![]() |
Re: Pretul motorinei va depasi pretul benzinei !
bun,discutia e despre costul motorinei.creste,ne luam toti biciclete sau suportam preturile impuse de mogulii petrolului?
|
Quote:
Bio-dieselul are avantajul de a fi mai putin poluant .. dar dupa cum stim asta nu e un lucru care il preocupa pe consumerul obisnuit! |
oricum...romanu degeaba...kiar daca costurile de intretinre sunt mai mari la diesel...ce zice..imi iau diesel domne ca consuma 5%..da ce sa faci fiecare cu felu lui de a gandi
|
Citesc forumul asta de foarte mult timp si nu am vazut nici un proprietar de diesel sa se laude cu un consum urban. Toti se lauda numa cu un consum de 4-5 la suta care este de fapt unul extraurban si acela este la o viteza cam de 90-120 km/h (banuiesc, ca nu folosesc diesel). Deci sa inteleg ca cei care isi cumpara TDI, HDI, CDI etc. il folositi 70% numai pentru extraurban ?
|
eu am disel si in oras imi consuma 5-6.bine,merg numai in afara orelor de trafic intens
|
si eu tot diesel am...da m-am saturat + de asta ca si consuma ca draq motor de 1.7 si consuma 7-8%oras...merg f mult prin constanta si deasta+ ca mai prinzi si cate 3-4 semafoare uneori,asa la drum intins consuma mai putin da oricum costurile de intretinere(filtre motorina,distributie,bujii incandescente,filtre aer) sunt mai ridicate
bafta |
Quote:
|
daca ai un motor mic intre 1 si 1.4L turbo-diesel e posibil sa faci un consum mic, insa daca ai un 1.9 sau mai mare consumul ala de "6" prin oras este pura fantezie ;)
|
1 Attachment(s)
Am atasat un document despre amortizarea investitiei intre Benzina &Diesel.
M-ati omorat cu ,,,,costurile voastre de intretinere.Io nu imi mai aduc aminte cand i-am mai facut ceva ultima oara la motor!?!? Zici k daca ai Diesel acuma bagi bani la saptamana in ea! Si da isi scoate baniii multttttttttttt peste fata de o benzina in care mergi cu Petromu dupa tine;) Cititi si voi prin cartea de fizica ce au spus nijte "prosti" pe acolo.M.A.S are randament 15-20% pe cand M.A.C are randament 60% |
daca o luam dupa randament inseamna ca ne luam masini cu pila electrica .... ca deah, conform fizicii are cel mai mare randament ;) si daca tot te bagi in zona asta tin sa te anunt ca unul din motoarele cu cel mai bun randament diesel se afla pe Lupo si avea cilindreea de 1.2 care transforma 45% din energia combustibilului in miscare.
|
poi vezi;)
|
e ceva normal sa se scumpeasca k au prea multzi diesel acum...
|
Quote:
|
Discutia legata de consum chiar mi se pare blasfemie pe forumul asta... cred ca daca va dau search la posturi la 90% dintre voi gasesc intrebari/raspunsuri legate de cai putere... deci care e treaba cu diesel? singurul lucru tare e cuplu dar de ce nu luam in calcul limita de turatii?
Consumul la diesel este aprox identic cu cel de benzina in oras extraurban scoate mult mai bine... am luat in calcul un motor TD si unul Aspirant pe benzina. |
se pare ca se deviaza de la subiect de la post la post
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:19. |
- Copyright 2026 4Tuning