![]() |
decibels: la consumul ala nu e necesar sa schimbi alternatorul. poti sa-l ajuti cu un capacitor sau sau o baterie deep cycle
|
Daca vrei si nu ai tu chef, ma uit eu in catalog la Stinger sa vad daca au alternator compatibil la forma si prindere cu al tau...;) Si am mai aflat de cineva care cica \"dopeaza\" alternatoare, dar nu e verificat inca. Vorbim.
|
Mda stiu ca nu e atat de mare consumul, si condensator am, iar cu bateria.. nu stiu daca o sa iau chiar una deep cycle, macar una clasica sa fie acolo extra.. atata vroiam sa stiu daca ar exista o firma care vinde alternatoare, si un pret informativ, pt ca ma gandeam ca al meu e destul de batran si obosit :)... dar nu stiu daca merita sa dau in jur de $100 pe unul nou pentru masina asta... poate pentru masina care va urma (daca va urma :D) .. mersi mult pt raspuns bafta tuturor!
|
decibels: bateria Deep Cycle nu se pune aditional ci se inlocuieste cu cea a masinii. La ce consum ai tu poti sa mergi lejer cu o baterie la motor de 74ah cu 800ah soc, mai ales ca ai si capacitor. daca vrei sa schimbi alternatorul poti sa pui de citroen CX diesel de 91ah. cu mici modificari merge perfect pe Dacie. bafta
|
dopaj pt alternator
pt cei c doresc sa imbunatateasca alternatorul existent fara sa l mai schimbe exista o solutie: :lol:
prima este marirea fuliei d p motor si micsorarae celei d p alternator pt k aceasta sa s invarte la o turatie mai mare .Atentie la turatia maxima admisa de alternator !!aceasta poate fi marita prin ungerea cu o vaselina mai fina a rulmentilor. s mai poate marii puterea alternatorului cu schimbarea puntii redresoare cu una d curent mai mare,dak diodele sunt unele d curent mai mare atunci caderea d tensiune va fi mai mica deci.....o alta recomandare este montarea unei elice d racire care sa asigure racirea ,acest lucru asigura o temp constanta d lucru si imbunatateste mult fiabilitatea alternatorului. la construirea unei fulii noi nu trebuie exagerat cu micsorarea acesteia deoarece o fulie mica nu preia un cuplu bun si poate alunek ,nu s recomanda scaderea diametrului sub 4 cm. :lol: |
Multumim vpower16v pentru idee ;)
|
cu placere! :lol:
|
vpower16v:
1. cine te-a invatat pe tine ca daca maresti turatia obtii o putere de incarcare mai mare ???? care mai este rolul releului atunci. 2. cu diode mai mari nu faci decat sa protejezi alternatorul, in nici un caz sa-i maresti capacitatea de incarcare. 3. singurul mod de marire a unui alternator este acela de a mari statorul si implicit rotorul ceea ce din cate am observat eu, este cam imposibil pe la noi. Mai ramane achizitionarea unui alternator special care costa o caruta de bani. |
raspunsul meu este:
articolul este preluat d p un site american (nu ma intreba care ,k am d mult articolul) care este specializat in sisteme audio p masina (inclusiv spl) si acolo scria k a fost facut proiectul , si k a functionat treaba! eu sincer nu cunosc ff bine toate componetele alternatorului ,dar nu vb *** uri! a fost o idee dak vrea cineva sa o incerce ,bine!,dak nu iarasi bine!! a si alta chestie articolu nu era axat p cresterea cu 30 amph a alternatorului. ci p simplul fapt d potentare .d utilizare la max a unui alternator!si in legatura cu diodele intr adevar nu maresti puterea d incarcare a unui alternator ci elimini caderile d tensiune !! |
Pt alternatoare de la Stinger vorbeste cu Wise Guy pt ca el duce tot ce se poate de la astia si din cate stiu eu un alternator de peste 100 este la pret de alternator de solenza adica in jur de 10bulioane :D si au si alternatoare ca ajung si pe la 250 parca.Nu stiu alte amanute pt ca atunci cand am vb cu el capitolul asta nu ma interesa inca :P
Bafta ! |
Nu ti am raspuns la intrebare dar consider ca mai bine iti iei unul mai mare direct decat sa faci improvizatii ciudate si din auzite.Iar de loc nu cred ca nu au aia si ceva potrivit tie.Vorbeste cu ei si vezi la ce concluzie ajungi.
BAFTA |
Stiu ca un alternator puternic NOU e f scump, nici nu m`am gandit sa iau unul din ala, pt ca evident nu am bani pt asa ceva, ma gandeam la solutia sa gasesc unul aproximativ compatibil - de pe alta masina (am primit chiar si un exemplu) ma gandeam sa intreb un mecanic, sau sa merg sa srot, poate gasesc pe acolo ceva. Oricum deocamdata imi voi bate capul sa iau carnetul... 8) si dupa aceea am destul timp sa ma gandesc ce si cum :) bafta si voua. :wink:
|
1 Attachment(s)
Si despre modificari din astea \"ciudate\" cum zici tu :D nu cred ca ma complic, nu are rost, si asa nu castig cine stie cat curent in plus...daca e sa gasesc unul mai potent la second hand bine, daca nu raman cu asta, oricum sper sa-mi iau totusi o \"masina\" ca asta... e vai de capul ei. Am adaugat si o poza cu ea :D :D
|
ok.BAFTA :wink:
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:37. |
- Copyright 2026 4Tuning