Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Masina ta s-a nascut o copie... fa-o sa moara originala ! (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/57544-masina-ta-nascut-copie-fa-moara-originala.html)

pHlow 20-11-07 21:20

Re: Masina ta s-a nascut o copie... fa-o sa moara originala !

oricum dupa maxim 1 an masinile incep sa primeasca semne aparte. a mea are o zgarietura pe portiera de la un idiot .. oricum nu te mai enerva aiurea. eu cred ca mai bine cei fara imaginatie si-ar lasa masina stock decat sa o umple de semne ///M3 ///M5 ///M123 si alte porcarii. Si e normal sa vezi masini la fel, nu e vb de mentalitatea romanului, ci pur si simplu, cum s-a mai spus, foarte multi considera ca masina e un mijloc de transport. Unii isi "tuneaza" mobilu. Tu il ai "stock"? Si exemplele pot continua....

Maskatu 21-11-07 07:52

Quote:

Originally Posted by Tony626 (Post 1207832)
majoritatea masinilor in germania au ceva deosebit,
personal,unic,(initiale nume,denumiri fictive)
de ce???
in caz de furt ori ce "semnalment" personal
este un ajutor important pentru identificarea
bunului personal.
Este si recomandarea politiei pt ajuta la identificarea vehiculelor furate.
Cred ca avem ce invata(nu copia) de la ei.

Da… este o idee foarte buna…aici nu mai e vorba de « tuning ».. e deja vorba de un « life-style »… o mentalitate solida…tipic germanilor,o mentalitate care a fost intarita de-alungul timpurilor,probabil unul din multele motive pentru care au ajuns unde au ajuns poate fii si acesta… aceasta dorinta de unicitate,de afirmare a propriilor trairi fata de ceilalti… nu de a se da mari, si pur si simplu de a avea un atuu in fata altora :)
Quote:

Originally Posted by pHlow (Post 1207969)
oricum dupa maxim 1 an masinile incep sa primeasca semne aparte. a mea are o zgarietura pe portiera de la un idiot .. oricum nu te mai enerva aiurea. eu cred ca mai bine cei fara imaginatie si-ar lasa masina stock decat sa o umple de semne ///M3 ///M5 ///M123 si alte porcarii. Si e normal sa vezi masini la fel, nu e vb de mentalitatea romanului, ci pur si simplu, cum s-a mai spus, foarte multi considera ca masina e un mijloc de transport. Unii isi "tuneaza" mobilu. Tu il ai "stock"? Si exemplele pot continua....

pHlow ai dreptate.iote sa iti zic ceva… kiar ieri ma gandeam la ce ai zis tu ca oricum dupa cativa ani masinile deja sunt « unice « …o bara strambata un stop stramb… dar ceva mi-a venint in minte asa… din pura intamplare,doar uitandu-ma la masinile de pe strada.Anume ca anumite marci de masini… sa nu dau exemple ca sa ziceti ca am ceva cu ele… dar le stiti :D… incepand cu masina nationala si terminand cu alte « clasice » si luand in considerare masini facute peste hotare poti observa o diferenta izbitoare….. luati in considerare o dacie din 90 sa zicem si un ford sau un mercedes/bmw… ati inteles ideea…. Unele se deterioreaza mai rpd ca altele.Deci ce lectie tre sa intelegem de aici ? ca orice masina ne-am cumpara tot « unica » o sa fie … intr-un mod mai nasol :(

bmwm5 21-11-07 10:30

mie mi-a tunat-o un vecin cu 2 zgarieturi si pe o parte si pe alta,i-am mai pus 2 parasolare cu looney toons,un odorizant cu tweety.asa ca o pot distinge dintr-o mare de fabii albastre.ma bucur ca nu am o dacie 1310 in care putea intra oricine cu o alta cheie de dacie si ramanea blocat atunci cand nu i se potrivea cheia in contact...

Maskatu 29-11-07 21:09

hai lume mai ziceti ceva... vad ca ati clacat... ziceti si voi ce parere aveti despre tuning-ul din romania.. stadiul in care a ajuns si ce pasi trebuie sa mai parcurgem pentru a ajunge la nivele precum ... sa zicem America unde daca la masina ai stopuri/faruri si frane iti dau aia "rar-ul" si iti zic la revedere.... ma refer aici si la concept cars.. masini care practic au fost skimbate 90% si nu mai arata a stock deloc... tuning dus la extrem sau mai bine sa zicem modificati MASIVE... ce parere aveti despre nivelul actual al tuning-ului din romania???

