Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Seful Politiei Romane a interzis controalele de rutina in trafic (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/38967-seful-politiei-romane-interzis-controalele-rutina-trafic.html)

Ford_V6 22-04-07 22:54

Re: Seful Politiei Romane a interzis controalele de rutina in trafic

Quote:

Originally Posted by RoSonic (Post 862599)
Eu sper totusi sa faca exceptie de la aceasta regula filtrele pentru verificarea alcoolemiei... ar fi o mare prostie, sa nu mai aiba nici o grija toti alcoolistii care se urca la volan pe mai multe carari...

ti se pare corect pentru cateva beri sa i-mi ia permisul ???? gandeste-te ca merg intr-un bar si beau si eu 2-3 beri ca omu si ma intorc acasa seara cu 50 la ora . . . nu prea e ok sa ma opreasca sa-mi ia carnetu cand sunt altii care treji nu sunt in stare sa conduca cum trebuie si te pun in pericol . . . aici ma refer in special la "racerii" de care s-au umplut soselele patriei in special Bucurestiul . . .

Deja cand face unu cate o ghidusie in trafic ma uit dupa stikerul cu 4t de pe luneta . . .

RoSonic 22-04-07 23:43

Ca ti se ia sau nu permisul pentru 2-3 beri, nu e subiectul discutiei de fata... ci e subiectul legii care prevede o anumita alcoolemie... deci dpdv al postului tau e de contestat legea... nu filtrele de care ziceam eu, pentru depistarea celor care conduc dupa ce au baut peste limita legala.

Si.... da! pentru unii poate 2-3 beri nu inseamna nimic, in sensul ca nu le afecteaza reflexele necesare condusului (desi unii poate sunt prastie de la o bere), si ar trebui ridicata valoarea de "alcool in sange" la care se retine permisul, astfel incat sa poti consuma la o iesire in oras o bere/un pahar de vin... DAR, stii bine ca nu la astfel de cazuri ma refeream... (am zis destul de clar in postul citat de tine...)

Sindrom 23-04-07 10:12

poate peste.....6-7 luni or sa puna si militia de pe strada in aplicare ce a zis nenea ala....ca asa e inn romania...pana nu vin 20000 de plangeri nu se intampla nimic.....si cu nenea ala....daca iti permiti 2 beri seara......nu-ti permiti sa dai banii pe un taxi??? foarte bine pentru ca unii de la o bere sunt rupti....si se urca la volan zic ca au baut putin si ma omoara pe mine pe strada sau pe altu sau ii distruge altuia masina in care a investit multi bani etc...

hexagon 23-04-07 16:06

Adevarata faza asta ca idee.... dar tare mi-e frica ca au fost doar vorbe in vant.... pe cand realitatea de pe strada e alta.... a selectionat niste oamenii care sa fileze politisti... :lol: ... si daca ii fileaza ce ? doar sunt din aceeasi institutie nu o sa se toarne unu pa' altu'..... asa ca atentie la masinile cu girofar da pa marginea drumului :shock:

sponsoru 23-04-07 16:56

in urma cu 2 seri am fost oprit de 3 ori la victoriei ,apoi mergand inspre dorobanti si pe la 4 dim inspre pescarus.Evident control de rutina .no comment
Pt cel care a zis ca nu i se pare normal sa i se ia permisul pt "2-3" beri eu consider ca e foarte normal sa i se ia. Pt ca asta e poveste " ca ce daca am baut din moment ce eu sunt stapan pe masina". Sa fim seriosi.. In plus daca legea era ceva de genul " ai voie o bere la volan" sunt sigur ca la cum e romanu' de idiot se gandea " ee ia sa beau eu 2 beri ca eu io sunt zeu n-am nici pe dracu" si tot asa ... ;) drive safely

Nautilus 23-04-07 18:04

Exista o limita legala inferioara pentru alcoolemie (si una superioara, peste care condusul devine infractiune :( ), in care te poti incadra cu 1-2 beri. In "iepoca da aur" nu se folosea nici un fel de limita, iti luau pur si simplu carnetul, fiindca nu aveau alcoolmetre, foloseau reactivi, care nu permiteau masurarea cantitatii de alcool si erau mult mai sensibili.

