![]() |
Re: Jenti pe 17" pe Golf-Avantaje-dezavantaje
Nu ti faci nici un abonament nicaieri, poate doar daca esti.. copilul teribilist si pericolul soselelor...
De cand am masina , cu jante de 17" 225/45, nu am avut probleme ;) Asa ca, don't worry |
Am trecut de la 14 la 17 pe Golf 3,masina de zi cu zi:
plusuri: schimbare aspect radical,stabilitate marita minusuri:consum putin mai mare,demaraj ceva mai greoi,uzura prematura la pivoti,bucse E a doua masina de zi cu zi pe care am pus jante pe 17 si abia astept sa scap de ele! |
eu am 225 45 17 si telescoape sport,masina e coborata,e foarte rigida si nu e deloc confortabila.E adevarat ca arata foarte bine dar in unele momente as vrea sa fie cu telescoape normale,asa ca...gandeste-te de 2 ori inainte:lol:
|
Un prieten si-a pus pe 17 pe Audi A4 131 cp...jantele OZ nu mai stiu modelul..acum omul injura ca nu mai are demaraj k-lumea si abia asteapta sa le vanda...am condus si eu masina si vreau sa-ti sp ca volanul nu mai e asa precis ca cu jantele de 15. ( dimensiunnea originala ). am mai auzit ca se fac nush ce modificari in ECU. dar sa zicem ca se accepta dar...poti sa ai probleme cu politia. daca dai peste vreun imputit poate sa-ti faca bucata si ramai fara talon.
|
Omologheaza-le!!
Si n-ai nici o problema cu ECU, ce mama naibii... Ce-mi place cand se dau toti experti din experienta unui prieten de-al unui var de speta a zecea cu prietena surorii lui... :shock: Cei care nu stiu sigur despre ce e vorba, abtineti-va!! |
Cu kilometrajul nu e problema,m-am interesat daca trec de la 195/65/15 echivalentul pe 17" este 225/45....deci asta nu este o problema,iar cu talonul oricum ii faceam omologarea dupa cum este mentionat mai sus.
M-am este problema drumurilor,in Oradea sunt f proaste. Deci minusuri ar fii uzura prematura,si confortul.Deci sunt pareri si pro si contra :|...foarte greu de decis.M-ai asteptam sa vedem ce si cum. @Magos-cum sunt jentile de rezistente?ai patit ceva?cati km ai facut cu masina,a trebuit sa schimbi ceva la ea(bucsi,pivoti etc).Jentile sunt la fel ca si ale tale,originale VW. Mersi. |
:) asta e un forum in care ne spunem parerile si experientele...nu ai tu de unde sa le sti pe toate..hai sa fim seriosi...hollyboy..gandeste-te..janta e mai mare cauciucul mai subtire..cat ar fi ea de calitate tot o sa cedeze mai usor ca cea originala...te asigur din propria experianta ca volanul nu o sa mai fie la viraje la fel de precis. eu am avut pe polo 1.9 tdi jante de pe o bora pe 15. dupa o sapt le-am vandut si am luat tot pe 14(dimensiunea originala). dute omule la un expert adevarat si iti explica el cum e treaba..nu stiu ce masina ai dar daca e buna si nu vrei sa o rupi la curse etc etc...mergi la un service bun ca face toti banii..decat sa ceri pareri..vezi si tu cam ce iese..bine..e forum..e normal..bafta tuturor:)
|
Merci pt sfaturi la toata lumea.Intr-un final am cumparat jentile si sunt foarte multumit de aspectul masinii acum,l-a schimbat foarte mult.
La partea de condus am simtit un demaraj mai greoi,dar nu ceva de speriat dar si o foarte mare stabilitate in curbe si m-ai ales pe ploaie(am uitat sa mentionez ca sunt Dunlop SP 9000),consumul nu stiu inca daca a crescut si sa vedem pe viitor daca vor aparea probleme. Multumesc inca o data pt ajutor;):P:). |
Quote:
Mai ganditi-va cand spuneti cateceva. Mai omule masina are si un centru de greutate, dar nu sta in baza unei diferente de 50 grame, care apare la golf 4 intre oglinda soferului si cea din dreapta. Atunci ce sa mai zicem de consola volanului care atarna cu peste 100 kg, apedalele de ambreaj, acceleratie, frana, ce sa mai zicem de rezervorul de apa daca e plin sau gol pentru spalatul parbrizului (care e de 3 l si 5 l, daca masina are sau nu spalatori de faruri), ce sa mai zicem de continutul rezervorului de combustibil, despre ce se afla in torpedoul masinii, trusa medicala, extinctor, triunchi reflectorizant, lucruri care se pun dupa bunul plac, despre subwoofere montate ulterior fabricatiei, in afara de asta pasagerii masinii au greutati diferite, etc, etc, etc.... Ai vazut ce e sub capota de motor al unui Golf 4? Pai unde e bateria, unde e turbosuflanta, antigelul, filtru de combustibil, si tot restul? Pai dupa tine si stergatorul din spate, trage masina intr-o parte daca e oprit, sau o zdruncina daca functioneaza. Uita-te atent la testul ITP cand il faci sa vezi ca pe fiecare roata e alta greutate, si alti indici pe care ii masoara aparatul respectiv. Eu am boala presiunii la roti, si bag 3,3 pe toate rotile. Niciodata nu a aratat talonul rotilor din fata la fel. Mereu, la acceasi presiune roata din fata stanga, pe partea soferului e putin mai lasata, decat talonul rotii fata dreapta. De ce, pentru ca e volanul cu a sa consola si ambreajul, pedalele etc. Adancimea centrului de greutate e data de greutatea masinii, cu cat e mai grea si acesta e mai adanc in pamant situat. Si cu cat greutatea masinii ocupa o suprafata mai mare, e mai greu de rasturnat masina. In fine nu vreau sa fac teoria chibritului stins pe marginea acestei afirmatii. |
@iulian2476 , citeste tot topicul inainte sa faci p desteptul ;)
sper sa inchida cineva topicu asta ca se umple de atotstiutori. bafta |
topic closed
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:14. |
- Copyright 2026 4Tuning