Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Fiat (https://forum.4tuning.ro/319-discutii-fiat.html)
-   -   Sfat Achizitie Stilo (https://forum.4tuning.ro/319-discutii-fiat/7274-sfat-achizitie-stilo.html)

Mr. Enrich 13-08-05 13:56

Am eu 1.8 16V. In 2 ani am avut urmatoarele probleme:
-senzor airbag (la varianta in 2 usi)- se rezolva renuntand la mufe, se leaga pe direct
- corp clapeta (nu mai tine constant relantiul)- cam nasol, daca nu e in garantie costa cam 35.000.000- la diesel nu e cazul
- bielete stabilizatoare- (se indoaie daca mergi tare prin gropi) - le-am schimbat acum 1 an, n-am mai avut probleme de atunci
Cine iti spune ca stau prost la articulatii vorbeste din auzite si \"legende\" referitoare la modele mai vechi-n-am nici un pic de joc in pivoti,n-am schimbat nici o bucsa sau capat de bara.
O alta problema poate fi duritatea suspensiei-daca se poate numi asa-sunt foarte moi. Se rezolva cu un set de arcuri, eu am Eibach -5cm si se comporta excelent, nu am nevoie de alte amortizoare.
Din cite stiu eu motorizarea diesel de 115CP se comporta foarte bine, are turbina cu geometrie variabila, trage binisor. Totusi ca diesel e de preferat Multijet 140CP, care e cam de ultima generatie.(plus ca vine cu cutie in 6 trepte)

De EVITAT este motorul 1.6 16V!!!

Ca posibilitati de tuning, bani sa ai... Atat exterior cat mai ales motor (in cazul celor pe benzina daca te intereseaza da-mi un pm)
Ca o concluzie, parerea mea, prezinta un raport calitate-pret foarte bun, vine foarte bine echipat (varianta Dynamic) si arata mult mai bine decat concurentii directi 307 si Megane (nu prea le gasesti in 2 usi). Alfa 147 e oricum mult prea scumpa si e aceeasi masina in \"alte haine\", singura diferenta notabila fiind suspensia spate, multilink fata de semirigida la Stilo.
Iti recomand totusi 1.8 benzina (pt posibilitati de tuning) sau cel mult 1.9 Multijet. Nu te gandi la 2.4 benzina, nu e prea bine vazut cam de nimeni.

needBrain 13-08-05 15:04

deci multijetul de 140 de cai nu este disponibil in romania.cel putzin asta am inteles io cand m-am dus la reprezentantza
nu-mi cumpar de 1.8 pt ca in orash papa lejer 11,si cum pretul benzinei este in continua crestere........si mai am o masina,si sa tin 2 pe benzina e cam greu.cat despre tuning,poate un chip,dar oricum dupa ce iese din garantie.
oricum,mai astept pareri

P.S. stilo cu motorul de 2.4 se numeste abbarth,iar denumirea este a pachetului de dotare

B-69-TAU 16-08-05 00:39

bai las-o dracu de masina, aia e masina ti-am mai zis eu! convingel pe tactu sa iei masina aia, si ia-o asa cum vrea el si dupa aia o rezolvi tu!

john17 16-08-05 13:30

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Mr. Enrich\"
Alfa 147 e oricum mult prea scumpa si e aceeasi masina in \"alte haine\", singura diferenta notabila fiind suspensia spate, multilink fata de semirigida la Stilo.

Tu stii ce vorbesti?! Spune-mi si mie daca difera doar susp spate ce are in comun cea din fata? Paralelogramul de la Alfa cu McPherson-ul de la Stilo? Sau servodirectia hidraulica cu cea electrica? Sau mai bine spune-mi UN REPER comun intre AR 147 si Stilo in afara de grupul motopropulsor 1.9JTD! Poate becurile de far! Sau Stilo al tau e un 147 care a avut probleme la nastere? Iar ca fiabilitate Stilo e cel mai slab din toata gama Fiat... Apropo, cat ulei consuma 1.8-ul tau?

