![]() |
Volvo a introdus prima la sfarsitul anilor '50 centura de siguranta in 3 puncte, pe cand nici nu se prea stia cu ce se mananca aia centura de siguranta. Un prieten indepartat de familie a avut accident cu un S80 la 160km/h si a scapat cu 2 julituri si cu o contuzie la picior. Bineinteles ca a avut centura pusa, ca altfel nu scapa nici la 50 km/h. Toate astea spun multe, zic eu. Testele NCAP sunt foarte veridice si elocvente, nu sunt nicidecum aburitoare. Mai nou, si Renault e tatic la impact, iar Focus-ul nou a spart toate barierele existente pana acum la punctaj NCAP. Mercedes a cam ramas de caruta, intai sa-si rezolve probleme electrice cauzatoare de incendii, si dupa aceea sa se gandeasca la suprematia sigurantei.
|
A FOST A DOUA SI ULTIMA OARA CAND MI S-AU STERS POSTURI; ACUM AM FACUT-O EU INSUMI.
|
atunci hai sa ne luam dupa cazu tau ... daca sa zicem esti bine dispus mergi pe sosea 120 cu una din cele doua masini ... si 120 deja si daciile merg 100 - 110 asa si mergi tu frumos pe banda 2 si vine in asha zis sofer pe contrasens si intra in tine k a avut el imporesia k poate sa faca depasirea ... in cazu de fatza cu care scapi mai nevatamat ... ?
|
Re:
Quote:
|
daca mergi cu 50 km/h ambele sunt sigure... :roll: da la viteze mari nici mama airbag`urilor nu te mai scapa chiar daca e mercedes sau volvo;
insa daca ne luam dupa tot felul de teste si alte chestii de genu asta s`ar spune ca Volvo e mai sigura 8) |
Re:
Quote:
Apropo, in caz de impact frontal viteza totala nu trebuie sa depaseasca 65la ora. In caz de impact frontal, daca ambele masini au 50 la ora nu se stie :roll: cat de mare este siguranta soferilor |
da...dar la capitolul siguranta mai multe sanse ai intr`un volvo dect intr`o solenza la 150km /h :D...:P
|
Corect :!:
|
Re:
Quote:
P.S Am si yo una si stiu ca nu e sigura insa...nu e masina de comparat cu acestea 2 8) |
am luat aia pt ca se vb despre \"daca mai iesi intreg dintr`o masina la 200k/h...adik dar dupa o anumita viteza mai e sigura masina\" daia am facut comparatia aia :) n`am vrut sa jignesc pe nimeni :D
|
:wink: nu s`a simtit nimeni jignit ... 8)
|
hai sa facem posturi :roll:
|
bine poate am exagerat dar atunci o luam altfel ... care e viteza maxima cu care daca esti legat si cu centura si cu tot poti sa scapi la un impact frontal ... vezi k e mai sus un exemplu mai elocvent...
|
dupa 60-70 la ora in orice masina e o loterie daca scapi cu viata intr-un impact frontal, si asta depinde de fapt mai mult de constitutia fizica a fecaruia pt ca nu accidentul in sine te omoara ci deccelerarea prea violenta a organelor interne.
pana in 60....teoretic poti scapa cu viata cam din orice masina. |
am auzit si eu dar nu era confiramat ma bucur k a zis cobra ... k defapt ti se rup organele interne la soc si asta e cauza decesului nu neaparat k vine motoru peste tine
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:51. |
- Copyright 2026 4Tuning