AlliedComposites 30-11-07 20:13

Quote:

Originally Posted by Maskatu (Post 1203171)
Am decis sa deskid acest thread din mai multe considerente.
Sunt satul pana peste cap de masinile "normale" cele iesite din fabrica direct... nu ca as avea ceva cu masinile noi, dar incep sa simt o lipsa de originalitate, mai ales in bucuresti.Nu cred ca sunt singurul care am observat ca strazile capitalei patriei sunt PLINE...PLINE si.. iar PLINEE:cry2: de masini de tot felul care.. SEAMANA normal intre ele.. sunt identice... singurul lucru care le face diferite este... numarul de inmatriculare:(... oameni buni faceti ceva pt masinile voastre...scoteti-le din monotonia asta !! FITI ORIGINALI !!
Pentru a imi intari punctul de vedere postez 2 exemple reale pt care sustin aceasta cauza de "originalitate":
1. un prieten bun cu o masina noua... un opel,a parcat masina in parcarea din fata blocului... a doua zi coboara la masina(precizez ca masina avea nr de leasing)... si se duce la "masina sa"... a stat jumatate de ora incercand keia si alarma.. dar nu se potriveau... dc?? Pentru ca NU ERA MASINA LUI !! era alta tot cu nr de leasing ... penibil nu? (probabil ca va intrebati dupa ce sia dat seama?.... dupa o mirositoare din masina)
2. alta persoana a lasat masina(un renault 2) intr-o parcare dintr-un mare centru comercial si a "gresit" vreo 2-3 masini pt ca aveau aceeasi culoare pana a dat de cea personala...
deci oameni buni...face-ti ceva..... voi v-ati nascut originali asa ca nu muriti niste copii... masinile noastre s-au "nascut" niste copii asa ca.. sa le facem sa "moara" originale

haha, sa vezi cum e in america si canada... nu numai ca toate masinile arata la fel, dar si casele si cartierele, si drumurile, si zgarienorii, si mai tot....

si la masini, totul e amplificat de faptul ca toti producatorii acum au grila lor specifica pentru botul masinii, si la toate modelele doar adapteaza aceeasi grila ca sa se potriveasca cu modelul vechi... toate audi arata ca audi, toate vw arata clar a vw, etc... ce sa-i faci, daca asa e mai ieftin sa le produca :(

Quote:

Originally Posted by Maskatu (Post 1203191)
da intr-adevar asa este... sunt multe capitale cu mult mai multe masini,iar mentalitatea ca "masina este un mijloc de transport si ATAT" este foarte generalizata... dar am vb cu multi prieteni care au masini "stock" si nu vor nici macar sa lipeasca un abtipild nush.. sau sa skimbe farurile stopurile.. o folie ceva... pe considerentul ca "stric masina" / "ar arata urat" / "ii stric aspectu"... nici decum de bani :(((((

da, fiindca lumea a progresat de la abtipilde si neoane, si acuma prefera "the CLEAN look"! deasta unii isi scot emblemele, rad manerele de la usi, dau jos spoilerele, etc ;)

acum e la moda sa faci modificari cu GUST!

Quote:

Originally Posted by monk (Post 1203447)
in alta ordine de idei ... nu va mai cumparati masini noi.... luat-ti-va dacii tunate la gigel s.r.l. ca "e" mult mai bune ca alea stock.

eu as lua un 316 "tunat" de gigel.srl in loc de un M3 in orice zi... poate tu nu esti destul de educat in ale motorului :lol: ;)

