![]() |
Re: opel astra H 1.4 vs golf 5 1.4
ambele 1.6 minim, si doar daca le iei la un pret foarte bun pe la ~4000 ar fi ok, altfel uita-te dupa motoare mai puternice, sau astra 1.7/1.3 cdti ori golf 5 1.9 tdi. varianta cu golf 4 in bugetul tau nu ai de ce sa o iei in calcul, mai bine o masina mai noua
|
Quote:
120.--- km...ala e un numar decent....ca asa gasesti g5 si cu 2000...dar cu 500.000 km in bord. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nu e vorba doar de motor, insa la 200.000 deja incep sa ai greieri pe la plastice, sa oxideze niste fire, usile sa se lase, electricele sa aiba defecte, scaunele sa scartaie, etc.
Vad ca toata lumea se gandeste la motor....e adevarat ca daca ii dai tot ce are nevoie la timp, iti face 500.000km fara probleme....dar la interior nu se gandeste nimeni? Alex...vezi ca tu confunzi "arsu" cu precautia. |
si dupa incepe sa se planga pe forumuri, ca domne ce masina proasta, nu va luati, la 120 000 km am impachetat motoru. asta e, mai bine stii nr exact al km, poti sa ii faci si tu o revizie corecta, te astepti cam ce trebuie sa schimbi. altfel te trezesti in drum cu o distributie rupta, o pompa de apa nasoala, simeringuri frante etc :lol:
|
Quote:
|
Cazuri si cazuri de masini....cum ai noroc de ele.
Totusi, omul vrea masina, si fiecare recomanda cam ce are pe batatura...eu zic sa se fereasca de 1.4 ca de dracu, ca o sa regrete ca si mine. Cand va mai zice cineva ca o masina consuma putin doar daca are motor mic, sa il f|_|teti direct in gura, ca habar nu are de subiectul auto. Asta e sfatul meu prietenesc. |
ai mare dreptate, eu am cele 2 cazuri in propria ograda, una 1.6 una 2.0. la astra daca dau drumu la ac se simte imediat, de consum nu mai zic. la stilul meu de mers, consumul este cam la fel la ambele, diferenta este doar de confort, de ce vrea fiecare masina sa fie.
|
La mine in specificatiile date de producator, consumul minim e de 5.5 iar mixt 6.5 iar eu cred ca scot un 8% si merg majoritatea timpului extraurban.
Mai ales la plecarea dp loc, 1a si a 2a merg pana in capat. Motorul mic, te face sa ii dai talpa ca sa compensezi puterea scazuta pe care o are...de unde si consumul mare. Sincer as putea sa merg si cu un 1.8t, ca tot pe acolo ar fi consumul...dar macar pe ala te poti baza. |
am īnţeles băieţi multumesc pentru sfaturi īn cazul asta mă orientez spre un 1.6. Īnsă ce părere aveţi de preturile pieselor īn cazul celor 2 modele? Pe unde s-ar situa la nivel de piaţa?
|
Quote:
Nu sunt cele mai ieftine masini ca intretinere daca asta vrei sa auzi si nici nu mai sunt chlipir la intretinere ca modelele lor precedente. Masinile difera, nu stii ce ti se poate defecta sa stii la ce te astepti. Daca te referi la revizie si alte consumabile uzuale in general, majoritatea masinilor din aceeasi clasa se invart in jurul unor sume asemanatoare. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:32. |
- Copyright 2026 4Tuning