Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Dacia (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia.html)
-   -   nivel de ulei scazut (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/38346-nivel-ulei-scazut.html)

yntisar24 19-04-07 19:47

Re: nivel de ulei scazut

ce vorbesti domne` aici se vb serios pt lectii aici ma inscriu ca vad ca merge treaba.....lol...

mikkai 20-04-07 00:26

2 Attachment(s)
Eu nu spal motorul la fiecare schimb de ulei.L-am spalat doar cand am luat masina pentru ca era zdrente.Nu fusese schimbat de prea mult timp.Am folosit gaz si l-am facut ca nou.

alex_scorpion 22-04-07 13:22

am schimbat uleiul, am bagat valvoline (am masina pe gpl), a mai crescut un pic presiunea dar oscileaza, am imresia ca este ceasul defect, de exemplu stau la semafor (fac berceni-casa scanteii zilnic) si urca, pe urma scade, si tot asa, oricum e altceva si parca masina merge mai bine. ms pt sfaturi

Nastase Bogdan 23-04-07 10:55

pai da,mai ales dupa ce se incalzeste motorul,la relanti sta mai scazuta presiunea,iar cand accelerezi creste-asa e normal,oscileze in functie de turatia motorului,nu te lua de ceas..
hai cu bafta!

alex_scorpion 23-04-07 13:49

dap ai dreptate, asa am gandit si eu, dar am vrut sa ma asigur ca e asta, altceva nu a gasit nimeni ( acu o saptamana in service pt discuri si joc rulmenti spate+tobe+s-au uitat ceva pe la motor) cica e totul ok asa ca pana nu se aprinde beculetul magic care-mi spoune ca am o problema cu adevarat nu-l mai bag in seama.Inca odata multumesc pt sfaturi

florentin84 27-04-07 18:45

Quote:

Originally Posted by alex_scorpion (Post 864923)
am schimbat uleiul, am bagat valvoline (am masina pe gpl), a mai crescut un pic presiunea dar oscileaza, am imresia ca este ceasul defect, de exemplu stau la semafor (fac berceni-casa scanteii zilnic) si urca, pe urma scade, si tot asa, oricum e altceva si parca masina merge mai bine. ms pt sfaturi

Salut! Am si eu cam aceiasi problema dar la mine scade dupa ce fac un drum mai lung. Eu cred ca e tot din cauza uleiului. Masina mea e tot pe gaz. Acum am in ea tot Valvoline, eu zic ca e din cauza lu' asta. Pana cand sa-i pun Valvoline ii puneam Texaco Havoline, nu aveam probleme cu asta dar cand am facut schimbu' nu am gasit si am luat Valvoline. Urmeaza sa ii fac schimbu' si o sa-i pun tot Texaco. Te voi anunta dupa ce voi face schimbu' si iti spun cum sta treaba. Aaa si inca ceva: tu te uiti la ceasu' de pe bord? Poate e defect, incearca sa-i pui unu rotund care se monteaza in plus cum e si pentru temperatura la apa. Noroc la succes!

florentin84 30-04-07 21:37

Am facut schimbu astazi la 6000 km si i-am pus Texaco Havoline 20w50. Si-a revenit am presiunea buna iar.

alex_scorpion 02-05-07 13:07

florine, eu o sa merg asa pana o sa mi se aprinda becu de avarie, nu are rost sa ma agit pana nu imi arata ala, la schimb o sa-i pun si eu texaco, poate si asta o fi, oricum a mai crescut presiunea numai sta asa de periculos ms pt sfat

florentin84 02-05-07 17:27

Asta asa este. Oricum ceva se intampla acolo si cred ca nu este uleiul cauza. Cine stie?! Uzura poate isi spune cuvantul.

alex_scorpion 03-05-07 15:07

da se poate, oricum o menajez nu plec cu scartait de la fiecare stop, iar de de liniute m-am lasat demult, plus cu dacia motor stoc nu prea ai senzatii tari, ma gandesc sa-l schimb da habar nu am cu ce si cat m-ar costa asa ca stau linistit. Noroc

Bughilas 13-11-09 22:57

mai dragilor am citit topicul acesta doar acuma ca ma confrunt si eu cu o problema asemanatoare.
La Dacia mea din 99 de cand a fost noua prima "umplere" cu ulei a fost Shell.
I-am bagat si la al doilea schimb dar din pacate nu prea aveam presiune cu Shell.
Am luat din magazin multigrad romanesc 20w-40 si sa stiti ca imediat i-a crescut presiunea.
Sincer e ff ieftin si nu cred ca are aceleasi prprietati pozitive ca unul strain.
In timp pe langa ulei mai bagam cate o cutie de aditiv.( 2+2, liqui moly, etc ) si diferenta nu vedeam.
Am folosit si Texaco 15w 40 dar nu mi se pare deloc ok( adica se aude mototrul cam urat din masina.

Maine am sa-i bag ELF 15w-40 Sport TXi si am sa zoc daca se vede vreo diferenta.
Am sa-i dau si baia jos sa-i schimb garnitura ca imi pierde ulei si pea colo.

Alejandro 13-11-09 23:03

Ma baieti - fi-ti atenti aicea
Am un prieten care a avut un Golf 2 GTI si a avut aceeasi problema nivelul uleiului - era vorba de ceva de la pompa de ulei (un releu sau ceva). Acela s-ar putea sa fie defect sau cine stie. Stiu ca l-a schimbat si nu a mai avut probleme. Verifica si pompa de ulei sa nu-ti faca figuri.

andi_cimpean 13-11-09 23:05

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 2805615)
Ma baieti - fi-ti atenti aicea
Am un prieten care a avut un Golf 2 GTI si a avut aceeasi problema nivelul uleiului - era vorba de ceva de la pompa de ulei (un releu sau ceva). Acela s-ar putea sa fie defect sau cine stie. Stiu ca l-a schimbat si nu a mai avut probleme. Verifica si pompa de ulei sa nu-ti faca figuri.

'bre...
tot de Dacia vorbim aici? :shock:

pentru ca topicul este deschis pentru masinile Dacia...
deci nu se apica treaba cu relee.

Bughilas 13-11-09 23:06

iti dai seama ca sunt fel si fel de cazuri.dar cele mnai des intalnite sunt doar din cauza la ulei..(strict parerea mea).

Alejandro 13-11-09 23:07

Andi campean nu e nevoie sa dai quote - se subintelege :P Cu alte cuvinte nu ma pricep prea mult la motoarele de Dacia - mi-am dat si eu cu parerea. Am zis ca poate sunt de ajutor.

All times are GMT +2. The time now is 11:45.

- Copyright 2026 4Tuning