![]() |
1 Attachment(s)
leul peugeotului de la ce vine?
|
De la emblema orasului Belfort, unde a fost construit unul din primele modele, care se numea Lion-Peugeot.
|
rolls royce ?
|
intrebare...sigla de la Lada vine de la forma ??adik arata ca un coshciug..si masina si emblema :) :) parerea mea :D
|
Cu putin efort, am gasit si despre ornamentul de pe capota de la Rolls Royce:
http://northstargallery.com/cars/spiritofecstacy.htm La emblema Lada chiar nu stiu. Oricum, nu are prea mare insemnatate o copie a lui Fiat 124. |
Re: De la ce vin siglele masinilor
AUDI: Cele patru inele care alcătuiesc sigla Audi reprezintă cele patru companii din consorţiul Auto-Union din 1932. Acestea erau DKW, Horch, Wanderer şi Audi. După război, numele Audi (care īn latină īnseamnă a auzi") a dispărut, īnsă īn 1965 şi-a făcut din nou apariţia, folosind ca logo cele patru inele. Numele Audi este totodată varianta latinizată a lui Horch, care īn germană īnseamnă tot a auzi".
BMW: Medalionul BMW reprezintă o elice de avion īn mişcare, albastrul semnificīnd cerul. Aceasta deoarece BMW (Bayerische Motoren Werke Uzinele de motoare din Bavaria) a construit motoare pentru avioanele militare germane īn al doilea război mondial. :love: MAZDA: Logo-ul Mazda a fost realizat de Rei Yoshimara, un renumit creator de imagine pentru corporaţii, V-ul reprezentīnd o pereche de aripi īntinse. Pentru Mazda, acestea simbolizează "creativitatea, simţul misiunii, delicateţea şi flexibilitatea caracteristice mărcii". MERCEDES: Steaua īn trei colţuri reprezintă dominaţia Mercedes-Benz asupra uscatului, mării şi aerului. A apărut pentru prima dată īn 1909 pe un Daimler, īn 1926 fiind adăugată cununa de lauri pentru a marca unirea cu Benz. Sigla actuală, steaua īntr-un cerc, a fost folosită prima dată īn 1937. MITSUBISHI: Cele trei diamante (sau trei romburi) ale siglei Mitsubishi reprezintă elicea unui vapor, amintind de activitatea de īnceput a constructorului nipon. :D :D :D :D :D |
in sigla de la LADA e un "L" stilizat..
Rolls Royce... http://lieuxdits.free.fr/rollsroyce.jpg 2 de "R" de la numele fondatorilor masinii:Charles ROLLS si Henry ROYCE. |
cred ca s`au certat putin :D care sa fie primu :)))
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
alfa romeo stiu ca a avut mai multe embleme dea lungu timpului
|
imi pare rau....dar trebuie sa corectez afirmatziile celor care au vb de sigla Lamborghiniului....pe scurt....Ferrucio Lamborghini a fost un simplu fermier (avea o crescatorie de tauri ce erau sacrificati in coride), la inceput ,( un fel de Jiji in zilele de pe atunci), odata ajuns mahnat prima masina a lui a fost un Ferari, de care nu a fost multzumit si astfel el sa plans patronului de la ferari, acesta in schimb spunandui dak nu ii convine sa-si faca el masina asa cum vrea....in final a aparut Lamborghini....iar Ferrucio s-a gandit k o astfel de masina sa il reprezinte si a numit-o Lamborghini, si sigla reprezinta fiara ce o stima el cel mai mult (taurul)......asa k nu vine de la vodia lui, desi este nascut cu adevarat in acea zodie......dak nu credetzi, rugatziva frumos de cei de la Discovery (imi cer scuze dak fac publicitate).....si o sa vedetzi istoria Lamborghiniului la tv asa cum am vazut-o si yo
|
Eu stiam ca Lamborghini faceau tractoare nu crestea tauri :) Si Ferrari i-a zis sa se intoarca la tractoarele lui daca nu-i place Ferrari.[IMG]http://farm1.static.***********/223/504777290_13b99dc54d_m.jpg[/IMG]
Am gasit si povestea: http://en.wikipedia.org/wiki/Lamborghini |
imi pare rau dar te inseli....sa urmaresti acel documentar cu istoricul Lamborghiniului si ai sa-mi dai dreptate, mii de scuze dak am suparat pe cineva si numai bine
|
FIAT de la ce vine???
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:52. |
- Copyright 2026 4Tuning