![]() |
Re: Folded Horn
Nu pot decat sa iti multumesc si sa te invit la auditie cu prima ocazie :D
|
1 Attachment(s)
uite o arhiva cu ce am gasit acum..daca mi a scapt ceva mai uploadez..:)...ai si 2 programele de calcul pt hornuri si niste modele ,sper sa iti fie de folos succes!
|
downloadingggggggggg... multumesc pt suport
|
Quote:
parerea mea : daca folosesti difuzoare ieftine, rezultatele sunt foarte bune. cand ajungi la difuzoare foarte performante ii alta poveste. cutia respectiva se poate simula ca un bandpass de ordin 4, acordat la 40 sau 45hz. si se poate adauga si un port pentru spl-uri destul de mari intr-o banda redusa de frecvente. sper sa ascult un decware imperial la vara ;) Hornurile sunt, in principal, de 2 feluri : front loaded si rear loaded. front loaded foloseste radiatia directa a difuzorului si o canalizeaza in "horn". spatele difuzorului este inchis. problema ii ca limita inferioara a frecventei o stabileste capacitatea difuzorului de a cobora in frecventa in cutii inchise. si daca folosesti un difuzor cu cursa mare, poti avaria conul din cauza presiunii foarte mari. si nu o sa sune la fel de curat ca un difuzor cu cursa mica. rear loaded hornurile sunt ceva de gen BR cu "horn" in loc de port. se calculeaza in functie de cat spl doresti sa castigi (expansion rate, mouth area...etc) si care ii banda de frecvente in care vrei sa functioneze. problema apare daca trimiti frecvente sub frecventa de acordaj a hornului. se intampla exact ca si cu un br. ce difuzoare merg in hornuri ? fs / qts >100. nu sunt usor de gasit asa monstrii. si nu sunt nici foarte ieftini. greu o sa gasesti un difuzor cu cursa mare, con mare si cu parametrii corespunzatori. caut de ceva vreme un dif de 18inch calumea si nu prea vad multe nici pe afara. EDIT si hornurile coboara foarte bine in frecventa, atata doar ca ai nevoie de o cutie imensa. da, se folosesc asa ceva in car audio. un exemplu ar fi designurile lui Pete Kulicki, membru al echipei Team Toxic Bass. designurile lui sunt o combinatie intre TL si RLH (rear loaded horn). |
Lil'D... Binenteles ca un TL sau FH poate sa coboare bine, poate sa sune bine si este perfect realizabil si utilizabil in car audio. Sa nu uitam dimensiunea incintei si putinele masini in care aceasta incape. Rezultatele lui Pete nu justifica folosirea acelui tip de incinta. Ok, e cunoscut, dar nu total justificat. Raman la parerea ca in masina un BR face tot ce trebuie, chiar si peste.
FH au fost utilizate in mod special pentru spatii mari, si pe buna dreptate. Se poate aprofunda daca e cazul. |
De acord. acuma depinde si de ce vrea fiecare de la sistemul lui la cat spatiu este dispus sa renunte.
eu unu ma multumesc si cu sealed ;) |
1 Attachment(s)
La sugestia unui amic din state (match made in heaven - exact asa s-a exprimat):
MTX XT10-04 25 cm diametru putere 250W RMS, 750W max impedanta: 4 Ohmi SPL 2,83V/1m: 89,7dB Fs: 39Hz Xmax : 9,5mm Re: 3,4 ohmi Qts: 0,65 Qms: 8,0 Qes: 0,71 Vas: 30,3 l Avand in vedere si pretul de achizitie ... OK O intrebare: pot sa le amplific cu un singur amp? Cam ce specificatii ar trebui sa aiba? Buget maxim amp pt sub-uri 20 milioane in urma pretului "promo" pt cele 2 sub-uri. Multumesc Later edit : nu inteleg de ce acest layout se comporta bine cu dif-uri entry level... |
Quote:
Fiindca nu sunt optimizate pentru aplicatii "mai domestice", sau mai bine spus de larg consum si interes. :) Un amplificator de 1000W imi pare suficient pentru ele. Un clasa D bun. In bugetul asta gasesti destule variante dar retine ca este inutil sa investesti intr-un amplificator peste clasa difuzoarelor. Prospecteaza piata si vezi ce-ti convine. Ne mai dam si noi cu parerea aici. :) Lightning Audio are un monobloc clas D, 1Kw (varf) si pret in bugetul tau. Daca ma gandesc mai bine ai putea sa-ti cumperi un amplificator bun de tot. Fiindca sunt sanse sa ai curand nevoie de alte difuzoare. :) |
1 Attachment(s)
Asta pare sa fie. 1000W la 1 ohm.
