![]() |
Re: Sfat cumparare auto 8000 euro.
Quote:
Mai usor cu jignirile copile ca n-am fost colegi de armata, ok? Eu n-am zis NICIODATA ca benzina e petarda. Am mai zis dar nu mi-e lene sa zic iar de ce am ales 1.6i si nu diesel. - pentru ca am vrut masina ieftina (deci veche) automata iar la orice masina automata cutia e punctul slab si scump, asa ca am vrut sa-mi maresc sansele sa ma tina macar vreo 2 ani. Pe masina asta e aceeasi cutie pe toate motorizarile, asa ca am ales motorizare mica benzina pentru ca pe diesel sigur a muncit mai mult, in primul rand pentru ca cine isi ia diesel isi ca sa mearga si/sau sa care. In plus estimez ca masina va face poate 3 maxim 5000 pe an. N-am chef sa scriu chiar detailat tot de la capat Daca nu era clar m-am referit la banii intrati in masina INAFARA de combustibil. Nu pot sa urmaresc deloc ce calcule zici tu ca faci acolo dar nu-ti mai da cu parerea despre cat merg unii si altii, recordul meu e de 30kkm in 8 luni si aveam un 1.3i de 80cp, consumul undeva la 8, ia fa un calcul cat e asta pe luna? Avand si diesel si benzina (dieselul de 5 ani) pot sa zic de pe acum ca in cazul meu dieselul consuma mai putin bani pe km desi e si mai greu si mai puternic ca otto-ul din dotare. L.E: am mai descifrat cate ceva din ce zici, si iti raspund ca dupa stiinta mea nu cheltui atat pentru ca nu merg atat. EU fac vreo 15-17kkm cu dieselul si vreo 2-3000 cu otto-ul in 6 luni,cat merg in medie pe an pe an in medie iar, in celelate 6 luni otto-ul nu cred ca mai face 2000. Ca am 2 masini nu inseamna ca fac dublu kilometrilor, pentru nimeni nu inseamna asta. |
Quote:
Sincer iti spun ca ma zgarie pe creier putin cand vad consumul la otto, desi nu fac kilometrii cu el cand vad ca nu merg nici 400 de km in oras si se aprinde becul ma deranjaza. Si rezervorul e doar de 75% din cel al dieselului dar cu ala imi place cand resetez jurnierul la plin si nu e niciodata sub 700km sau cand am facut sebes-constanta si range-ul era putin mai mare decat distanta deja parcursa. |
Quote:
Mai ales daca aia pe benzina e minim 1.8 cum vrei tu. Da' nu-i problema, o sa ai timp sa testezi asta pe propriul buzunar :lol: Esti al 3lea proaspat major de pe sectiunea asta care vrea motor de minim 1.8 benzina. Eu ma intreb de unde o sa aveti bani de benzina, ca de masina nici nu mai vorbesc. |
Pai se compara, 1.8 cu 3.0 sau 4.0. Asta am aruncat-o asa.
Din ce am vazut eu la motoare mici 1.4-1.6, iesi o idee mai bine pe hartie cu 1.4i+gpl, netinand cont de revizii si drumuri in plus la peco, sau timp pierdut in cautarea unei statii daca esti pe teritoriu necunoscut. La 2.0d/i+gpl in oras se poate sa iesi la fel, pe autostrada nu. |
Quote:
Auzi, diesel de 1.9 sa faca v8-ul, ce dracu ma, bagati-va mintile-n cap. |
Salut ronin, eu te stiu de pe alt forum si te respect, nu stiu daca tu stii dar eu nu mint, pe cuvant ca am alergat un 730d pana pe la 120 de cateva ori(atat a pernmis locul)si nu m-a lasat in urma, cu 320d stoc 150cp, 6 trepte
Stiu ca 730d nu e 740i, dar nici masina mea nu are vreo modificare. |
Salut, cred ca si eu te stiu.
Ce sa zic, la tine e mai plauzibil, nu e diferenta asa mare. Asa si eu pe cand aveam 320i m-am tinut dupa un 745i care se departa f incet de mine, dar asta nu inseamna ca masinile erau similare ca performanta. Daca un 740i e in mintile lui nu are ce discuta cu 1.9 diesel. |
| All times are GMT +2. The time now is 15:04. |
- Copyright 2026 4Tuning