![]() |
Re: Amplificator monobloc si subwoofer ... ?
:))) --- asta ultimul a fost comentariul suprem :D ....
On topic : Si eu recomand tot un subwoofer de 38 cm. Se aude mai bine. Vorba aia - " bigger is better " . Problema e ca majoritatea difuzoarelor de 38 se aduc pe comanda. Eu zic sa mergi pe DB Audio T-Rex-15. L-am ascultat chiar cu amplificatorul tau si e foarte ok. Desigur trebuie sa ai grija si sa-i faci o incinta corecta. Sper ca te-am ajut putin mai mult ;) AAA, si legat de comentariul ca pentru 1000W ai nevoie de 2 baterii si super alternator ... un amplificator nu produce constant 1000W si oricum in domeniul car-audio puterile sunt destul de umflate asa ca nu mai cauta sa te dai matematician ca nu are rost ;) |
B2is15 e perfect pe statia aia (600w in 2ohm, 1000w in 1ohm)
|
Multumesc razvy_zeus :)
Eu raman curios, cand matematicienii de ocazie, o sa scoata capul din formule si o sa puna osul la treaba! Sa vada ce elemente omit in anumite calcule si ce necunoscute apar ;) Si inca una, oare cat trebuie sa mai treaca pana cand o sa priceapa lumea ca nu Wati ii auzi... |
Sa inteleg ca este suficienta o baterie de 80Ah si un alternator de 120A (asa cum se gasesc pe majoritatea autoturismelor) pentru a sustine un consum de 1000W?
|
DA! Dar apare o problema, constant 1000 sau peak? Timp de 3-4 secunde sau 10 ore?
|
Constant nu..dar clar din aia 1000 pe foaie folosesti decat 300 400 cu indulgenta..
|
Un amplificator clasa AB care alimenteaza un sub cu 250W in plaja de frecvente 20-50Hz (12dB/octava) si o pereche de midbasi cu 80W in plaja 90-200Hz (12dB/octava) are un consum mediu masurat de 15A (330W).
Consumul maxim conform legii lui Ohm (deci fizica nu matematica:shock:) 330/14.4=22.9A De aici rezulta ca diferenta intre consumul de varf si cel mediu este de aprox 30% Calculand consumul mediu pentru 1000w: 1000/14.4=69,4A consum de varf 69,4 x 0,3= 20.82A diferenta intre consum varf si mediu 69.4 - 20.82= 48.58A consum mediu /clasa AB (la volum aprox. maxim) |
In afara de legea lui ohm, eu nu am inteles nimic...
|
deci pana la urma nu am nevoie de 2 baterii cu zicea reclamandu ala pe prima pagina ?
si ce sub sa aleg pana la urma ... |
Recomandarea mea nu iti place?
|
sunt confuz ... nu ma grabesc
|
Eu personal folosesc doua sub de 15 cu cate 450rms fiecare...amplif bas 1000wrms la 2 ohm...ascult foarte des...TARE:rolleyes2....si mai am un amplif de 2-250wrms pentru difuri usi 4 buc....totul pe bateria normala a masini.....montate de vreo 5-6luni....merg toate fara probleme....asa ca eu zic ca se poate....:!:
|
stiu ca se poate am auzit si eu si tot odata cu vazutul am auzit :P
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:55. |
- Copyright 2026 4Tuning