Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Astra Coupe Bertone Vs Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/69593-astra-coupe-bertone-vs-astra-gtc.html)

69WRX 14-03-08 10:18

Re: Astra Coupe Bertone Vs Astra GTC

probabil GTC-ul pe care l-ai "dovedit" era varianta 2.0T de 170 de cai...daca era modelul de 200cp sau 241cp nu cred ca aveai sanse..am vazut pe youtube, parca, niste filmulete cu bertone 192cp vs astra H 2.0T 200cp...si deja de la a 3-a nu prea se mai tinea bertonele...am auzit ca bertone cu limitarea in turatie scoasa se duce cu 3-a 160 si a 4-a 210..la aproape 7000rpm :D

TIGER Cupra/GTC 11-04-08 14:17

sunt curios TOX, cand ai alergat tu un gtc turbo cu bertonele.si era gtc turbo de 200cp de fabrica sau ala de 170cp?k dif e mare. eu am un gtc de 200cp de fabrica cu chip tcm turbo si as fi tare curios care face.

22VIN 11-04-08 15:09

am tot auzit de varianta asta de 170cp dar nu stiu de existenta unui 2.0T de 170 cai. pe site-ul opel de exemplu apare doar cel de 200cp si 240cp opc

sabothor 11-04-08 15:50

Personal optez pentru bertone fiindca masina asta are o personalitate aparte ... chiar daca ..usor usor .. datorita taunilor de samsari care s-au pus pe ele, pretul de piata a inceput sa scada drastic si la noi in tara ajung din ce in ce mai multe relicve.
Spunea cineva mai devreme ca trebuie sa fii nebun ca sa ai bani de GTC si sa iti iei bertone .. as vrea sa ii transmit ca am 16.000 euro (fara taxe) pregatiti pentru un bertone cum vrea inimioara mea .. si o caut de 2 luni .. dar nu ma razgandesc ...

Prefer sa o las surpriza pentur mai tarziu .. si apoi o voi prezenta pe forum ...

Referitor la design .. gusturile nu se discuta, dar daca mergeti pe strada .. oriunde in Romania .. garantez ca se intorc mai multe priviri inspre Bertone decat spre Astra GTC.

Bertone a fost si va ramane dupa parerea in topul celor mai bine gandite masini de la Opel. Poate spun asta si datorita faptului ca in afara de o pana si schimbarea bateriei, ast(r)a mica a mea nu mi-a creat absolut nici un fel de probleme .. la aproape 2 ani e la achitizionare. Bertone nu scartie, nu pacane, nu vibreaza si intr-adevar, fara esp si sigurantele limitoatoare scoase, motorizarea Z20LER rupe asfaltu' .

Respect si apreciez evolutiile in motorizari pe care Opel le-a facut in ultima vreme, dar sunt pe aceeasi lungime de unde cu Tox .. tot legenda ramane vie ..

Ciudat este faptul ca din cate observ aici pe forum toti cei care sunt impotriva astrei bertone nu sunt posesori de bertone ..

In acest caz nu cred ca sunteti indreptatiti sa o judecati ... (exceptand cei care se dau cu parerea doar la design) ... (si mie imi place Noul Holden 60 Coupe de mor .. dar oare ce stiu despre ea???)

Cat despre motorizarea 2.0 de 170 CP de la astra gtc ... si intrebarea de ce are 170 cai .. simplu .. este un motor de 1998 cmc aspirat nu TURBO, prin urmare 2.0T 170 CP este gresit ...

Pace sufleteasca si stima tuturor!

22VIN 11-04-08 15:57

asa credeam si eu. turbo nu avea cum

sabothor 11-04-08 16:00

10 Attachment(s)
Si totusi nu sunt multumit cu pozele de prezentare de la inceputul thread-ului .. asa ca mi-am permis nesimtirea sa mai adaug cateva .. sper sa nu fie cu suparare ..

admirati-o ... stock! :D

PS. As fi bucuros daca cineva isi va pune wallpaper una din pozele de mai jos .. si va recunoaste ca si-a pus "o baba" pe wallpaper.

dragsterX 11-04-08 18:04

Sabothor, abia astept sa vad ce-ti cumperi :) Dar trebuie sa te contrazic, modelul motorului de 2.0 L si 170 CP este Z20LEL si este turbo. Citat de pe alt forum, ala al nostru ;)

"O voi lua cu date tehnice la Z20LEL :
raport compresie 8,8
puterea maxima la 5200 rpm - 170 de CP
cuplul maxim 250 Nm la 1950 rpm
se preteaza cutie 6+1 trepte
consum mixt 9%

Z20LER :
raport compresie 8,8
puterea maxima 200 de CP la 5.400 rpm
cuplul maxim 262 Nm la 4200 rpm
cutie 6+1 trepte
consum mixt 9,3%"
Din cate am inteles, diferente nu prea exista fata de varianta de 200CP, limitarea puterii vine doar din soft.

P.S. multumiri de poze, aia aurie mi-am pus-o wallpaper :)

22VIN 11-04-08 18:26

interesant, dar pe site tot nu apare:)) stiu ca parca il vazusem, dar mai demult. acum poate nu s-or mai echipa masinile cu el...

sabothor 15-04-08 01:09

First of all, scuze de offtopic ...

Quote:

Originally Posted by dragsterX (Post 1479726)
Sabothor, abia astept sa vad ce-ti cumperi :)

Sal Dragster si crede-ma ca si eu abia astept sa o vad mai mult ca oricine, numai ca se pare ca e foarte greu de gasit, asa cum vreau eu ... Am inceput sa-mi reprofilez cautarile si pe Linea Blu, dar cu acealeasi dotari .. poate poate gasesc ..

Quote:

"O voi lua cu date tehnice la Z20LEL :
raport compresie 8,8
puterea maxima la 5200 rpm - 170 de CP
cuplul maxim 250 Nm la 1950 rpm
se preteaza cutie 6+1 trepte
consum mixt 9%

Habar n-aveam ca LEL-ul e turbo .. oricum e o caterinca de motor caruia, eu personal, nu-i vad rostul.

Quote:

P.S. multumiri de poze, aia aurie mi-am pus-o wallpaper :)

... asta ca sa-ti aminteasca de fost ta blonda, eh?

Stima!

UNLORD 17-04-08 11:06

[Habar n-aveam ca LEL-ul e turbo .. oricum e o caterinca de motor caruia, eu personal, nu-i vad rostul.
QUOTE]

Daca te uitati in oferta Astrei dinainte de facelift ai fi remarcat motorul turbo de 2 L si 170 hp. Rostul e startegia de marketing (pt a umple golul dintre motorul de 1.8 si cel de 200 de hp) si pt a fi concurentul Golfului GT. Dupa facelift a fost inlocuit de 1.6 turbo si 180 de hp.

All times are GMT +2. The time now is 15:54.

- Copyright 2026 4Tuning