![]() |
Re: cum sa consume un oltci mai putin?? pls need help
corect :)))
|
Quote:
|
ma eu am scazut consumu la sase inafara si patru in interior.traseu' la emulsiile de la ulei e mai lung.acu nu recomand sa facetzi asta dak vreti sa va mi tina motoru la vara.pe timp de iarna knd se incalzeste mai greu mai e cum mai e,da var papa ulei destul si dak nu esti si atent il si bulesti(motoru ma refer).servus si dak vrea careva sa faca treaba asta sa nu-mi sara in kp porma!
|
iti consum oltcitul 4 in oras ? nu mai spune..
|
dap da imi rupe cu uleiu!de aia zic k nu se merita sa se fac o treaba de genu,depinde si de ucm conduci si de trafic,la mine ce trafic,doua babe la coltz de strada?nu am stres...servus
|
pe mine m-ai pierdut la ' traseul emulsiilor de ulei'
|
de ce domnu,e o treaba simpla si de efect sau de-fect mia bine zis:)
|
cum anume e mai lung?
ce ai facut exact? asta daca ne poti spune si noua... m-ai pierdut la 'emulsiile de ulei'. Ce anume intelegi tu prin asta? |
normal traseul este pe sub carb.e la mine nu mia e pe acolo,acum e pe pe langa carb.mai exact de jos de langa joja,prins in suportu unde sunt si turu si le returu la benzina apoi la luleaua aia.servus
|
1. emulsie = amestec format din două lichide insolubile unul în celălalt.
2. traseul ala de 'retur ulei' nu are treaba cu faptul ca ti-a scazut consumul. acum am inteles ce ai facut tu... Ai separatorul de ulei, da? Iti intra un furtun gros in el(urca din reniflard, trece peste alternator, si intra in separator), ai o mica iesire pentru retur ulei(care merge la joja), si ai inca o iesire...care baga gazele in filtrul de aer. 1. daca ai motorul BUN, cantitatea de ulei care iti iese din separatorul de ulei spre joja.... e foarte mica, aproape inexistenta (creste odata cu aparitia gazelor de carter, adica uzura la motor) 2. ce ai facut tu prin modificarea traseului, nu e bine. Pentru ca uleiul acumulat in separatorul de ulei sa ajunga la joja....trebuie sa aibe cadere (nu degeaba separatorul de ulei e indreptat cu iesirea spre joja in partea de jos, si furtunul merge pe sub carburator, avand cadere/inclinare, facilitand trecerea usoara a uleiului din separator spre joja). Modificand sistemul de 'retur ulei' conform explicatiilor tale, uleiul din separatorul de ulei....doar spre joja nu se duce. Ii e mult mai usor sa intre in filtru de aer pe cealalta parte a separatorului de ulei (verifica in cutia filtrului de aer, daca ai ulei, in special in partea de dupa peretele dintre filtru de aer si jumatatea cutiei filtrului de aer). 3. refa circuitul 'retur ulei' spre joja, si vei putea observa cum, consumul va ramane acelasi, si va scadea si cantitatea de ulei pierdut. (oricum daca ai sita separatorului de ulei imbacsita, sau iti baga prea multe gaze(motor care necesita segmentare), acel separator nu va reusi sa filtreze gazele de ulei, si iti va intra o usoara cantitate de aer+ulei spre filtrul de aer, si va fi absorbita de motor prin carburator, astfel vei avea si un consum usor de ulei) |
damn,u're right!shit...mult'am tre sa schimb iar:((
|
prob mai mare...scapa ulei pe la un capac de la culbutoare...face presiune,k atunci knd scot joja iese si "fum"...si nush d ece k am schimbat traseul ala.plus k teava aia kre trece prin galerii "pata calda" nu se incinge.e infundata.acu intrebare:dak desfund teava aia,pun silicon rosu la capacu respecti,eventual schimb si garnitura,s-ar rezolva problema cu crescutu nivelului de ulei?k mere si in suturi masina,dak reglez soclu pe la jumate sa zicem merege,da consuma benzina si mai si baga in baie.ce pot sa-i fac...sugestii??servus
|
- pai da jos capacul culbutorilor, curata bine, pune silicon
- iese fum pe la joja (daca iese si pe la reniflard fum ca nebunu) = motor terminat - da jos pata calda, si curata-o. Pata calda nu are treaba cu traseul de ulei. Merge sa renunti la pata calda doar daca obturezi si cele 2 tevi care merg spre pata calda. Sugerez totusi sa ramai cu pata calda 'activata'. - daca iti creste nivelul de ulei....e problema....iti intra BENZINA in ulei. Sau ai ceva membrana rupta pe la carburator, sau la pompa de benzina. - cum adica merge ok doar la soc tras jumatate? E dereglat carburatorul... (asta daca te referi la motor cald) |
pai curata carburatoru pune unn filtru de aer curat regleaza carb si apoi o sa vezi si depinde si de cutie
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:49. |
- Copyright 2026 4Tuning