![]() |
Re: Car 2x4 Vs. Car 4x4
Quote:
|
poti sa ratezi plecarea cu 4x4 dar cu 2x4 daca ai ratat-o papa .... 4x4 te mai salveaza ...
|
Quote:
|
Adevarul ca trage intr-un mare fel masina ta ... ce sa o dam de gard.
|
sar'na boss :)
|
clar o masina integrala are startul mai bun decat o tractiune fata. depinde doar cata putere ai si cum este trimisa catre puntea motoare ca sa castigi.
parerea mea. |
eu am 325ix(4x4- 171cai).. m-am dat cu mai multe 325i (rwd) mai mult sau mai putin modificate, m-am dat chiar si cu masini cu ~200 cai.. niciuna nu m-a facut pana in 100km/h..
multe nici nu ma depaseau pe 400, iar cele care ma depaseau o faceau abia pe la 100-120km/h acum depinde cum pleci si cu 4x4.. daca ti-e mila de ea si pleci din 2-3000 ture nu faci mare lucru, dar daca pleci din 4-5-6000 ture nu cred ca are sanse pe 1-a si a 2-a (cel putin) una cu aceiasi putere, sau chiar putin mai mare dar cu tractiunea pe o punte indiferent care e aia.. a mea la carte are suta cu 1sec mai mult decat una cu tractiune spate. eu cred totusi ca sunt testate cu plecare de la 2-3000 cum am zis mai sus.. |
si eu sunt de parere ca si la 4x4 trebuie sa-ti cunosti masina si sa stii sa pleci, daca la 4x4 o dai de gard la plecare nu te mai salveaza nimika, la tractiunea spate mai ai sanse sa recuperezi pe urma.
m-am dat cu masini 4x4 si majoritatea sareau in fatza mea la start si apoi incepeam in cele mai multe cazuri sa recuperez (uneori recuperam suficient in cei 400m uneori nu), dar daca ar fi gresit plecarea nu cred ca mai aveau ce recupera ele. la urma urmei fiecare masina cu particularitatile ei si indiferent de tractiune soferul este un factor important la plecare. |
in cazurile FWD sau RWD, trebuie sa-ti cunosti masina foarte bine, si sa ai si cauciucuri late, care sa te ajute la plecarea in ture mari, ca altfel, cum e cazul lui Madcow, scoate fum din ele si in a 2-a. in schimb, la o AWD chiar daca pleci in ture mari, nu patineaza atat de mult, dar din cauza greutatii in plus(nu la toate masinile) si a faptului ca aceasi putere se imparte la 2 punti, pe traseu, tind sa ramana in urma.
plus ca nu cred ca o AWD ar avea sanse mari in fata unei RWD cu jante si cauciucuri late spate, care ii confera o aderenta mai mare |
| All times are GMT +2. The time now is 01:39. |
- Copyright 2026 4Tuning