Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   sub din plexiglass... merge? (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/5081-plexiglass-merge.html)

Hondarul 06-05-05 09:05

Bah nene, ce e asa de greu ??? Alea de pe net sunt doar de show, doar sa arate bine, nu canta, nu au cum. Este imposibil ca plexiglassul sa aiba rezonanta, orice i-ai face. Si cutiile din mdf sunt tapitate cu material fono absobant. Plexiglassul ala cu ce este izolat ??? Cu superglue ??? Este vrajeala oameni buni faza cu aceste cutii, ce naiba... Vreau sa vad si eu una care suna, nu doar arata bine, si atunci cred. :lol:

momo 06-05-05 14:18

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Hondarul\"
cutiile din mdf

adica? :roll:

Hondarul 06-05-05 15:27

Materialul din care se fac cutiile de competitie, medium density fiber, mai dens ca PAL-ul si mai greu, mai scump, mai bun... Si daca o cutie e din PAL tot se izoleaza cu material special. Deci si plexiglass-ul ar trebui izolat. Si nu ar mai fi transparent. Deci eu zic k e imposibil.

xxdadixx 06-05-05 16:19

Nu e imposibil, potzi sa itzi faci linistit ca nu te opreste nimeni dar o sa se auda ca efectele de pe placile de sunet alea gen ( Shower, stone corridor, basement ceva de genul :lol:

blak 06-05-05 23:03

Bey..parerea mea este ca potzi..dar nu tot din plexiglas.. macar spatele cutiei.. care e vis a vis de magnet...sa fie din lemn... si unde este am plasat difuzorul tot lemn.....dar oricum va fi greu la lipitul plexiglasului... si apoi nu stiu ce rezistenta va avea cutia...si cum va suna...
De putut...se poate orice :D....
dar o mica paranteza..... pt ce vrei tot subwoofer-ul din plexiglas??

sfigmo 07-05-05 07:21

Ma bag si eu...La un plexic de 1cm grosime frecventa de rezonanta este mai mica decat cea a PAL-ului si mai mare decat cea a MDF-ului...deci rezultatul e ca pe suprafete mici se poate folosi plexic in constructia cutiilor...prinderea placilor de plexic este indicat sa se faca cu suruburi si adezivi speciali...folosirea plexicului in constructia incintelor este indicata din punct de vedere estetic, acest factor fiind mult punctat in competitiile de sunet...mari inconveniente apar la partea de taiere si fabricare din cauza ca plexicul este casant si pretul lui este mare...cu toate astea arata bine si nu strica la sunet...bafta

fuscobal 07-05-05 15:44

1) Intr-adevar pe suprafete mici merge dar sa faci toata cutia din Plexi nu cred ca are rost. Nu se va comporta niciodata ca MDF-ul !
2) Zi-i omului aluia sa dea jos amplificatorul de pe cutie. O sa-i nenoroceasca componentele interne in timp !

blak 07-05-05 22:06

de unde ai scoso pe asta ca ii nenoroceste componentele in timp?...ca daca e sa o luam asa..oriunde ai pune statia tot are vibratii..un pic mai mici..dar oricum ..... nu cred asta

LEXUS 08-05-05 21:40

Re:

Quote:

Originally Posted by \"blak\"
de unde ai scoso pe asta ca ii nenoroceste componentele in timp?...ca daca e sa o luam asa..oriunde ai pune statia tot are vibratii..un pic mai mici..dar oricum ..... nu cred asta

omule esti criminal:)))))))))))))))))
dk cineva care se pricepe iti spune ceva...ia-l asa..iar dk vrei sa ai motivul pentru care nu este bine foloseste un \"ton\" mai respectuos
si-ntr-adevar fuscobal are dreptate...

blak 08-05-05 23:19

1. Alpine au subwoofere cu statii puse pe cutie.... oare le-or fi pus de nebuni daca se duceau in timp?.....este o intrebare retorica....
2. De unde stii tu ca pe cutie nu sunt puse garnituri de cauciuc... intre suruburi si statie...
3. Vibratii oricum sunt in masina.... oriunde ai pune statia....poate mai mici dar.... sunt...
4. Vreau argumentari..nu doar auzite...sau spuse....
Si nu am vb pe un ton ..pe care lai inteles tu..daca e asa imi cer scuze....

blak 08-05-05 23:23

aaa.....era sa uit..dar subwooferele active? ...de alea ce mai ziceti? ... au si amplificatorul in cutie...radiatorul ....tot... alea nu se stica in timp? ..deci mi se pare o afirmatie aiurea..asa ca astept argumentari..destul de solide.... pana acu 2 exemple vi le-am dat... :)
Si LEXUS astept argumentari :D

LEXUS 09-05-05 00:50

eu personal..n-am ajus la experienta lui sa pot sa dau argumente..din cate-am vazut p-aici fuscobal stie audio...
de wooferele alea am vrut sa zic si eu..dar le-am eliminat..k eram sigur c-o sa zici ca-s direct montate pe cutie
sa-ti dau unu..care mie mi se pare logic cum e montat difuzorul, dk era invers ...cine stie..asa tind sa cred ca produce un alt fel de sunet in interior...
oricum nu-i cine stie ce mare woofer...poate n-o sa pateasca nimic
dk gresesc sa ma corecteze cineva, pt ca mai am de invatat oricum :lol:

n-are rost sa ne certam acum..nu?gresestiadmiti, gresesc admit;)

blak 09-05-05 20:59

Oky...atunci astept de la el..ca la subwoofer-ul pt sonorizare care il folosesc..am amplificatorul inclus in cutie si are 400W ... ca eu ma ocup si de sonorizari... nunti..petreceri..in fine intram in alte chestii :)... Subwooferul e adevarat nu e cine stie mare putere....dar pt o solenta pe care e montat e de ajuns..parerea mea.

blak 09-05-05 21:45

Pai nu se cearta nimeni aici..vb normal.. eu am vrut doar sa vad daca...vorbiti din experientza...sau din auzite....

fuscobal 14-05-05 18:43

Experienta personala nu am avut cu asa ceva dar sunt chestii stiute pe forumurile de afara de car audio ( elitecaraudio, car sound & performance ). Subwooferele active sunt concepute special pentru ca amplificatorul integrat si subwooferul sa stea in aceeasi incinta. Probabil exista o amortizare serioasa pentru componentele amplifului integrat. Ele nu vor atinge insa niciodata performantele unui subwoofer + amp dedicate nici ca putere, nici ca fidelitate ! Sunt doar o solutie pentru buget limitat !
LEXUS, mersi pentru aprecierile pozitive dar experienta mea nu este chiar atat de mare. Sunt doar un ascultator mai pretentios !

All times are GMT +2. The time now is 23:20.

- Copyright 2026 4Tuning