AlliedComposites 01-12-07 00:37

lol... eu cred ca ai 15-16, ca cam asa eram si eu pe atunci... si culmea, cam asa e si varumiu acuma, si el are 15 ani... deci eu zic ca mai toti trecem prin faza asta deci linistestete... si eu aveam pe prima masina un abtipild mare de cap de berec de dodge si alte tampenii de care acuma rad :-P

deci stai linistit, suntem multi care inca ne mai iubim masinile si le modificam, doar ca acuma suntem un pic mai subtili ;) ai observat si tu cum deodata tobele uriase si galagioase de pe masini au cam disparut? de ce oare? ca suna varza, si fac toata masina sa para varza si ieftina... la fel si cu abtipildurile, aripi uriase, neoane, si monstrozitati de bodykit-uri :idea:

dreaq 01-12-07 00:41

In multe cazuri, decat original in sensul kitsch de-ti zgarie retina mai bine stock...Eu nu tin o masina mai mult de 1 an si ceva asa ca nu se merita sa bag bani in una si apoi sa o dau in pierdere mai mare..Pana o sa gasesc una care o sa ma faca multumit din toate punctele de vedere tot la ideile mele raman...tuningul nu se merita daca schimbi masinile des.

AlliedComposites 01-12-07 00:47

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 1224183)
In multe cazuri, decat original in sensul kitsch de-ti zgarie retina mai bine stock...Eu nu tin o masina mai mult de 1 an si ceva asa ca nu se merita sa bag bani in una si apoi sa o dau in pierdere mai mare..Pana o sa gasesc una care o sa ma faca multumit din toate punctele de vedere tot la ideile mele raman...tuningul nu se merita daca schimbi masinile des.

tuning nu merita decat daca esti inca tanar si ai un hatch sau un cupe sau ceva sportiv, sau daca ai o masina serioasa si iti place sa o conduci si sa te bucuri de ea... dupa mine... altfel ori ca-ti schimbi masinile, ori ca-ti iei masini de familie un timp, ce-o fi, multe masini nici nu pot fi modificate mai mult decat ce pachete de performanta iti da dealerul...

si alta chestie maskatule... de exemplu, daca o persoana are A4 si vrea mai multa putere, dupa un timp nu si-l mai modifica, ci prefera sa dea banii pe un S4, sau un RS4, care sa aiba la fel de multa putere, dar fara nici o durere de cap, si mult mai mult lux si confort... deci din nou, chestia cu tuningul este limitata de varsta celor care se tin de tuning... eu unu sper sa ma tin de masini pana la adanci batraneti, dar cati o sa fie ca mine?

Maskatu 01-12-07 07:36

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1224181)
lol... eu cred ca ai 15-16, ca cam asa eram si eu pe atunci... si culmea, cam asa e si varumiu acuma, si el are 15 ani... deci eu zic ca mai toti trecem prin faza asta deci linistestete... si eu aveam pe prima masina un abtipild mare de cap de berec de dodge si alte tampenii de care acuma rad :-P

deci stai linistit, suntem multi care inca ne mai iubim masinile si le modificam, doar ca acuma suntem un pic mai subtili ;) ai observat si tu cum deodata tobele uriase si galagioase de pe masini au cam disparut? de ce oare? ca suna varza, si fac toata masina sa para varza si ieftina... la fel si cu abtipildurile, aripi uriase, neoane, si monstrozitati de bodykit-uri :idea:

« lol » nam 15, am aproape 20 si permis de un an jumate…. In care punct din discutia noastra de pe acest thead am zis eu imi plac tobele uriase/abtipilde mari de cap de berbec/neoane…etc… asa ca fapt divers scorpia mea e CLEAN.. nu are nimic pe ea decat sticker cu 4 tuning… probabil pt ca nu imi mai plac Kitsch-urile
Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1224189)
si alta chestie maskatule... de exemplu, daca o persoana are A4 si vrea mai multa putere, dupa un timp nu si-l mai modifica, ci prefera sa dea banii pe un S4, sau un RS4, care sa aiba la fel de multa putere, dar fara nici o durere de cap, si mult mai mult lux si confort... deci din nou, chestia cu tuningul este limitata de varsta celor care se tin de tuning... eu unu sper sa ma tin de masini pana la adanci batraneti, dar cati o sa fie ca mine?

hai sa iti zic eu alta… o persoana are logan…. Face accident cu el, aproape MOARE in masina altaturi de alte 3 persoane aflate in masina,airbag-ul nu se deskide, masina sufera avarii destul de grave , iar peste o luna fix se duce la meridian si isi ia ALTA !!! identica cu aialalta… ce oameni nu ?