Lightning Audio Strike Amplifiers : S4.1000.1D Enlarge Image S4.1000.1D 1000 Watt Class D Mono Amplifier The S4.1000.1D is our most powerful amplifier with a ground thumping 1000 watts at 1 ohm! With it's internal variable crossover it has the flexibility to fit into virtually any system. And it's striking cosmetics will make it the center attraction in any system. MSRP $549.99 S4.1000.1D Specifications Features • Chrome Plated Cover • Blue LED Illumiated Center Logo • Adjustble 12dB/octave Crossover • Remote Level Control • Subsonic Filter • Master / Slave Switch Warranty • Standard Warranty - 1 Year • Extended Warranty - 2 Years (Lightning Audio will extend the Standard Warranty from 1 year to 2 years if installed by an Authorized Lightning Audio Dealer. Requires proof of purchase.) Specifications Description Value CEA-2006 Compliant Yes Number of Channels 1 Rated Power 250 Watts x 1 @ 4-Ohms 500 Watts x 1 @ 2-Ohms 1000 Watts x 1 @ 1-Ohm 2 Amplifiers Strapped Together 1000 Watts x 1 @ 4-Ohms 2000 Watts x 1 @ 2-Ohms Total Power 1000 Watts Max Power Bridgeable Yes (using 2 S4.1000.1D amplifiers) Crossover Controls 12dB/octave Low-Pass only Tone Controls Subsonic Filter Variable from 15Hz - 40Hz Signal Input Low Level (RCA): 100mV - 5V Slave In: (1) RCA @ 100mV - 5V Signal Output Master Out: (1) RCA Power Input Connector Block Terminal Power Wire Gauge 1/0 AWG Speaker Output Connector Block Terminal Speaker Wire Gauge 8 AWG Heat Sink Type Extruded Aluminum Cooling Convection Remote Control Remote Level Control Visual Indicators Combination Power / Protect Circuit Topology Class Class D Frequency Response 10Hz - 250Hz Signal-to-Noise Ratio >70dB A-weighted Channel Separation 50dB Fuse Value (3) 30 Amp Dimensions 2.0" H x 10.5" W x 15.75" L (5.06cm x 26.67cm x 40cm) Shipping Weight Kit Includes Allen Wrenches Mounting Screws Replacement Fuses Remote Level Control |
Prea tarziu sa mai editez.
L-am gasit pe un site romanesc la 14 milioane. De luat in calcul...Multumesc pt. indrumare. |
o alta optiune buna, in bugetul ala, ar fi si un audison lrx1.400
900wrms @ 1 ohm. |
Daca distribuitorii imi confirma ca cele 2 statii LA sunt pe stoc, saptamana viitoare le am. Sunt convins ca Audisonul este mai mult decat ok insa ... nu asta caut, caut ceva iesit dintr-un anumit tipar... d'aia mi s-a pata si pe FH... nu stiu cum sa explic, nu e fita si nici snobism este ceeva ce tine strict de structura interioara... in sfarsit...promit sa urc poze cat de curand.
|
5 Attachment(s)
Schimbare de directie.
Am primit cadou 2 dif-uri cam ragalii, dar noi, si bune ca dimensiuni. Sper sa-si duca misiunea la capat chiar si pentru 10 minute :bat: pentru ca nu am de gand sa le iert...si nu cred ca acel 200W de pe ele este real, daca duc 100 - 150 as fi multumit... Poze cu ragaliile in atasament, ideea e ca sunt 2, sun noi, si sunt ale mele ... pt distrugere :D Pot sa iau un amplif de 4 X 100 - 150 si sa pun pe 2 canale componentele si pe celelalte 2 canale cate un dif ? In teoria mea se poate dar un sfat... e binevenit. Planul ar fi ca daca acest proiect esueaza (si sunt constient ca am toate sansele :shock: ) sa raman cu amplif-ul pt boxele din habitaclu, urmand sa cumpar si un set de coaxiale pt. spate si sa imi iau un sub in BR cu amplif pt el si gata. Am decis sa fac cutia singur totusi pe cat de bine pot. Daca rezultatul final este multumitor voi apela la vpower16v pentru o incinta dupa toate regulile jocului si un nou set de dif-uri mai de doamne ajuta. Poze noi saptamana viitoare cand primesc si primele bucati de MDF... PS. Am ramas masca la vederea "conexiunilor" + / - de pe dif-uri ...WTF??? Parametrii TS (am sapat ceva pe google dupa ei, nu garantez 100% ca sunt exacti): Fs = 29, Hz Qms = 4,001 Vas = 44,99 liters Xmax = 30 mm Qes = 0,487 Re = 3,8 ohms Le = 1,2 mH Z = 4, ohms Qts = 0,434 2.83-V SPL = 88,74 dB |
trage in ele bine ! dupa mine, singurul avantaj al conexiunilor "moderne" este usurinta de conectare / deconectare. ca in rest, toate isi fac treaba.
bun plan cu ampu in 4 canale. alegerea mea ar fi sa-l folosesc la amplificarea intregului sistem pana cand bugetul perminte un monoblock bun. apoi sa trec la activ in fata daca tot am 4 canale la dispozitie :) |
cumparat lemnaraie, aracet, shuruburi... maine o incepem si dupa ce postez si poze cred ca ar trebui mutat ... nu se face dimineata odata...
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:22. |
- Copyright 2026 4Tuning