Controalele de rutina au sens daca:
1. ei cred ca ai "gustat" ceva (sau, Doamne fereste, ai tras ceva pe nas :D )
2. ei banuiesc ca n-ai actele in regula sau masina e furata (si e in interesul tau si al publicului sa nu fie asa)

Motivul pentru care situatia in practica e mai rea este combinatia de invidie si lacomie specific damboviteana, "daca ala are bani de masina de ce sa nu-i storc eu ceva" - pentru folie, jante, cauciucuri, orice.

Eu am fost oprit in putine ocazii, dar atunci stiam precis pentru ce, si am platit amenzile fara comentarii (in afara de cazul cand am fost prins cu radarul de celebrul Logan rosu, cand am cerut sa se scrie in procesul verbal ca nu e corect sa foloseasca masini nemarcate; e o poveste ceva mai lunga :) )

~Nautilus

cheder 24-04-07 12:21

UUUUURRRRRAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!o veste foarte frumoasa.....

-Caz- 24-04-07 14:20

-vineri noapte... in jur de ora 1:30 , pe Bd. Aviatorilor, ma intorceam de la pescarus, m-a oprit si m`a intrebat de toate cele.(de la acte,aut folie... pana la suflat in "etiloteste")
-in mod normal trebuia sa se prezinte si apoi sa urmeze fraza:"v-am oprit pt..." in nici un caz "control de rutina". dupa ce s-a prezentat "bossul" m-a luat tare si mi-a cerut ce am enumerat mai sus.
-nu am ezitat si am intrebat de ce am fost oprit, raspunsul a fost de 2 bani :"FILTRU" , dar un filtru presupune sa opreasca pe toata lumea,ori io eram singurul pe dreapta,masinile circuland fara pb. cu folie sau fara,cu tuning sau fara.
-in timp de ii prezentam domnului Agent cu doar "o liniuta" in piept documentele solicitate, in statie se aud urmatoarele "nu mai imi spune ba ce faci ca nu ma intereseaza, imi spui tu mie ca te duci sa mananci un sandwich la Mc` (Mc`Donalds), treaba ta ce.... " si la zambetul meu ironic "sheriful" a "reglat" volumul la statie ne-mai-auzind un nou mesaj "la semafor la Charles de Gaulle folie pe mobilul cu nr..." si nu am mai auzit nici unul cu nr. de la masina si nici culoarea . (very smart guy... cred k se rusinase k auzeam io cum se balacareau ei)
-si inca ceva, bafta mea k in general vin cu Hyundai`ul, k dak eram cu Dacia se alegea prafu, sigur imi gasea ceva... chiar dak masina ok, fara pb.

Geo_ZGA 24-04-07 15:40

Parerea mea e ca mereu vor fi controale, ceea ce ar trebui sa dispara sunt acele "filtre" la care esti oprit si din acel moment incepe cautarea defectelor. Ati fii uimiti (unii dintre voi nu) ca se pot "inventa" defecte ale masinii/actelor/soferului chiar si atunci cand ele nu exista. Unii politisti au impresia ca sunt "zei", astea sunt reminescente ale sistemului comunist...si nu avem ce sa le facem.
In cazul in care apare un abuz din partea agentului care v-a oprit, puteti suna la 112 si, in mod normal, ar trebui sa apara o echipa de la Capitala, care sa verifice colegul. Eu am intalnit si "meletean" beat manga, care m-a tinut de vorba 30 min sa-mi povesteasca ce petrecere misto fac colegii lui, si el e pe tura...dar tot a reusit sa treaca pe la ei sa ciocneasca "un paharel de suc" (ca alcool nu are voie, e in timpul serviciului :lol:). Si altii, si altii...care mai de care mai "deosebiti" si cu povesti mai frumoase :lol:. Am intalnit si politisti corecti, mai ales in Bucuresti. Si ei au uscaturile lor, oameni care inca au sistemul comunist imprimat pe creier....sa le zicem "sectoristi" :P
legat de consumul a 2-3 beri, pe premiza "las-o ca merge asa...", bine le face unora ca li se ia permisul. Si aia care apar la "stirile de la ora 5" tot nevinovati si perfect lucizi se cred...si ei au 2-2 si ceva alcolemia... Prea putini betivi am vazut sa recunoasca ca sunt beti. Si se urca la volan si omoara oameni nevinovati si dupa aia nu mai tin minte nimic din ce au facut. Lasa sa fie: si radare pe masini neinsemnate (si in alte tari se practica, nu numai la noi), si filtre pt alcolemie, si altele...nu vrei sa fii sanctionat, fii corect! (pe cat posibil, ca toti gresim).
Oricum, cu ordinul asta poate ii mai descurajeaza pe cei care cautau "nod in papura".

