Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Tuning - reducere greutate (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/7492-tuning-reducere-greutate.html)

andreiuuu 02-08-06 16:35

Re: Tuning - reducere greutate

Quote:

Originally Posted by fuzzy
da, e moca... dar ia mergi u la un gratar fara gratarel, fara carne de mici si carnaciori, fara bagaje, fara prieteni, fara boxe si casetofon si spune-mi cat de mult te-ai distrat la grataru' ala?
nu te iau la misto dar serios acuma sunt unele lucruri fara de care este cam nasol sa mergi... daca doamne-fereste ai o pana si nu ai roata de rezerva ce faci? cati bani dai ca sa fii tractat pana la cel mai apropiat service sau cea mai apropiata vulcanizare?
ce vreau eu sa evidentiez este faptul ca: u ai dreptate si faci masina mai usoara fara cheltuieli suplimentare dar acele chestii care ingreuneaza masina de multe ori te ajuta infinit de mult.... cricul, sculele, etc....

Pai da ma nene da tu cate drumuri faci in afara orasului, daca ai pana, iei frumos taxiu 40 50 mii si te duci la garaj sau acas si ti iei roata si sculele. Tata are masina de 4 ani si nu a facut o pana da cata motorina economisea daca o dadea jos... roata si sculele. Mai sunt unele lucruri de facut: poti sa ti iei o roata de rezerva mai usoara... si un exctinctor mai mic. (am vazut odata o roata subtire si micuta neagra asa).

fuzzy 03-08-06 18:51

Quote:

Originally Posted by andreiuuu
Pai da ma nene da tu cate drumuri faci in afara orasului, daca ai pana, iei frumos taxiu 40 50 mii si te duci la garaj sau acas si ti iei roata si sculele. Tata are masina de 4 ani si nu a facut o pana da cata motorina economisea daca o dadea jos... roata si sculele. Mai sunt unele lucruri de facut: poti sa ti iei o roata de rezerva mai usoara... si un exctinctor mai mic. (am vazut odata o roata subtire si micuta neagra asa).

poate nu ai citit bine: eu nu am zis ca nu are dreptate, doar ca nu este indicat sa "SCOTZI" roata de rezerva si sculele, dar este si asta o posibilitate...roata mai mica, scule din aliaj usor, etc.... dar eu am spus doar ca este indicat sa lasi acest gen de obiecte in masina.... si faza cu taxiul ia zimi tu cat dai din baneasa pana in bucuresti la un taxi??? nu prea cred ca dai doar 40.000-50.000 lei pe taxi.....dar mai gandeshte si u mai bine inainte sa raspunzi...plz...

andreiuuu 03-08-06 19:17

Quote:

Originally Posted by fuzzy
poate nu ai citit bine: eu nu am zis ca nu are dreptate, doar ca nu este indicat sa "SCOTZI" roata de rezerva si sculele, dar este si asta o posibilitate...roata mai mica, scule din aliaj usor, etc.... dar eu am spus doar ca este indicat sa lasi acest gen de obiecte in masina.... si faza cu taxiul ia zimi tu cat dai din baneasa pana in bucuresti la un taxi??? nu prea cred ca dai doar 40.000-50.000 lei pe taxi.....dar mai gandeshte si u mai bine inainte sa raspunzi...plz...

:D mdaa... daca e faci si tu o plimbarica mica ;) d cate ori ai avut pana... daca gandesti pozitiv nu faci pana:rolleyes2 . poti sa ti iei cauciuc runflat si te duci direct la mare si inapoi cum are bmw 3 ala break el nu e dotat din fabrica cu roata de rezerva de ce oare. va pup

fuzzy 03-08-06 21:04

Quote:

Originally Posted by andreiuuu
daca gandesti pozitiv nu faci pana

uau...... cand ai scris asta te rugai la vreun zeu al penelor?????

sortex 27-10-06 13:52

poti scoate mecanismu de ridicare a geamurilor din spate si sa le blochezi.....am vazut la cineva(pe dacie:)) )....mai ales daca mergi singur merge faza..

