Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Ploiesti (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti.html)
-   -   Este cineva dispus sa participe la EMMA Romania? (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti/50082-dispus-participe-emma-romania.html)

bogdan2670 02-09-07 11:59

Re: Este cineva dispus sa participe la EMMA Romania?

Quote:

Originally Posted by PH86MIN (Post 1075997)
Sau cel cu fabia aia galbena? :D

Asa cum aspus si cosmin Fa bia este si este rosie
Mai multe uite aici..........

https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/36133-skoda-fabia-fabricat-2007-a.html

T@zMania 02-09-07 13:37

Quote:

Originally Posted by tre (Post 1076634)
ai niste glume de ti s-a cojit vocseaua de pe capota.

te oftici a?
habar nu ai sa lipesti doua fire!!!:);)

C8V5S 02-09-07 13:56

Tre , uita-te pe Rulebook07generals.pdf la capitolul 3 sunt explicate mai pe larg clasele de SQ.
La entry in mod normal ar putea concura oricine, dar la celelalte clase iti trebuie deja experienta, componente bune, instalare pe masura si ureche pt reglaje. Arbitrajul se face cu melodiile din thread-ul ala la un volum mediu spre scazut, iar sistemul trebuie sa fie foarte bine echilibrat, sa nu iasa nimic in evidenta(inalte, medii sau bass), intervine si "stage-ul"(cat de bine sunt definite instrumentele si locul unde se aud), profunzimea, etc. Astea deja sunt detalii pt un sistem performant.

tre 02-09-07 15:06

multumesc, ma apuc de studiat.

T@zMania 02-09-07 17:12

Quote:

Originally Posted by tre (Post 1077025)
multumesc, ma apuc de studiat.

cu ce te duci ma la concurs cu c3-ul?:)

tre 02-09-07 22:54

nu ma, am un domotec prin casa si-l pun pe bancheta din spate la a mea.

T@zMania 02-09-07 23:46

Quote:

Originally Posted by tre (Post 1077747)
nu ma, am un domotec prin casa si-l pun pe bancheta din spate la a mea.

un ce ma?zgomotec ai zis.....?cat de tare!!
cu cat il dai frate?;)

tng 03-09-07 01:09

va rog ... incetati :!:

tre 03-09-07 01:11

el a inceput.

bogdan2670 03-09-07 05:13

Asa este hai sa incercam sa purtam o discutie constructiva.
TRE daca tot doresti sa te apuci de asa ceva unde crezi ca se incadreaza sistemul tau actual(SQ sau SPL) sau ce crezi ca te avantajeaza mai mult?

tre 03-09-07 11:58

o sa merg pe SQ, in prima faza o sa ma bag la entry level sau experienced ca sa-mi zica ei mai bine pe unde stau. mai trebuie sa ma prind cum se numara nr. de canale de amplificare. install log nu am dar oricum nu cred ca o sa ma incadrez pentru competitia de anul asta.

C8V5S 03-09-07 22:08

Sunt 2 tipuri de instal-uri:
-5 canale, insemnand 2 tweetere, 2 midbass + un sub (sistem pe 2 cai)
-7 canale, 2 tweetere, 2 medii, 2 midbass + un sub (sistem pe 3cai)
Insa la entry s-ar putea sa fie admisa si instalarea pe 3 canale, adica tweeter-ul si midbass-ul pus pe acelasi canal + un sub, insa nu stiu sigur daca se poate...

tre 03-09-07 22:48

pai mi se pare un pic aiurea, n-are sens sa amplifici tweeterele separat. dar la o adica se poate sa folosesti si amplificarea hu pt. tweetere nu?

asa, zi-mi daca am inteles corect:
1. daca amplificatorul este stereo el poate fi si 1000*xx watti ca el tot amplificator cu 2 canale este.

2. daca am 2 statii, cu una amplific dif. full-range si cu una subw. se considera ca am 3 canale de amplificare.

3. daca folosesc si hu pt. amplificarea a o parte din difuzoare (ex. tweetere), statia 1 pt. mid si lowrange si statia 2 pt. subw. se considera 5 canale de amplificare.

4. daca am subw. cu 2 infasurari, legat ca atare (ca si cum ar fi 2 dif. adica) la o statie, cate canale de amplificare se considera?

C8V5S 03-09-07 23:21

pai ar fi cam asa:
1. daca este stereo , 2*x W este pe doua canale, asta cred ca ai vrut sa pui...
2. da
3. teoretic ar fi 5 canale, dar nu cred ca este aceptat un astfel de sistem. Problema la el ar fi ca nu vei putea regla mid-ul separat de midbass deoarece sunt pe acelasi canal. In mod normal, pt un sistem de 3 cai(inalte,mid si midbass) se foloseste amplificare fullactive(fara crossovere) pentru a regla direct din statie frecventa de taiere si gain-ul. Rezultand de aici, impreuna cu sub-ul un sistem de 7 canale.
4. Daca ai doua difuzoare de bass legate la o statie de 2 canale in punte sau la un monobloc(statie pe 1 canal) se considera 1 canal. Nu am vazut pana acum un sistem de SQ cu 2 difuzoare, nici nu isi au rostul, e de ajuns un difuzor bun care sa completeze sunetul.

Daca vei pune tw pe Hu, ele vor fi mult mai slabe si calitatea sunetul nu va fi aceeasi decat daca le-ai pune pe statie. Sa zicem ca ai o statie 4x100, midbass-ul are 60w, reglezi statie pt 60w, iar tw vor avea cei 20w ai Hu-ului, se vede cu ochiul liber diferenta...

tre 03-09-07 23:29

am inteles, e relativ clar acum.

orientativ, cam care trebuie sa fie amplificarea pt. tweetere ca n-am mai facut asa ceva pana acum? sau cum relationez amplificarea pt. tweetere cu restul?

All times are GMT +2. The time now is 21:53.

- Copyright 2026 4Tuning