![]() |
Cum adica cablarea pt 800 w RMS costa 300 E ??? Ce anume costa atat ???
Stiu oameni care au mai mult de atat, adica 2 x 1000 W rms cu cabluri normale si nu au probleme. |
Aici sunt si eu curios... pt ca nu au cum sa coste cablajul 300 de euro...
Pt ca un fir de 20mm rezista la 1000W RMS... |
ok, hai sa incepem cu chestiile elementare...
de fapt nu ne intereseaza cati watti are un amplificator ci cat curent trage maxim din instalatie... legea lui ohm zice ca curentul = (puterea x 1/randamentu)/tensiune deci la un amp in clasa AB de 1000W RMS s-ar face cam asa 1000W x 2 (50% eficienta) / 12Volts = 2000/12 = 166 amperi Acuma conteaza lungimea cablului prin care trecem atata curent, deoarece in masina in functie de lungime scade tensiuniea si creste rezistenta... In mod normal daca bateria este in fata si amplificatorul in spate sunt in jur de 5 metri distanta ce trebuie parcursa de cablu. 5 metri cu 166amperi = cablu AWG0 Se poate pune si cablu AWG4, dar acesta nu o sa ofere suficient curent, o sa aiba o cadere de tensiune mare, respectiv amplificatorul nu va scoate tot ce poate ci dinpotriva va avea distorsiuni mari din cauza lipsei de curent... :D acuma, ce trebuie cumparat pentru ca sa faci treaba ca la carte : borne baterie x 2 siguranta principala (imediat langa baterie) x 1 conector pentru legare la masa x 2 cablu AWG0 - 6 metri (5 metri pentru pozitiv si 1 metru pentru negativ) distribuitor cu sigurante inainte de amplificatorul din spate cablu AWG4 de la distribuitor pana in amplificator masina desfacuta bucati ca sa tragi cablurile manopera ia faceti voi calcul si zice-ti-mi cat costa astea.... repet... merge si cu sarma de rufe, dar asta nu inseamna ca asa se face... |
Pai oricum acesti pasi ii faci la orice statie montezi ... iar monopera pe mine unu nu ma intereseaza pt ca imi montez eu :D
|
Stai asa. Zi si mie ce inseamna 4 Ga sau 8 Ga ce scrie pe cablurile de alimentare. Eu am cablurile de 8 Ga, oxyene free zice pe ele. Ce e aia ? Cat rezista ?
|
1 Attachment(s)
Pentru corespondenta intre AWG si mm patrati,inclusiv lungimi maxime funtie de puterea utilizata,vezi atasamentul.
Daca te abati de la regulile astea,vei avea caderi de tensiune,lipsa de curent,etc.... |
| All times are GMT +2. The time now is 00:15. |
- Copyright 2026 4Tuning