sebaaa 27-10-06 22:32

ce spune aici cel kre a inceput topicul este valabil fara doar si poate pt masinile kre le folosesti doar la show, eventual aduse pe o platforma..
sunt oameni kre isi permit sa aiba o masina doar pt LR(legal racing la noi) si sa o duca acolo pe o platforma..fac cateva liniute cu ea si aia e
dar in rest.n-are nici un rost
renunti la confortul tau..asta de la treaba cu geamurile, bancheta din spate, servo-directia , fetele de usi etc.. si la "peace of mind" ...adik linistea aia sufleteasca -k ai roata de rezerva si scule, si daca faci pana poti sa o schimbi..
daca ai scos roata de rezerva ce ai facut?..iei suta cu 0,5 sec mai rpd(intr-un caz bun) si de cate ori ii dai tu suta intr-o sapt sa zicem..doar nu faci o liniuta la fiecare semafor,nu?
fara scule..la fel e..nu prea trage lumea pe dreapta sa iti imprumute scule..mai rar..si poate nu trece lume cu masina in mom ala pe unde faci tu pana si tot aia e..
si n-are rost..
cu faza cu benzina la fel..risti sa ramai fara benzina..si in ce tara de saraci si chitrosi traim..nu iti da nimeni benzina pe moka
si tooot asa
n-are rost la o masina de zi cu zi , si nici macar la una de weekend sa zicem(k alea ar trebui sa fie pt relaxare ..etc) sa scoti roata de rezerva..
daca ai run flat..e altceva..dar au si cauciucurile alea o limita.dar..sa zicem..
pana si masinile de raliu au o roata de rezerva si scule in spate
chiar am vazut la tv sport pe colin mcrae parca..sau altu cu ford cum isi repara masina pe marginea drumului..
la f1&altele pe circuit e complet altceva..acolo merge ce ai zis tu..in rest ..nu
nu se merita..pur si simplu..eu n-as face asta

DACIA-Wrc 05-11-06 12:32

sa rectificam masinile din raliul nostru nu au o roata de rezerva ci au cate 2 fiecare echipaj + scule
poi daca ii s-o luam asa...putem da jos si usile si lipim o placa de tabla subtise in spate de jos pana sus...si uite cum iar am economisit ceva greutate
putem da jos si spoilerele
si farurile
si capota la o adica...
putem da jos si aripile si rotile din spate...si unde ajungem?
haaaa?
sa-mi zica unu care si-o dat jos panourile de usi, geamurile electrice, bancheta din spate si roata de rezerva...o castigat 200 de kile?
ha?
nu va spun eu ca nu...doar ca arata masina mai chitroasa si mai kitch...
daca vrei masina usoara iti cumperi o vechitura, o duci, o itaresti, lasi numa 1 scaun si cam atat...si motor suspenste si numa bine
da n-are sens sa distrugi o bunatate de masina pentru 1 secunda la 100 km/h doar sa-l faci pe unu cu juma de masina la o linie
pererea mea...nu distruge-ti masinile pentru ca oricum sunt altii care au mult mai multi bani ca voi si oricand va toarna
sincer

turbojack 07-11-06 21:01

In primul post se spunea:
...e moca sa renuntati la: bancheta spate, roata rezerva, scule, cric, lichid parbriz, boxe, chiar si motorasele de la geamurile electrice. desigur va trebui sa umblati ca mine tot timpul cu un sfert de rezervor dar asta nu cred ca e o problema la preturile carburantilor din Ro

mai serios: capota din fibra de carbon, parbriz si geamuri din plastic si jante din aliaj usor...

Quote:

Originally Posted by andreiuuu (Post 506114)
....daca ai pana, iei frumos taxiu 40 50 mii si te duci la garaj sau acas si ti iei roata si sculele. Tata are masina de 4 ani si nu a facut o pana da cata motorina economisea daca o dadea jos... roata si sculele..

Dar ce te faci cind ai o pana undeva noaptea ,bezna,ploaie torentiala pe o strada uitata de lume?....

Quote:

Originally Posted by sortex (Post 600781)
poti scoate mecanismu de ridicare a geamurilor din spate si sa le blochezi.....am vazut la cineva(pe dacie:)) )....mai ales daca mergi singur merge faza..

Si cite miimi de secunda cistigi ,facind asta?.....

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 601382)
...
n-are rost la o masina de zi cu zi , si nici macar la una de weekend sa zicem(k alea ar trebui sa fie pt relaxare ..etc) sa scoti roata de rezerva..
daca ai run flat..e altceva..dar au si cauciucurile alea o limita.dar..sa zicem..

Bine punctat.

Quote:

Originally Posted by DACIA-Wrc (Post 611284)
....
poi daca ii s-o luam asa...putem da jos si usile si lipim o placa de tabla subtise in spate de jos pana sus...si uite cum iar am economisit ceva greutate
putem da jos si spoilerele
si farurile
si capota la o adica...
putem da jos si aripile si rotile din spate...si unde ajungem?
haaaa?
....
nu va spun eu ca nu...doar ca arata masina mai chitroasa si mai kitch...
daca vrei masina usoara iti cumperi o vechitura, o duci, o itaresti, lasi numa 1 scaun si cam atat...si motor suspenste si numa bine....
da n-are sens sa distrugi o bunatate de masina pentru 1 secunda la 100 km/h doar sa-l faci pe unu cu juma de masina la o linie...

