![]() |
vlad, te rog spune-mi ce scule a folosit tipul ala la tine cand ti-a echilibrat-o.
pls... i have to know multam :P :P :wink: |
Man, eu cand mi-am usurat volanta imi schimbam si kit-ul de ambreiaj (l-am omorat repede pe cel vechi :lol: ) si mi-am lasat masina acolo. Nu stiu ce scule s-au folosit! :( Daca vrei iti dau un pm cu numarul celui care mi-a prelucrat-o! :wink:
|
Ti-a luat enorm 2 mil sa o usureze, in mod cert volanta a fost usurata cu ajutorul unui banal strung.Lucurul asta se poate face cu 100, hai 150 mii sa isi ia strungarul \"o bere\". In 10 minute e gata. Daca a centrata bine in papusa mobila, si se verifica cu un comparator,sa nu \"aiva bataie\" nu e nevoie de nici o echilibrare.
Ma enerveaza mecanicii care profita de faptul ca oamenii nu au idee ce \"operatie dificila\" fac ei, si umfla preturile cu pompa.Auzi, 2 mil sa usureze o volanta pe strung! cred ca ii dadeam cu ea in cap sa imi zica asa ceva ! Eu ziceam de 1.5-2 mil sa fie usurata ca in poza atasata de BertoneTurbo, operatie care dureaza mai mult, si este nevoie de o freza in coordonate. In Bucuresti eu stiu doar o masina pe care se poate echilibra asa ceva. Puteau sa usureze si sa echilibreze si vibrochene. |
Quote:
|
nu am vazut niciodata de volanta din aluminiu dar cred ca este super idee, se raceste usor si pe deasupra este si foarte usoara..
|
hai mai bertone tata . . . . 400 de euro pt. o volanta . . . de banii astia iei alt motor pentru masina respectiva . . . lasa-ne cu preturile tale de tuner din japonia. . . . te crezi cumva veilside ????
o volanta usurata se face cu maxim 2-300.000 iar cum ai aratat-o tu se face cu maxim 100 de euro. inca ceva . ..tu ai idee ce inseamna o volanta si ce face ea . . . ???? mai bine o scoatem dreaq de tot si prindem placa de presiune pe o tabla daca cu cat e mai usoara cu atat fuge mai bine . . . . |
3 Attachment(s)
m-am luat de volanta,sa o usurez si.....are deja un canal.
pun poze fata-spate si sa-mi spuneti daca mai merita usurata sau a fost usurata inca din turnare? |
las-o asa . . .motorul ala e un motor de cuplu nu de ture multe . . .nu te ajuta volanta usurata . . .
|
Usurarea volantei nu scade cuplul motor?
apropo de preturile astea.. spunea cineva tot aici pe forum ca nu e fraier cine cere, ci cel care da. daca ar fi dupa mine domnu bertone tu nu ai mai avea acces pe forumul asta. :wink: si inca sustin ca cu cunostiintele tale mai decat limitate in mecanica mai mult distrugi motoare decat sa le maresti puterea. |
ba da . . .asta ziceam si eu . . .e pacat la motoru de v6 de ford sa-i scazi cuplu deoarece asta il ajuta nu cei 90 de cai.
|
Usurarea volantei nu scade cuplul motorului!
Volanta fiind mai usoara nu mai inmagazineaza atat de multa energie cinetica , si trebuie sa duci motorul intr-o turatie mai mare decat inainte pentru a te bucura de acelasi cuplu. Volanta usurata, fara vibrochen, biele , pistoane usurate, are efect aproape nul. |
pentru cei interesati sa stie cum influenteaza usurarea volantei functionarea motorului si implicit a masinii va recomand urmatorul articol http://www.pumaracing.co.uk/flywheel.htm - scris de un profesionist nu de mecanicu de cartier care face tiuning dupa ureche si dupa ochi.
Legat de ce a spus Ford_V6: it's not worth spending much money lightening the flywheel of a 7 litre Chevy engine revving to under 5,000 and geared for 60 mph in first as the vehicle will be very insensitive to the reduction in weight. Copyright David Baker and Puma Race Engines Pt SGM: I built an engine recently and managed to remove nearly 3 Kg from the outside of the standard flywheel - so that would be equivalent to lightening the car by over 100 Kg in 1st gear Si legat de \"tuning\"-ul care il face bertone_turbo: Take off too much material and it might be weakened so much that it explodes in use. Given that flywheels (at least in rear wheel drive cars) tend to be situated about level with your feet, it isn't worth the extra acceleration if you lose both feet when the ring gear comes out through the side of the transmission tunnel like a buzz saw at 7,000 rpm. There are plenty of ex racing drivers hobbling about on crutches who'll tell you that this can and does happen. Detalii in articolul mai sus mentionat |
Da, bun articol, l-am citit si eu acum 2 ani. Efectul se face simtit mai mult in treptele 1 si 2. Frana de motor e cam inexistenta, trebuie schimbat stilul de condus.
|
are dreptate SGM . . . m-am exprimat eu gresit . . nu reduce cuplu motor ci reduce beneficiile acestiua.
d'aia ziceam eu ca la v6-le de ford care nu prea are cai (90) da are cuplu e pacat sa-i usurezi volanta. |
sal
la un oltcit ce se poate face..? de 1.3 zic de pistoane cu tot.. se ocupa cineva cu asa cevA?
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:37. |
- Copyright 2026 4Tuning