![]() |
Re: Ajutor!!!! Dupa 130 km/h nu mai trage
o gramada de masini au probelma asta,azi am fost la RAR si vin unu cu un passat la mine si ma intreaba dk nu stiu ce ar putea avea masina lui ca nu merge mai mult de 120:-) si crede ca are probleme cu turbina.Deci multi au problema asta...;)
|
astazi m-am edificat .....le-am luat prin eliminare ....turbina se gripeaza in interior la viteza de 140 km/h .....apropo daca mergi la un service si pui masina pe tester nu o sa-ti dea eroare niciunde (testat)
Acum intrebarea mea e alta : Cunoasteti pe cineva care repara , curata turbine ??? |
la mine in oras e cineva! ;) si se pricepe
|
intr-adevar prb pe care o ai tu am patit'o si eu de cateva ori cand am luat masina, explicatia este: s-a mers cu masina subturat, turbina este cu geometrie variabila si are un "rulment" care se gripeaza la un moment dat" asta pentru ca s-a mers mult cu masina pana in 2000rpm.(asta nu imi facea de fiecare data.).(consum mic-> pagube mari). Pe tester nu da nici o eroare. Situatia s-a remediat total dupa 3000km) prin simplul fapt ca primeste 3500+ ture in fiecare treapta... Incearca ...merita
|
da sa stii ca si la mine face cam acelas lucru eu am un polo din 2004 si pe la 120-130.Si mia spus si mecanicu ca sa depus in turbina calamina sau ceva de genu asta si sa schimb pe la 2500 rpm .
|
Poate sa fie si debitmetru ca asa pateam eu aveam o problema si imi strica debitmetru. Nu mergea mai tare de 130 si era lesinata dupa ce am schimbat turbina.
|
salut
un coleg de-al meu si-a luat in august un ford mondeo din germania, aproape nou. in noiembrie am fost pana in ungaria, si desi pana atunci nu avusese absolut nici o problema, pe autostrada... la fel, in jur de 120-130 la ora, dadea in nas... la fel a fost si el sa il scaneze, nu a dat nici o eroare, nimic. nu stiu de unde cumperi tu motorina, dar prietenul meu cumpara de la unu, mai ieftin... s-a dovedit in final ca motorina continea multa parafina, si astfel, tot profitul scos in jumatate de an, prin motorina ieftina, s-a dus injectoarele, cumparate de dincolo au ajuns la 1600 de euro. aici erau si mai scumpe. dupa ce s-au montat injectoarele, a fost nevoie si de alta pompa, asa ca suma de 1600 a crescut, dar nu l-am mai intrebat cat.. e destul de demoralizat tipul, a ramas fara bani chiar acum, in perioada asta... sper sa nu ai aceleasi belele si tu.... stima, cata |
care aveti probleme din acestea uitativa la furtunele te alimentare sa nu fie puse invers ! turu pe retur si invers !! sunt 2 furtune alb si albastru parca ! bafta !
|
un amic cu 607 a avut aceeasi problema de vreo 4x. la el era de la injectoare. ultima data ajunsese sa mearga de statea raba in spatele lui. si de fiecare data a fost reparata in serice. deci si chestia cu injectoarele zic ca e de luat in calcul
|
Debitmetru schimba-l,daca nu turba
|
aceeasi problema o am si eu si m-i s-a spus la service k problema e de la furtunasele de vacum care ia pe undeva aer fals...
|
Quote:
|
PROBLEMA ASTA O AM SI EU....inainte nu tragea deloc...era bine daca prindeam 120...nu avea demaraj...i-am schimbat debitmetrul si merge de rupe ....are demaraj dar la 120 130 ingheata...
|
fratilor...problema p care o aveti ii in general de l turbo...si nu s blocheaza rulmenti sau mai stiu io c....s depune calamina p comanda d turbo si d aia nu ii mai poate comanda fluxu d aer si s blocheaza(da in bot)....s poate s fie si d l vreun furtun d vacum....d debitmetru v legati ultima data pt k ii cel mai scump.in cazul turbo-ului s poate curata dar numai dak nu are joc axial l turbine caz in care nu s garanteaza k nu o ia p ulei dupa c s curata.dak nu are joc axial s curata turbo si merge brici.dak mergetzi l un service in care stiu s interpreteze valorile date p tester in timpu probei aia tre s stie dak ii turbo,vacum sau debitmetru.si l curatat turbo putine service-uri baga.bafta
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:05. |
- Copyright 2026 4Tuning