Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Alegere difuzoare pentru HU Alpine (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/382920-alegere-difuzoare-hu-alpine.html)

dudaionescu 28-07-13 18:45

Re: Alegere difuzoare pentru HU Alpine

Quote:

Originally Posted by gaby007 (Post 5536888)
Daca tu ti-ai insonorizat usile cu aluband nu sfatuii si pe altcineva sa faca lucrul asta.este cea mai mare porcarie.nu mai arunca cu cifre fictive,in primul rand nu este acelasi material ca si compozitie,nu are aceiasi densitate,nu are acelasi adeziv si NU este facut decat pentru acoperisuri nu pentru insonorizarea masinilor.munciti de geaba cu alubandu ala.

Si daca ti-as arata ce a iesit ti-ai schimba părerea? Am facut un nenorocit de Peugeot 206 sa scoată un bass de vibreaza pantalonii pe mine la propriu, plecand de la o mizerie de ușa unde difuzorul sta freeair si bate tot in incinta portierei.
Aia cu materialul si adezivii sunt chestii de marketing.

gaby007 28-07-13 20:01

Quote:

Originally Posted by dudaionescu (Post 5536950)
Si daca ti-as arata ce a iesit ti-ai schimba părerea? Am facut un nenorocit de Peugeot 206 sa scoată un bass de vibreaza pantalonii pe mine la propriu, plecand de la o mizerie de ușa unde difuzorul sta freeair si bate tot in incinta portierei.

Cantareste 10 cm de aluband si 10 de STP si te convingi singur daca e marketing.din ce iti vibreaza pantalonii din 2 de 16?Felicitari,ce sa zic.:DDaca mai pui inca 2 faci hairtrick.

Idea e sa adaugi masa panoului din spatele difuzorului sa nu il transformi intr-o membrana pasiva,si sa il rigidizezi.cum adaugi masa cu alubandu ala?daca pun 3 benzi de scoch una peste alta teoretic ajung cam la grosimea alubandului,asta inseamna ca am rigidizat panoul??Nu,si daca pui mai multe straturi de aluband ca sa ajung la grosimea STP-ului ajung la aceiasi cheltuiala cu materiale dedicate.deci,unde e combinatia cu alubandu?

dudaionescu 28-07-13 21:05

Una e rigidizare, alta e antifonare, pt a diminua unda din spate folosesti burete cofrat.
Poate nu vorbim de același aluband, asta folosit de mine are cam 1mm grosime si ușa a devenit sensibil mai grea la īnchis.
Oricum daca tot te gāndești sa dai reply la shto nu te mai obosi pt ca nu am chef de cearta.

gaby007 28-07-13 21:18

Quote:

Originally Posted by dudaionescu (Post 5537026)
Una e rigidizare, alta e antifonare, pt a diminua unda din spate folosesti burete cofrat.
Poate nu vorbim de același aluband, asta folosit de mine are cam 1mm grosime si ușa a devenit sensibil mai grea la īnchis.
Oricum daca tot te gāndești sa dai reply la shto nu te mai obosi pt ca nu am chef de cearta.

Da,se aude ca o usa de Ferari dupa ce ai pus aluband de izolat acoperisuri.burete cofrat?bun asta in combinatie cu alubandu.in urmatorul post o sa imi explicit de alte material exotice care costa cat 10 seturi de difuzoare.pur si simplu nu e ok sa recomanzi porcaria aia de izolat acoperisuri stricate unor oameni care vor lua sfatul tau de bun si o sa cumpere aluband ca ala este materialul suprem.si vorbim despre acelasi aluband.nu este aluband decat pentru acoperisuri nu si pentru pregatirea usilor de masina.nu scriu la ''shto''asa ai scris tu cand ai recomandat aluband in locul materialelor dedicate insonorizarii.acum vi si spui de nu stiu ce bureti.omu vrea sa isi insonorizeze usile nu sa isi repare acoperisul.daca vrei sa il ajuti cu ceva ajutal,dar nu iti bate joc de el cu porcaria aia de aluband.

Bigu 29-07-13 02:30

Quote:

Originally Posted by saintjimmy (Post 5536671)
Pt insonorizare o sa iau Silen Coat, cei de la *** au spus ca asta il folosesc in ultimul timp si sunt multumiti. Pack-ul de 20 de folii care acopera usile din fata e suficient si costa 185 lei.
Intrebarea e, voi reusi sa le pun singur ? E complicat ? Sau sa caut ceva service unde s-a mai facut asa ceva ?

Nota: Cenzura apare cu un motiv, este a doua oara cand iti editez posturile, te rog frumos evita pe viitor sa mai dai linkuri catre shopuri online sau sa le mentionezi.

Bigu 29-07-13 02:42

Quote:

Originally Posted by dudaionescu (Post 5536950)

Vorbesti in necunostinta de cauza!
S-a discutat despre acest subiect de n ori!
Nu e vorba de nici un marketing, e vorba de 2 materiale diferite! Unul pentru constructii altul pentru uzul auto si nu numai!

saintjimmy 29-07-13 06:47

Deci STP sau Silent Coat ar fi OK pt insonorizare, da ?
Cat despre HU + boxe, eu unul voi fi super incantat daca aduc volum 50-70% fara distorsiuni.
Si cum multi multi recomanda Hertz Dieci 165.3 .. cred ca alea vor fi alegerea finala.

Bigu 29-07-13 09:56

Quote:

Originally Posted by saintjimmy (Post 5537192)
Deci STP sau Silent Coat ar fi OK pt insonorizare, da ?

Da
Quote:

Originally Posted by saintjimmy (Post 5537192)
Cat despre HU + boxe, eu unul voi fi super incantat daca aduc volum 50-70% fara distorsiuni.
Si cum multi multi recomanda Hertz Dieci 165.3 .. cred ca alea vor fi alegerea finala.

Absolut toate recomandarile ce le citesti sunt subiective. Cei care isi dau cu parerea sunt mai mult sau mai putin initiati in car-audio. Toti au o parere de impartasit, mai mult sau mai putin intemeiata. Aici este vorba despre mai mult de un set de difuzoare ascultat :), acelasi set pe mai multe masini sau mai multe difuzoare in diferite configuratii. Ia in calcul faptul ca fiecare om aude diferit si preferintele fiecarui individ sunt diferite.
Ce-ti pot spune eu este ca din midbasi nu o sa auzi bas, difuzoarele au sensibilitatea mare si urla tare cu putere mica. O ureche usor antrenata o sa iti mai zica, ca sunt si niste game de frecvente care nu apar din aceste seturi.
Eu personal recomand aceste difuzoare sistemelor ce urmeaza sa se bucure de un subwoofer. Daca acea piesa nu intra in discutie, eu in acelasi buget mai recomand DLS B6a. Nu sunt asa agresive si merg foarte bine pe player si ele.
Pana la urma, bine ar fi sa ai unde asculta inainte de a cumpara, ca muzica se asculta cu urechile.

All times are GMT +2. The time now is 18:05.

- Copyright 2026 4Tuning