Daca faci caroserie de aluminiu sau fibra carbon ar fi altceva.1 secunda este exagerat de mult facind acele artificii.
Si daca ne uitam la titlul thred-ului era vorba despre TUNING.Scosul rotii de rezerva nu prea este tuning.;)

Nautilus 07-11-06 22:28

Cu tot regretul, habar n-aveti... vad castiguri de 0,5, 0,8, 1 secunda... usurand masina cu cateva accesorii "inutile" gen roata de rezerva, 20 de litri de benzina in minus, trusa de scule.. aveti idee cat de greu se castiga si o zecime de secunda la timpul 0-100? a vazut cineva care e diferenta de putere intre 2 modele asemanatoare, cand unul face suta in 6 sec si altul in 5,5?

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 317332)
rotile care invart curele de la servodirectie aer conditionat , inlocuite cu roti din aluminiu

Asta e o idee - se spune ca inlocuirea fuliilor ajuta motorul sa urce mult mai usor in ture, mai ales la peste 5000 rpm, dar mi se pare cam exagerata - cat poate fi diferenta de greutate? ce avantaj ai daca in loc de 3 fulii x 150g ai 3 x 100g? in comparatie cu greutatea vilbrochenului sau pistoanelor e minora. Ar trebui experimentat, pentru cine are vreo 300 EUR si nu stie ce sa faca cu ei :D

~Nautilus

sortex 07-11-06 23:40

deci daca nu cumva ai dragster de 2-3000 de cp:)))) nu prea conteaza 10-15 kg in plus nici nu prea mai are rost sa iti usurezi masina proprie sau de la firma sau cu care faci cumparaturile de ce? ca sa te intreci cu vecinu mitica pan la piata sau de ce?:))

Nautilus 09-11-06 19:43

Uite ce spune un tip despre fuliile usurate:

Quote:

[Crank, alternator, and p.s. pulleys--lightened, NOT undersized]

2001 Impreza RS:

--------------

I must admit that I can't feel a difference if I floor out every gear. When I do notice it is when cruising in any gear and I push the pedal to the floor which equates to better response and pull; however, I can say that in 4th gear my tach and speedo rise at the same rate. I'm not sure if it always did it and I just now noticed, but it does.

Overall, I am satisfied with the porformance. It wasn't like I was bolting on a s/c or a turbo. It is the culmination of all those little things that make a difference in the end.

-------------

Now, this may seem weird, but my steering feels slightly lighter. It is most likely just in my melon though
~Nautilus

turbojack 09-11-06 23:40

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 614164)
..... - se spune ca inlocuirea fuliilor ajuta motorul sa urce mult mai usor in ture, mai ales la peste 5000 rpm, dar mi se pare cam exagerata - cat poate fi diferenta de greutate? ce avantaj ai daca in loc de 3 fulii x 150g ai 3 x 100g? ....

Este mai degraba vorba de forte inertiale diminuate decit de greutatea in sine,care asociate cu o volanta lejerizata poate da rezultate notabile.

Alex_cristocea 15-11-06 09:56

parerea mea este ca daca se doreste usurarea unei masini trebuie dat jos de pe ea cel putin 150 - 200 kg ca sa fie diferneta de performanta.O bancheta si o roata de rezerva pot avea impreuna cam 30 kg sa zicem si avand in vedere ca la 100kg se castiga o diferenta in cp echivalenta cu 30-50 cp(cel putin asa se zice, nu stiu pe nimeni care sa fi probat asta), nu este mare chestie.Iar la o masina sport sa mergi cu 15 L in rezervor .....nu vad logica.adica usurezi masina sa o faci pt liniute si faci doua liniute si mai mergi 5 km si trebuie sa realimentezi.

Nautilus 16-11-06 09:00

Usurarea cu 100kg sau chiar si cu 50kg ajuta, dar nu castigi o secunda!

Problema este de a usura masina in mod echilibrat, sa nu fie o diferenta prea mare intre masele de pe punti. Asta nu se poate face decat daca poti cantari masa pe fiecare roata in parte, si sa elimini ceea ce nu-i necesar - poti sa jupoi masina pana cand raman 4 roti, un motor, un scaun si un volan, dar mai trebuie sa si stea pe sosea. La o masina care mai e si daily-driver, mai bine o lasi asa cum e

~Nautilus

SirNenea 16-11-06 14:23

Quote:

Originally Posted by Alex_cristocea (Post 623272)
avand in vedere ca la 100kg se castiga o diferenta in cp echivalenta cu 30-50 cp(cel putin asa se zice, nu stiu pe nimeni care sa fi probat asta), nu este mare chestie

pai inseamna ca daca renunt la vreo 150-200 kg imi dublez aproape puterea la nova mea??? marfa o sa am si eu vreo120-140 de caluti :peace:
glumeam e imposibil asa ceva

All times are GMT +2. The time now is 13:10.

- Copyright 2026 4Tuning