Mr. Enrich 17-08-05 14:00

Am uitat de paralelogramul deformabil de la Alfa. Un reper comun ar fi motorizarile pe benzina. 1.6TS Alfa=1.6Stilo (difera doar chiulasa).
1.8TS Alfa 156=1.8 Stilo (difera chiulasa si ECU, Bosch-Hitachi).
Daca unui motor fiat sau Lancia ii pui chiulasa si ECU de Alfa, sunt identice. Ce legatura are servo-directia? Cu ce te deranjeaza/ajuta daca e hidraulica sau electrica?

Cand spui fiabilitate, la ce te referi mai precis? La becul de la airbag?La siguranta care se arde la AC? A, e masina italiana, deci automat nu e fiabila...
Legat de ulei, 3-400 ml la 10.000 km.

B-69-TAU 17-08-05 23:37

ai vazut? numai ca eu nu stiam asa de bine sa-ti explic! uite niste pareri de la experti sau ma rog oameni care s-au confruntat cu fiat!
asa ca i-a in considerare optiunea aia cu tatal tau!

john17 18-08-05 07:53

Pt Mr. Enrich

Vezi ca ti-am raspuns pe pm. Ce bine ar fi sa fie doar astea problemele!

needBrain 18-08-05 14:16

Re:

Quote:

Originally Posted by \"B-69-TAU\"
ai vazut? numai ca eu nu stiam asa de bine sa-ti explic! uite niste pareri de la experti sau ma rog oameni care s-au confruntat cu fiat!
asa ca i-a in considerare optiunea aia cu tatal tau!

io ti-am zis ca vreauo octavia tour de 150 de caluti.la 15000 de euroi....e super oferta.
problema e ca aia suge de ma ia draq.
oricum ma mai interesez.cine stie,poate in 206 de 1.6......nush

pimp_lex 19-08-05 17:21

hmm, nu prea inteleg

daca deja ai un hatch, si puternic pe deasupra, la ce-ti mai trebuie inca un hatch de marime similara, dar diesel? Daca tot te tzine buzunarul de 2 masini de ce nu le iei din categorii diferite pt utilizari diferita, gen una de iarna una de vara de ex.

HolySoul 19-08-05 19:42

diferenta intre servodirectie hidraulica si cea electrica
cea electrica stiu ca rigidizeaza volanul la viteze mari - fiind mult mai greu sa bruschezi masina la viteze mari si-l lasa moale rau la viteze mici .
altceva nu mia stiu in legatura cu asta

needBrain 20-08-05 09:24

vreau alta.m-am cam saturat de asta
si imi plac hatch-urile ca sunt mai bune in orash

pimp_lex 20-08-05 16:02

ah, deci Ibiza o vinzi sa inteleg in cazu asta?

Ok, atunci inteleg, dar de ce treci de la 1.8 T la diesel? e chiar asa nasol cu consumul?

Pedala 20-08-05 16:06

Eu am un Stilo JTD 115 in familie si nu are nici o problema pana acum (25000km), in afara de o problema la airbag-urile din scaune care a fost cauzata de o sticla bagata de maica-me asub scaun. Pe acolo trec firele de la air-bag-uri si s-a desfacut o mufa parca. S-a rezolvat pe moca la service. In rest merge f. bine.
Faima proasta a Stilo-ului la noi in tara vine de la faptul ca majoritatea sunt 1.6 16v si motorul ala e infect.

needBrain 20-08-05 16:10

Re:

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by \"Pedala\"
Eu am un Stilo JTD 115 in familie si nu are nici o problema pana acum (25000km), in afara de o problema la airbag-urile din scaune care a fost cauzata de o sticla bagata de maica-me asub scaun. Pe acolo trec firele de la air-bag-uri si s-a desfacut o mufa parca. S-a rezolvat pe moca la service. In rest merge f. bine.
Faima proasta a Stilo-ului la noi in tara vine de la faptul ca majoritatea sunt 1.6 16v si motorul ala e infect.

ahamz,bun aja
pai pe motorizarea asta vreau si io
si ibiza n-o vand
si totusi s-ar putea o octavia 1.8T de 150.dar nush.
doua pe benzina...
oricum,boala mea...... :lol:

TM-84-DMX 21-08-05 23:00

Frate tu ai Ibiza cupra si vrei sa iti i-ei Stilo?!?! :roll: Think about it!
Si in plus nu prea am cuvinte d lauda pt Fiat!Fiabilitate=zero.

All times are GMT +2. The time now is 17:03.

- Copyright 2026 4Tuning