![]() |
Re: My first step. 400 rms in my car. How to put them in.
Bun.
Aseara pe la ora 9 am terminat de tras cabluri ... de insurubat suruburi de tot.. (teoretic). Asta dupa multe probleme...hu-ul nu avea iesire rca.. deci a trebuit sa ma leg pe iesirile de la boxele celalate (noroc ca cei care au facut ampliful au fost desul de destepti si s-au gandit si la astfel de situatii si avea o intrare speciala pentru astfel de semnal). Dupa aceea nu am reusit nici cum sa trec cu cablul de la baterie prin masina, asa ca l-am tras pe sub masina pana in spate...cablu de remote prea scurt... pfiuu.. buun, si rezolvand toate treburile astea, pe la ora 9 seara am terminat. conectam tot cum trebuie. Selectam o piesa potrivita :)) ... si ii dam bataie. volum mic.. mai mare .. mai mare.. cand ajung pe la vreo 10 pac.. wooferu se opreste(se deconecteaza)... tot asa.. incercam sa setam de prin amplif.. mai sus mai jos. nici cum nu scoatem nici o performanta buna din el. Concluzie... cat v-am pomenit B-10-YBR si TheEnZo ... daca mi-a trebuit sa fiu capos si sa ascult de instructiunile lor am facut incinta prea mica, si wooferul sarea prea tare, din cauza la volumul mic pe care il avea la dispozitie (banuiesc) .. asa ca am facut in bass - reflex la minut (am scos plasticul acela pe unde am pus sa intre cablaria... ) si.. parca era putin altfel. am mai scos ceva din el.. dar si asa e prea mica incinta pentru bass reflex, deci tot nu am facut mare lucru. daca iti pui capul aproape de woofer, se aude ca are putere, si suna si face vant serios in porbagaj... dar nu are cum sa il propage... in concluzie.. stric cutia, o fac mai mare (pe la vreo 50 de litrii) si bass reflex... |
cum sa nu poti sa tragi cablul prin masina
|
Quote:
si acum o rugaminte, daca se poate un raspuns cat mai repede: eu am 2 ohmi venind de la amplificator.. aia inseamna ca trebuie sa leg wooferu.. cum? https://img175.imageshack.us/img175/7...9resizepb5.jpg |
Gata :D:D s-a rezolvat..
il legasem din greseala la 1ohm :"> si de aceea mai mult vajaia decat suna.. acuma e legat corect si suna de RUPE !! o sa vac un video :) :D |
spui ca ai mondeo...asa am inteles...eu pe acolo am trecut cablu de 70 mm2 si mai mergea bagat si altceva.
sfat: incearca sa ajungi cu o sarma dinspre habitaclu spre motor si nu invers ca e mai usor asa ai mare grija cu metru ala de cablu ca daca il ciupesti si da la masa s-au cam dus pe apa sambetei multe componente din masina ta ca sa nu mai vb de ffaptul ca poate sa ia si foc fara nici o pb... |
Quote:
Si pe mine ma ingrijoreaza cablul acela. daca nu gasesc alta modalitate am sa ii cumpar ceva protectie de plastic.. sau de caucicu.. sau ceva... sa nu cumva.. sa .. intelegi.. |
Daca mai vrei un proiect iti trimit eu unul . In ce priveste inbinarea trebuie sa bati si cateva cuisore, dfaca nu se deslipeste, mocheta o aplici cand se usuca totul. Un sfat, foloseste un tub de acord vei avea un bas mult mai puternic.
|
Quote:
alt proiect.. ? :)) la vara.. acum din pacate nu mai prea am timp.. speedbump, astept raspunsul tau.. pentru ca sunt destul de ingrijorat in legatura cu cablul acela de sub masina... si as vrea sa il scot de acolo si sa il trag prin masina... |
Quote:
|
Quote:
si in legatura cu siguranta, da am o siguranta chiar dupa baterie... nu stiu ce sa zic.. ori cum daca gasesc loc pe unde sa trec cu firul prin masina a 2-a zi il si scot de acolo.. e mai sigur asa :) |
pe de-o parte mi-e mila ca te chinui tu pe acolo dar pe de alta parte rad de mor cand imi imaginez masina ta cu cablul atarnand pe acolo.
am o intrebare: ai scris gresit modelul 307d2 sau asta ai luat. daca asta ai luat inseamna ca ai gresit pt ca: d2 are o bobine de 2ohmi ceea ce inseamna 1ohm sau 4. statia ta nu stie 1ohm iar in 4ai numai 220w RMS. legat de incinta nu e mica deloc 35litrii. parerea mea e sa te mai uiti la reglaje. legatura la difuzor o faci cu 2cabluri mici 7-8cm si legi bobina 1cu 2 si 2 cu 4 |
Quote:
cablul nu atarna, chiar deloc! nu am putut sa trec prin masina asa ca am imporvizat... nu sunt mandru de asta, sunt chiar ingrijorat sincer, nu pentru ca atarna, ci pentru ca este sub masina si este expus pe o portiune cam de 1m. da stiu ca am gresit, crede-ma ca mi-am dat seama ca am gresit atunci cand l-am auzit cum suna. legasem bobinele in paralel adica am legat 1 cu 3 si i-am dat +, si 2 cu 4 si i-am dat - .. si se auzea.. nasol? sau mai bine zis nu se auzea. de ce 1 ohm.. pai rezistenta in paralel se calculeaza astfel: 1/Rt = 1/R + 1/R , deci 1/Rt = 1/2 + 1/2 , deci Rt = 1 ? ... nu? deci gresit.. mi-am dat seama si am schimbat. sincer sa iti spun, momentan habar n-am pe cati ohmi sunt legat :)) . adica legatura mea vine ceva de genu intra + pe 1, 2 legat cu 3 si iese - pe 4. deci insinuez ca sunt pe 4ohmi. dar intrebarea mea e cum ma leg la 2 .. din cate vad tu imi zici sa fac exact ce am facut initial.. invat.. :) nimeni nu s-a nascut invatat |
cel mai bine vino vineri la intalnirea audiofililor si te ajut acolo sa tragi cablul ca asa sa-ti explic e destul de greu, oricum se poate trece sau daca vrei da-mi un pm cu nr tau de telefon sa vb si iti spun cum se face
|
e din cluj deci nu prea vad cum ajunge el pe aici.
PS vin yo dar sa-mi ziceti si mie ora si locul. |
intra aici https://forum.4tuning.ro/showthread.p...37#post1293237
scuze de off topic |
| All times are GMT +2. The time now is 15:24. |
- Copyright 2026 4Tuning