![]() |
Re: De tunat le tunam, dar cum le tinem curate?
eu imi spal masina la o spalatorie de pe sos viilor, vis-a-vis de liceul economic viilor...baietii sunt de treaba si se ocupa cum trebuie de masina...preturile sunt relativ mici...si cu vro 30 de ron ai asigurat spalare exterior, degresat, geamuri, jante, cauciucuri si cu 10 ron in plus si interiorul pe care il fac foarte repede si destul de bine...vi-o recomand cu caldura:D
cat despre spalatoria de la cimitirul bellu, si pe asta o stiu foarte bine pentru ca locuiesc in zona, preturile sunt mai mari ca la cea de pe viilor iar ca servicii depinde de cel care iti spala masina, sunt cam doi care o spala perfect insa restul mai lasa dare sau omit vreo particica:D |
yo pana acum am spalat-o la delta tuning, langa facultatea romano-americana...si tot timpul a iesit luna masina, n-am avut nimic de reprosat...pacat ca acum costa 18 lei exteriorul
|
Inainte ii recomandam pe cel de la Master Tuner , mie nu mi-au gresit cu nimic , dar mi-am shcimbat serviciul si din Dr. Taberei pana la ei e cale lunga . Nici sa spalatorie din capitala nu mi-au spalat-o ca ei , cu atentie si produse de calitate . La ei nu trebuie sa le spun ca mai intai se da cu apa , apoi cu spuma , apoi cu apa , cu ceara si iar cu apa . Mereu mi-au dat cu solutie la jante si cateodata chiar pe cauciucuri . La interior faceau treaba ok desi puteau sa foloseasca si silicon .
Parerea mea : oriunde va duceti NU plecati de langa masina si daca vedeti ceva in neregula imediat ii spuneti capului patrat cu furtunul in mana care e problema . Eu niciodata nu-i las de capul lor si pot spune ca niciodata nu a fost ca totul sa iasa ok fara mici imbolduri . Pe unii ii deranjeaza ca el spui ce si cum , dar daca vor spaga din partea mea ori fac ca mine , ori nu mai fac deloc . Multi nu dau bine la contra-aripi cu apa , sau iti zgarie aripile cand baga jetul , multi dau perpendicular pe caroserie , multi dau cu ceara si nu stiu sa o limpezeasca bine de ti-e scarba sa te uiti prin geamuri apoi . S-a intampalt si sa faca gura ca nu-i las sa-si faca treaba , i-am lasat si al sfarsit am chemat seful si mi-au mai spalat-o o data . O masina care nu a primit pe ea grasimi , mancare , uleiuri si altele nu are de ce sa fie degresata , deci acel sfat al lor cu degresarea de 30 ron e o manarie ieftina . Acum nu mai e iarna , speli masina de placere si mai mult de 10 - 12 ron nu are de ce sa fie . ON TOPIC va spun ca am incercat si acea solutie de curatat/spalat fara apa si am ajuns la urmatoarele concluzii : 1. va trebuiesc mai multe lavete pentru curatare ( 2-3 ) si cel putin una buna pentru lustruire . 2. daca are noroi sau mizerie stratificata pe ea , mai bine mergi la spalatorie si apoi folosesti acea solutie numai ca ceara . 3. trebuie sa cureti bine geamurile daca vrei sa nu ai urme pe ele . 4. ajunge cam la 3 curatari pentru masina mea . 5. daca o cureti o data pe saptamana sau chair al o saptamana jumate mertia acea solutie , DAR la doua spalari cu solutie , merita sa faci una clasica , cu jet de apa . 6. nu mai estenevoie de degresare cu acea solutie si curata bine si jantele . 7. Este bine sa aveti si un fel de perie cu ghemotoace f fine si curata , care sa nu zgarie in nici un fel caroseria si cam o data pe zi sa dati cu ea sa indepartati praful , astfel pastrati masina curata mai mult timp . Recomand si polish-ul la culoare Turtle Wax ! Merita banii ( 32-35 ron ) , vine si cu un lipstick la culoare pentru mascarea suprafetelor zgariate in profunzime . In weekendul asta m-am ocupat de putin detailing si pot spune ca a meritat munca . |
mai corect era : "DE SPALAT/CURATAT LE TINEM CURATE, DAR CUM LE TUNAM"? :)
tuningul ca tuningul, dar calitatea si piesele sunt importante! |
Cred ca sunt peste 100 de topicuri deschise despre tuning , putere si restul . Aici era vb despre "Cum le tinem curate " si atat !
|
Pentru cei ce sunt din Galati la Berin si la Cristal iti spala masina cel mai bine.Faza e ca sunt foarte aglomerate.In restul nu am incredere.Stiu pe cineva care s-a hotarta sa mearga la o alta spalatorie de cat cele doua si s-a trezit cu peria de cauciucuri direct pe capota.:)
|
la Delta in sectorul 1 langa Romano Americana. 10x. mi se pare ce-a mai ok spalatorie
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:35. |
- Copyright 2026 4Tuning