![]() |
Re: nivel de ulei scazut
ce vorbesti domne` aici se vb serios pt lectii aici ma inscriu ca vad ca merge treaba.....lol...
|
2 Attachment(s)
Eu nu spal motorul la fiecare schimb de ulei.L-am spalat doar cand am luat masina pentru ca era zdrente.Nu fusese schimbat de prea mult timp.Am folosit gaz si l-am facut ca nou.
|
am schimbat uleiul, am bagat valvoline (am masina pe gpl), a mai crescut un pic presiunea dar oscileaza, am imresia ca este ceasul defect, de exemplu stau la semafor (fac berceni-casa scanteii zilnic) si urca, pe urma scade, si tot asa, oricum e altceva si parca masina merge mai bine. ms pt sfaturi
|
pai da,mai ales dupa ce se incalzeste motorul,la relanti sta mai scazuta presiunea,iar cand accelerezi creste-asa e normal,oscileze in functie de turatia motorului,nu te lua de ceas..
hai cu bafta! |
dap ai dreptate, asa am gandit si eu, dar am vrut sa ma asigur ca e asta, altceva nu a gasit nimeni ( acu o saptamana in service pt discuri si joc rulmenti spate+tobe+s-au uitat ceva pe la motor) cica e totul ok asa ca pana nu se aprinde beculetul magic care-mi spoune ca am o problema cu adevarat nu-l mai bag in seama.Inca odata multumesc pt sfaturi
|
Quote:
|
Am facut schimbu astazi la 6000 km si i-am pus Texaco Havoline 20w50. Si-a revenit am presiunea buna iar.
|
florine, eu o sa merg asa pana o sa mi se aprinda becu de avarie, nu are rost sa ma agit pana nu imi arata ala, la schimb o sa-i pun si eu texaco, poate si asta o fi, oricum a mai crescut presiunea numai sta asa de periculos ms pt sfat
|
Asta asa este. Oricum ceva se intampla acolo si cred ca nu este uleiul cauza. Cine stie?! Uzura poate isi spune cuvantul.
|
da se poate, oricum o menajez nu plec cu scartait de la fiecare stop, iar de de liniute m-am lasat demult, plus cu dacia motor stoc nu prea ai senzatii tari, ma gandesc sa-l schimb da habar nu am cu ce si cat m-ar costa asa ca stau linistit. Noroc
|
mai dragilor am citit topicul acesta doar acuma ca ma confrunt si eu cu o problema asemanatoare.
La Dacia mea din 99 de cand a fost noua prima "umplere" cu ulei a fost Shell. I-am bagat si la al doilea schimb dar din pacate nu prea aveam presiune cu Shell. Am luat din magazin multigrad romanesc 20w-40 si sa stiti ca imediat i-a crescut presiunea. Sincer e ff ieftin si nu cred ca are aceleasi prprietati pozitive ca unul strain. In timp pe langa ulei mai bagam cate o cutie de aditiv.( 2+2, liqui moly, etc ) si diferenta nu vedeam. Am folosit si Texaco 15w 40 dar nu mi se pare deloc ok( adica se aude mototrul cam urat din masina. Maine am sa-i bag ELF 15w-40 Sport TXi si am sa zoc daca se vede vreo diferenta. Am sa-i dau si baia jos sa-i schimb garnitura ca imi pierde ulei si pea colo. |
Ma baieti - fi-ti atenti aicea
Am un prieten care a avut un Golf 2 GTI si a avut aceeasi problema nivelul uleiului - era vorba de ceva de la pompa de ulei (un releu sau ceva). Acela s-ar putea sa fie defect sau cine stie. Stiu ca l-a schimbat si nu a mai avut probleme. Verifica si pompa de ulei sa nu-ti faca figuri. |
Quote:
tot de Dacia vorbim aici? :shock: pentru ca topicul este deschis pentru masinile Dacia... deci nu se apica treaba cu relee. |
iti dai seama ca sunt fel si fel de cazuri.dar cele mnai des intalnite sunt doar din cauza la ulei..(strict parerea mea).
|
Andi campean nu e nevoie sa dai quote - se subintelege :P Cu alte cuvinte nu ma pricep prea mult la motoarele de Dacia - mi-am dat si eu cu parerea. Am zis ca poate sunt de ajutor.
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:45. |
- Copyright 2026 4Tuning