![]() |
Re: Clio RS vs Corsa opc
Quote:
Vad ca toti vorbiti de cai si Nm, nici nu stiti ce inseamna sau cum sunt ele calculate...tot ce stiti e cu cat mai mult cu atat mai bine... Producatirii declara aceste date din cauza ca 99% din cumparatori asa aleg masina/motorul, numai 1% se uita la diagrame facute de respectivul motor, cum e facut cutia de viteze si cum e reglat suspensia (astea sunt mult mai importante decat caii...) Nu sunt "fani" renault, mai mult urasc francezii, dar tot timpul au avut o masina care sa stearga nasul germanilor... Peugeot cu 205 GTI si 309 GTI sau controversatul 205 TURBO 16 Renault cu RS-urile, toate sunt mai buna decat competitorii reali, la nivel de japoneze (evident nu cele JDM). Apropo, parca filiala renault F1 este in anglia...:???: |
nu ma pricep bine(desii am inv multe, fata de 0>barat) la masini dar zic ca este f importanta dif in favoarea rs, adica cei 11 cp+400 cm !!!!!
|
Asa e, in primul rand cele 400 ccm inseamna mult, mai ales daca o faci turbo...
Pistoane de Megane RS, un turbo, 4 injectoare si un stand alone...totul costa max 4000 si ai in jur de 300 cai... |
stitzi ce imi place mie ca vb de masini de serie si pe urma spunetzi ca domne daca faci renault clio turbo .....ce sens are sa vorbim de asa ceva ....si sincer as alege corsa opc doar din cauza faptului ca intra turbo jos si are cluplu mai mare fata de clio care trage sus in turatie ....plus de asta corsa are un aspect mai frumos....
|
si e foarte important de stiu ca , corsa este si putin mai usoara i-ar in plus corsa are cuplu de 260 nm prin apasarea unui singur buton acela find overboost pe cand clio are 215nm....deci ca masini stock este mai tare corsa parerea mea ....
|
Quote:
|
Quote:
|
Mi se pare amuzant ca parerea tipului cu clio sport nu e luata in considerare. Si ca o tot tineti cu "turbo" fara sa aveti habar despre ce e vorba. Daca tot vreti o pinie, ascultati cu mai multa atentie pe cei avizati.
Cam cat de inapt poti fi cand spui ca ai ales o masina peste cealalta pentru ca e "turbo si nemteasca" :)) Experienta Renault in F1 este de nepretuit la modelele sale hot. Iar RS (Renault Sport) nu'i acelasi lucru cu Renault. |
dc compari tu experienta din formula 1 cu asta nu inteleg....nu au nici o treaba una cu alta...poate la ferrari sa spunem ca unele masini sunt facute cu tehnologia din formula 1 si apropo OPC oare nu inseamna ceva....si sa iti mai zic ca nici opel nu e acelasi lucru probabil cu opel opc ;)
|
Experienta din F1 a ajutat la o cofigurare a elementelor aerodinamice care confera masinii o stabilitate incredibila.
OPC este divizia sport a constructorului german (Opel Performance), fara nici o legatura cu F1. Poate doar DTM, acum mult timp. Iar tu pilula 20 este foarte prost informat. |
dar chiar nu va plictisiti de contrazicerile astea tampite??la fiecare faza d-asta xxx vs xxx ies 20 de pagini de tiganie continua...
|
Quote:
|
Quote:
iar cum opel este un renume in marea majoritate a competitiilor cu motor de peste 10000 de ani...fix o corsa de raliu le-a iesit :lol: :lol: :lol: |
bine sa nu mai lungim discutia...opelu nu are experienta cu motoare dastea....GSI LET 4*4 turbo etc....
|
Quote:
PS: am opel in familie...deci nu am nimic impotriva marcii |
| All times are GMT +2. The time now is 16:53. |
- Copyright 2026 4Tuning