EvLSant0S 01-12-07 18:40

vezi ca tu zici ceva, sa facem masinile sa moara originale,in timp ce tu intr-o ... demonstratie nebuna de a ta ... spui la semnatura ca mai sunt cateva sute ca a ta, fa-o originala, s-a nascut copie . die die die

Maskatu 01-12-07 21:14

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1225071)
vezi ca tu zici ceva, sa facem masinile sa moara originale,in timp ce tu intr-o ... demonstratie nebuna de a ta ... spui la semnatura ca mai sunt cateva sute ca a ta, fa-o originala, s-a nascut copie . die die die

poi la mine sunt cateva sute fata de sutele de mii de bmw-uri/loganuri/renault-uri si multe alte masini care sunt identice... ford scorpio din 89 iti zic eu ca nu mai gasesti identice :)))))))))

sKyNeT 01-12-07 23:20

Quote:

Originally Posted by Maskatu (Post 1224300)
hai sa iti zic eu alta… o persoana are logan…. Face accident cu el, aproape MOARE in masina altaturi de alte 3 persoane aflate in masina,airbag-ul nu se deskide, masina sufera avarii destul de grave , iar peste o luna fix se duce la meridian si isi ia ALTA !!! identica cu aialalta… ce oameni nu?

adica ce vrei sa zici aici ? ca loganul e prost si romanii isi iau in continuare logan sau ca isi lovesc masina si isi cumpara una identica cu cealalta ?:rolleyes2

Maskatu 02-12-07 08:00

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1225374)
adica ce vrei sa zici aici ? ca loganul e prost si romanii isi iau in continuare logan sau ca isi lovesc masina si isi cumpara una identica cu cealalta ?:rolleyes2

nu e prost... e masina nationala si e masina franceza facuta de romani :lol: deci cea mai ieftina normal.... dar am un prieten care a facut ce am scris mai sus... cat de "topit" sa fii dupa masina asta nu? i-am zis sa isi ia una SH cu AIRBAG-uri care kiar se DESchID !!! asta cu care a fost accidentata avea si nu s-au deschis... si el nu batman batman el vrea logan ca are revizii gratuite :))) si pana sa se strice ceva la ea se duc reviziile da' ma rog, mentalitatea romanului e asa cum e:rolleyes2

read this https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/58556-masina-masina-sh.html

AlliedComposites 02-12-07 19:45

de ce ti-ai modifica un logan? de ce ti-ai modifica un scorpio? doar ca sa fi mai original?

unele masini NU MERITA sa se bage nici un banut in ele... ce sa spun, ce mare chestie ar fi daca unu ar baga 10,000 euro in motor la logan, ca sa-l faca de sa zicem, 180-200 de cai putere... cu aceeasi bani isi putea vinde masina, si lua alta cu la fel sau chiar mai multa putere, si cu mai multe comforturi gen scaune si oglinzi electrice, aer conditionat, piele, etc, etc...

in plus, de la o vreme, incepi sa faci mult prea multi bani la servici, ca sa mai stai tu sa bibilesti masina in garaj saptamani intregi, pentru 5 cai putere in plus... intr-un fel gandesti la 18 ani cand ai de exemplu un BMW 320 pe care vrei sa-l lasi in jos, sa-i pui suspensie grozava si turbo si sa fie o racheta... eu zic ca dupa 10 ani, o sa vrei sa-ti iei direct un M3 sau un M5, care sa aiba deja suspensia de performanta, puterea, luxul, TOT CE VREI.

deasta repet ce am zis mai devreme... numai o anumita gama de masini este "tunabila", si de numai un anumit segment din po****tie... pur si simplu, asta e motivul de ce atatea masini arata la fel... ori ai hatchback, sau o masina sportiva cat esti tanar si o modifice, ORI ai o masina sport adevarata, gen porsche, ferrari, aston, etc, pe care da intradevar, daca esti pasionat, poti sa o tot modifici, si sa tot iesi cu ea pe strada sau circuit... restul, nu stiu cum poti sa te astepti sa le modifice cineva... asta ar trebui, oameni la 40-60 de ani, mergand cu abtipilde gen Fast and Furious, si cu aripi uriase si neoane....

Maskatu 02-12-07 19:50

total adevarat ce ai spus,sunt de acord, unele masini pot fii modificate,iar altele nu isi au rostul...acum e la latitudinea fiecaruia sa isi aranjeze masina dupa propriul gust

All times are GMT +2. The time now is 05:47.

- Copyright 2026 4Tuning