Nautilus 25-04-07 00:53

Radarele pe masini nemarcate sunt: 1. ilegale si 2. imorale :p o data pentru ca e legal ca radarul sa fie pe o masina de politie inscriptionata si sa se anunte la radio si prin panouri "control radar in zona X" si a doua oara pentru ca motivul teoretic al existentei lor e siguranta in trafic: stii ca e radar, mergi incet. Un radar camuflat nu ajuta cu nimic siguranta in trafic, nu sperie pe nimeni, e doar o capcana si un motiv de abuzuri. (De altfel, experienta ne arata ca un politist sau alt om al legii care abuzeaza de functie e mai temut si mai eficient ca unul corect :) )

~Nautilus

adiv 25-04-07 02:34

Mda... sa inteleg ca nu s-a schimbat nimic...

Si apropo de radar nemarcat si de stat la panda. Am vazut noptile trecute ceva rar : radar pe panta de la Cotroceni, pus pe sensul care coboara imediat dupa curba, de sus nu se vedea. Era orientat in jos. Daca aveai peste 60-70 te lua sigur, nu mai aveai cand sa franezi, de fapt cred ca nici nu-l vedeai. Jos astepta Passatul care probabil oprea pe cei care depaseau viteza. Incredibil, in panta aia treci de 60km/h fara sa accelerezi.

Evident ca radarul era intr-o Solenta rosie nemarcata. Unde scrie ca trebuie sa fie marcat radarul ?

Psycho 25-04-07 08:35

faza cu controlul de rutina e expirata ... poate sa te opreasca si sa zica , k i s-a parutk nu porti centura .. si daca tot ai oprit ai omologare pentru jante / folii / etc ... deci e expirata :D e doar de ochi frumoshi :D

-Caz- 25-04-07 08:44

in tarile din U.E. , respectiv in Franta sigur, atat radarele mobile cat si cele fixe sunt "anuntate" cu 500m - 1km inainte. pt a nu se practica japca si luatul permisului aiurea, ci doar evitarea accidentelor + ca sunt puse doar in apropierea curbelor periculoase (numai inaitea curbelor pentru a evita intrarea cu viteza in acestea) nu ca la noi dupa curba(la panda) ca sa ia un ciubuc sau mai rau un permis.

Mas 25-04-07 11:21

Quote:

Originally Posted by -Caz- (Post 869767)
in tarile din U.E. , respectiv in Franta sigur, atat radarele mobile cat si cele fixe sunt "anuntate" cu 500m - 1km inainte. pt a nu se practica japca si luatul permisului aiurea, ci doar evitarea accidentelor + ca sunt puse doar in apropierea curbelor periculoase (numai inaitea curbelor pentru a evita intrarea cu viteza in acestea) nu ca la noi dupa curba(la panda) ca sa ia un ciubuc sau mai rau un permis.

Si ce parere aveti cand in mijlocul lanului de porumb, pe linie dreapta, sosea relativ libera, fara a exista pericole (ce pericol poate fi pe un drum cu 2 benzi pe sens, in linie dreapta si in afara localitatii?????) rasare ca un vajnic razboi "a lu' mimi" cu radaru-n bord si cu mucii p piept un falnic organ de politie care-ti salta permisul pentru ca ai omorat prea multe musculitze pe sectorul respectiv de drum???
Faza cu radarele pentru prevenire sunt fix vrajeala... In nici un loc periculos nu am vazut radar, insa am vazut radar in locurile cele mai libere posibile, si cu sansa cea mai mica de accident, pentru ca si ei snt soferi si folosesc cunostintele lor nu pentru a preveni ci pentru jepcareala si saltare de permise aiurea..

Nautilus 25-04-07 14:03

Dupa comentariile care s-au facut chiar aici pe forum cand "omul cu Audi" a fost prins cu 247 km/h pe DN in mijlocul campului, as zice ca p.o.p.u.l.a.t.i.a e de acord cu vitejii baietzi manuitori de radar din mesajul tau :lol:

~Nautilus

All times are GMT +2. The time now is 22:09.

- Copyright 2026 4Tuning