![]() |
Re: Turbo pe motorul de dacie
prietene daca vrei ceva destept pentru Nova ta am exact ceea ce iti trebuie.....adica Kompresor de mercedes+galerie admisie+injectoare +ECU+traseu admisie+instalatie electrica+fulii......nu trebuie modificata evacuarea decat daca vrei....e buna o evacuare directa pe diametru mai mare dar pentru incept merge si asa.......
daca esti interesat astept PM Cu astea scoti undeva la 100-110CP cu motorul stock.....daca vrei fiabilitate motorul trebuie decomprimat la fel ca in cazul motarii unui turbo....adica alte pistoane |
tzi-am dat pm...
scz ca intreb...dar care este diferenta intre turbo si kompresor?? care este mai rentabil?? apropo de pe ce mercedes provine kompresor-ul? |
kompresor=functioneaza de la orice turatie in functia de rpm ale motorului atata aer produce
turbina= functioneaza de la o anumita turatie in sus ....depinde de marmiea ei ..lag'ul pe care il are etc.. P.S. pe prima pagina la 4tuning ai acolo un articol turbo sau kompresor arunca un ochi |
interesant articolul...chiar foarte...compresorul pleaca inca de la demaraj si pleci cu un cuplu de invidiat...insa se plafoneaza la turatii mari...turbo pe de alta parte are acel delay pana la o anumita turatie si apoi intra dar duce mai mult in turatie
pe mine m-ar interesa mai mult un compresor pentru ca nu vreau sa omor motorul in turatie mare...acum sunt curios cam ce diferenta ar fi intre turbo pe dacie si compresor pe dacie...pentru ca din ce scrie in articolul acela compresorul iti ia din cai pentru a-ti produce cai...ma gandesc ca din cei 70 de cai ai mei cat sa ia sa ajunga la cei 100 de care vorbeste GTA pareri ceva?? pro contra compresor? GTA sa imi raspunzi si mie la mesaj ca as fi interesat de treaba |
compresoru iti mai ia din putere motorului
|
pai...imi mai ia...dar imi da mai mult nu? sau cum?
pai de ce mai pun dupaia doar sa am? |
ai o presiune pe care o baga si turbo si compresorul: la turbo era ceva de genu presiunea pe care o baga [(0,8)+1]*put motorului(72)=129.6cp si la compresor iese mai putin pt ca se pierde energie mult mai mult decat la turbo care foloseste energia care s-ar fi pierdut(energia gazelor de evacuare). La compresor ar fi mai usor cred ca nu sunt multe piese solicitate la temperaturi asa mari, plus ca ar fi ceva foarte interesant sa vedem si o dacie Kompressor ca turbo am mai vazut.
Spor la treaba si mai cauta informatii, multe , multe , multe............ |
In primul rand, sunt motoare de acest tip facute ulterior cu turbo, dar nu prea tin, multe trebue modificate la astea ca sa mearga mai mult de 10.000km si o presiune maxima de 1bar, mai mult nu cred ca ar rezista orice din si dinafara motorului...
In al doilea, cine intreaba in general habar nu are cum trebue facut, si pe forum nu poti sa inveti cum trebue facut orive motor, deci mai dine cauti raspunsuri prin carti specificate. Daca dupa asta inca ai dubii si cateva neintelegeri in text pozteaza intrebari, dar in ecest fel nu ai cum sa faci un motor ca lumea! |
ideea nu era sa fac motorul ... ci sa ma documentez in legatura cu partile componente...si cu rentabilitatea lor pe un motor de dacie 1.6i
|
rentabil nu e nimic in ziua de azi......majoritatea cauta masini care sa consume 4%..dar sunt pers care nu se uita la asta chit ca strang bani 1 saptamana sa se plimbe 2 zile cu un motor facut cu mana lor indiferent de puterea lui dar ai o satisfacatie ca ai putut face ceva din masina respectiva..cum spuneam niciodata nu o sa fie rentabil ca de ex modifici suspensia la cum e bucurestiul e o aventura sa mergi cu 5 cm garda la sol iti vb din experienta de zi cu zi te mai si injura lumea ca mergi incet majoritatea avand logan garda de jeep ce ii doare pe ei nu topaie rinichiul lor
|
ma refeream sa nu imi omoare motorul...
am zis de la inceput...nu caut o putere extraordinara...si la 1000km sa schimb radical tot caut ceva sa se simta insa sa fie cat de cat durabil.... |
gaby scoate motorul asta punel frumos pe balcon cauta un reno 19 turbo ii iei motorul ii schimbi consumabilele si il arunci sub capota cica intra perfect a mai facut cineva pe aici .scapi si mai ieftin si fara prea multa bataie de cap
|
|
Quote:
|
hai ca are cineva un 1.8 16 v intra perfect ieftin ce zici te bagi scapi mai usor dwecat cu turbo
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:37. |
- Copyright 2026 4Tuning