![]() |
Da corect, Tico poate ajunge la 95 in treapta a 2, dar trebuie sa ajungi la o turatie mare, multe peste varful de putere maxima. Deci degeaba o duci la 95 in 2, ca nu esti eficient. Dar ajunge. Pana la 65-70 urca rapid in ture, apoi de la 70 la 95 de abia te rogi de ea.
Nu conteaza la ce viteza ajunge in fiecare treapta, conteaza timpul in care ajunge, care este destul de mare. |
n-are serpisori decat din catalizator..focus are catalizatorul chiar la inceputul traseului...obtin rezultate mai bune cu serpisori?.. :idea:
|
Din serpishori castigi cel mai mult!!!
Sfatul meu fa in felul urmator: Pune-i serpishori----pune-i un catalizator sport, toba de foc sau scoate-l de tot------scoate-i intermediara------finala sport!!!! Asa o sa obtii si performante si sunet!!!! |
deci catalizatorul sport cam cat e?masina nu are intermediara ..are decat o toba finala sport borla proxs circulare de 51..restu traseului e de 56 diametru.. :o
|
Am inteles ca un traseu cum ti-am descris eu mai sus, la Borla, este in jur de 400 E!!!
|
Re:
Quote:
bafta |
si eu mergeam 120 cu a 2-a cu taunusu meu . . . .ce mai vremuri . . . sunetul ala de V6 . . . .i-mi dau lacrimile . . . :cry: :cry: :cry: :cry:
|
sal
gaaataaa cu of topicul :P vremuri frumoase am avut toti... :D eu sunt d`abia la inceput. pt mine incep acu vremurile.. pana acu am mers doar cu 4 in linie si boxer :D
|
Re:
Quote:
|
Da o evacuare goala nu aduce mare branza dar niste serpisori.... fac dieferenta. De ce:
1. Serpisorii sunt defapt o galerie de evacuare modificata. 2. Forma si dimensiunile \"serpisorilor\" produc urmatorul fenomen: la o detonatie a unui piston gazul evacuat produce in spatele sau o depresiune ce va duce la o eliminare mai usoara a gazului rezultat din urmatoarea detonatie. astfel lucrul mecanic rezistiv efectuat pentru dislocarea volumelor de gaz ars (evacuarea fortata) este mai mic ducand astfel o creste a lucrului mecanic ciclic total (si implicit a randamentului sau). totoata lungimea fiecarui \"serpisor\" este calculata astfel incat dupa o anumita turatie sau pe o plaje de turatii volumele de gaz evacuate se vor elibera succesiv de pe fiecare piston in catalizator si NU vor ajunge doua volume simultan, ceea ce va duce la o evacuare \"fluida\" nu intrerupta. 3. Niste serpisori necalculati nu vor duce la o crestere de putere, ci pot deregla ciclul de functionare al motorului. diametrul tevii ce urmeaza serprisorii conteaza foarte mult. PS: nu stiu daca era mai corect sa folosesc mase in loc de volume. |
re
eu nu ziceam ca e repriza superpiesa in a 2-a cu tico ca el oricum are cutia lung etajata..vorbeam doar practic..ca shadow zicea ca d'abia ia cielo al lui 90 km in a 2-a... :wink: la tico sunt suficiente si4 viteze pt ca oricum viteza maxima o atinge in treapta a 4-a..a 5a e de consum.. :oops: si faza e ca tico carburatie nu are limitator de turatie...teoretic il turezi pana ii sar pistoanele prin capota aia de 3 mm de tabla neantifonata..ups iar offtopic sorry :oops:
Cat despre zvonuri cu traseele borla..mai exact la focus m-a costat 11 milioane fara serpisori..doar toba sport,metraju de teava inox,y-ul pt evacuarea dubla,si ornamentele 1,4 milioane bucata.. :twisted: |
l-am vazut pe unu care avea date gauri si se auzea ca toti dracii... sau poti sa ii scoti filtru... da mai bine cu gauri in ea :)
|
In cazul in care ii pui \" serpisori\" sonda lambda unde mai vine pusa ?.
Cunoasteti pe cineva care vinde sau confectioneaza \" serpisori\" pentru un motor de Scorpio N9d 2 litri ? |
tobe
ba tata nu in toba finala sta puterea........ci in toata evacuarea.si e vai. pt orice motor otto.nu numai pt poluare au pus astia atitea tobe.mai e si consumul....................creste evacuarea..........creste consum..........creste putere..........ai unblat la evacuare.........deschide robinetul la benzina.......ca apar si caii :idea: :idea |
Uite ca am ajuns undeva cu topicul asta. Intr-adevar un traseu complet de evacuare poate mari puterea unui motor. Dar NUMAI o galerie de evacuare bine calculata dupa cum spune aicad poate aduce imbunatatiri altfel poate chiar sa iti dea peste cap motorul. Si ma indoesc ca \"tunerii\" nostri autohtoni calculeaza lungime diametru volum etc... astfel incat sa nu se intalneasca 2 detonatii. Un traseu mai putin restrictiv poate aduce intr-adevar unele imbunatatiri.
sorry: suntem la topicul \"Cum sa facem rost de mai multi cai putere?\" oamenii astia nu au intrat aici ca sa afle ce sa faca sa nu le creasca consumul. (apropo se scrie a umbla, inainte de pe b si p se m, inainte de restu se pune n) |
| All times are GMT +2. The time now is 03:44. |
- Copyright 2026 4Tuning