Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 5 (https://forum.4tuning.ro/644-masina-mea-bmw-seria-5.html)
-   -   BMW e34 520i (https://forum.4tuning.ro/644-masina-mea-bmw-seria-5/379461-bmw-e34-520i.html)

nistorm06 25-08-13 15:37

Re: BMW e34 520i

Quote:

Originally Posted by marius3030 (Post 5556862)
probabil ca sunt discurile deformate.

discurile arata ok si placutele la fel,...mai citisem undeva ca si butucii ar putea cauza trepidatia...idea este ca mie imi trepideaza toata masina si nu volanul...zici ca sare de pe sosea...

De aceea as vrea un mecanic bun...care sa sa stie si sa verifice...

dragomir_tibi 25-08-13 15:39

rotile verificale sa fie drepte, si sa nu ai batai la brate

nistorm06 25-08-13 15:42

da..

tot imi scapa informatii sa le mentionez ..

am schimbat toata directia , facut geometria, echilibrat rotile si verificat daca trebuie indreptate si sunt ok....franele arata ok , placutele au carne pe ele si la fel si discurile...ma omoara..

si vibreaza masina la viteze si la franare , nu volanul... :((

dragomir_tibi 25-08-13 15:46

deci daca nu vibreaza la franare inseamna ca discurile sunt ok...mai ramane tot ceva la directie sau roti....ori nu ai ceva montat bine ori vreun surub slabit...sa nu fi prins ceva mizerie intre janta si disc sau intre disc si butuc daca a desfacut cineva ceva pe acolo

io am patit chestia asta cu discuri de pe alta masina leam pus la mine si bateau de rupeau am curatat intre ele si butuc si a fost ok masina

nistorm06 25-08-13 15:50

Vibreaza si la franare si cand ajung la 100km/h sau peste.

Trebuie sa merg la un mecanic care se pricepe sa nu incep sa schimb componente si sa vedem ce cauzeaza...pana nimerim

Up pentru " caut torpedou"

dragomir_tibi 25-08-13 15:51

ai schimbat discurile recent???

nistorm06 25-08-13 16:11

Quote:

Originally Posted by dragomir_tibi (Post 5556938)
ai schimbat discurile recent???

Discurile inca nu...asta urmeaza sa fac ...dar din cate am vazut par in stare buna...chestia e ca discuri cu placute noi sunt peste 600 ron si nu as vrea sa bag atatia bani si sa tot faca...

shox 25-08-13 19:04

Quote:

Originally Posted by nistorm06 (Post 5556936)
Vibreaza si la franare si cand ajung la 100km/h sau peste.

Trebuie sa merg la un mecanic care se pricepe sa nu incep sa schimb componente si sa vedem ce cauzeaza...pana nimerim

Up pentru " caut torpedou"

Eu pateam asa cu zgaltaitul masinii cand franam pe la 80-100 km/h .Am schimbat basculele fata si problema s-a rezolvat.Acum nu stiu ce sa zic daca iti zagaltaie si in mers si nu doar la franare.
Sfat...Ridica masina pe cric si misca de rotile din fata orizontal ,daca ai joc este mai mult ca sigur sa fie una din probleme.

DYC88 25-08-13 22:20

La cardan te-ai gandit cumva sa verifici alinierea/flansa/rulmentul?
Nu te lua dupa cei care sugereaza ca toate se trag de la discuri, un disc deformat se simte si la viteze mici la o franare usoara prin faptul ca nu tine uniform, se simte si in pedala.
In plus, din ceea ce spui tu se simte vibraia si fara sa calci frana. Verifica partea de transmisie, un cardan neechilibrat sau nealiniat corespunzator da simptome similare cu ceea ce descrii tu.
Verifica tampoanele de la motor/cutie/grup si in special flansa de la imbinarea dintre cutie si cardan; rulmentul de la cardan trebuie de asemenea sa fie in mod normal intr-o pozitie "libera", sa ii permita cardanului sa flambeze in mers.
Vibratia e normal sa se simta si la franare pt. ca se schimba modul in care este transmisa forta prin cardan, in loc sa invarta motorul rotile este o sarcina inversa, rotile invart motorul.
Verifica si planetarele sa nu fie vreuna stramba/lovita.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...ntre_mounting/

Flansa pozitia 2, rulmentul pozitia 6.

nistorm06 25-08-13 23:55

Multumesc mult,

As vrea sa pot sa verific dar inca nu am cunostinte asa avansate si mie frica sa nu raman cu suruburi in plus daca desfac ceva...plus trusa mea de scule nu e chiar asa variata... probabil la un service....dar chiar nu vreau sa dau de un carpaci...

dragomir_tibi 26-08-13 13:05

incearca.........

shox 26-08-13 16:46

Are si DYC88 dreptate !
Cel putin eu sunt patin,cand povesteam pe la inceputul topicului cand am luat masina ca imi clantanea dintii in gura cand acceleram uneori si cand franam si nu stiam ce are.
Toata chestia a fost de la flansa care tine cardanul de cutie s-au ceva de genul..
Trebuie sa o iei bine la puricat s-au sa mergi la un mecanic bun.
Multa bafta!

All times are GMT +2. The time now is 13:15.

- Copyright 2026 4Tuning