![]() |
Re: dls up1c (ur...) vs ceva de la alti producatori
asa este oameni buni, tn 52 este un tweeter bun fara doar si poate
recunoasteti |
tn52 ca si tn51 este un tw foarte capabil daca este folosit corespunzator, si aici ma refer la tot ce inseamna instalare, reglaje dar si amplificare si filtrare.
speedbump, fie vb intre noi 2, sunt d aceeasi parere cu tine ;) |
merci pentru sustinere.
|
Quote:
oricum, la muzica pe care o auzi, o mare contributie o au si reflexiile (nu intotdeauna rele) |
Quote:
|
Quote:
|
Dupa mine TN52 este un tweeter care in afara de transparenta nu are nimic (sorry Relu, stii ca niciodata nu mi-a placut). Va pot demonstra ca nu acelasi lucru se intampla cu tweeterele Focal de casa care pastreaza transparenta in schimb nu au nici sibilanta, au detaliu mai bun iar nevoia de egalizare este minima. Stau acum si ma gandesc speedbump la combinatia alpine-TN52 si cred ca ceva mai agresiv de atat cu greu gasesti. Inca o mentiune care are sau nu relevanta > La finala europeana de anul asta din Herning am intalnit vechiul DLS UR1 pe multe masini in schimb TN52 pe NICIUNA !
|
TN 52 nu are legatura cu TN51 care a fost pe masina mea si au fost componentele utopiilor vechi. Aceste tw ( tn51 ) au fost printre cele mai reusite tw focal.
Iar la agresivitate, eu ramin la parerea mea ca un tw nu poate fi agresiv decit daca este exploatat gresit. |
diferenta dintre tn51 si tn52 se regaseste in suspensia conului. suspensia din tn51 avea un delay prea mare, de aici si sunetul foarte deschis si necesitatea unui amplif ff bun sa-l controleze, sa-l "moaie", daca vreti.
|
Orice difuzor are nevoie de un amplificator bun sa-l poata controla.
|
totusi dupa ce am ascultat mai multe tw mi se pare ca tn52 suna cel mai bine (pentru urechea mea) din pacate nu am avut ocazia sa ascult ceva de la rainbow
|
Quote:
@speedbump nu poti generaliza ca tn52 e cel mai bun sau mai bun ca x sau y... depinde f mult de instalare, amp, hu, etc. |
Quote:
Pentru TN52 LRX e excelent. |
| All times are GMT +2. The time now is 05:46. |
- Copyright 2026 4Tuning