu cateva probleme la un ford mondeo, 2,0 tdci, 130 cp din 2003. Masina o am de 2 zile si tot stau ca pe ace , sa o duc sau nu la service... Prima problema ar fi ca atunci cand calc ambreiajul scoate un tacanit ciudat ( doar cand e undeva la mijloc) si in acelasi timp se aprind stopurile. Pe loc se aprind si cand calc frana dar in mers decat cand calc ambreiajul. Ar mai fi o pb cu casetofonul k nu prinde nici un post de radio, probabil e de la antena, stie cineva cum se da jos casetofonul? Ultima treaba e ca am un martor luminos aprins pe bord( un fulg de nea rosu ). Mai are cineva problemele astea? stie cineva cauza? pls HELP!!! |
fulgul de nea rosu , se aprinde atunci cand temperatura exterioara ( sau cel putin cea indicata senzorul masinii ) , este sub 0 grade .
De la 5 grade pana la 0 grade , se aprinde un fulg galben. casetofonul, daca il ai pe cel original....are pe laterale 4 gaurele, in care trebuie introdus "ceva" (eu am reusit cu 4 bucati de electrod subtire ) ...dar nu e chiar recomandat :) ....... se impinge apoi usor inspre exteriorul casetofonului, si se trage. despre ambreiaj... nu situ sigur ce sa iti spun .... |
fulgul rosu aprins - senzorul de temperatura nu este bagat in mufa sa sau lipseste
|
faza cu stopurile e posibil sa fie din computer. ambreiaju frana si acceleratia au senzori si au fost destule dieseluri de pe ford care au avut probleme cu softurile. e posibil ca prin schimbarea acestuia sa se remedieze problema, dar nu bag mana in foc. cu ambreiaju nu stiu. asta se intampla cand se baga francezii sa faca ei treaba, numai belele si culmea numai motoarele diesel de pe ford sufera de probleme ,alea pe benzina nau nici pe naiba.
|
multumesc pentru raspunsuri, maine am sa o duc in service, am sa va dau de veste, poate mai ajut pe careva pe viitor. a, acum fac legatura, nu imi arata temperatura exterioara, deci e clar ca de acolo e fulgul, fie nu exista senzorul, sau e stricat, citeam undeva ca e cam 100 de lei, sa vad ce fac cu ambreiajul. MS FRUMOS !
|
am fost in service, nu ford, din asta local, cica ma costa 1000 de euro kit-ul de ambreiaj, tot, si 7 mil manopera.......am sa mai incerc si in alta parte, poate nu schimba tot kitul. Salutare!
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:34. |
- Copyright 2026 4Tuning