Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Supratehnologizarea automobilelor (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/3667-supratehnologizarea-automobilelor.html)

CT-05-DGP 16-02-05 12:28

o alta tampenie ..e siistemul drive by wire unde directia si franare sunt actionate electronic ...eu ma intreb daca senzorul acela de la pedala de frana se defecteaza si imn mom in care tre sa franezi mai tare el franeaza incet ce iese? din cate stiu eu parca fiat stilo are directi drive by wire ...cu doua trepte pt servodirecti city si pt autostrada cand dai pe city directia e extrem de sensibila...am fost la drive test si era sa intru in bordura cand am luat de volan...eu obisnuit cu dacia....:D

LEXUS 16-02-05 14:13

si pana la urma care-i rostul topicului???? :evil:
ESTE NORMAL SA EVOLUAM......daca masinile astea cum spuneti voi cu tot felu de sisteme..nu apareau..acuma traiam tot in copaci si mancam carne cruda...La fel cum e si cu clonarea..Este normal ca omul sa incerce sa-si depaseasca limitele...si daca aceasta tendinta de a depasi limitele in orice domneniu nu exista in firea umana..TUNINGUL n-ar fi existat :wink:

Toto - BOD 16-02-05 16:38

Re:

Imi cer scuze... nu am citit posturile celorlalti... si poate s-a mai zis... dar eu nu vad ca re e problema? Nu iti baga nimeni pe gat ABS, spre exemplu... exista o lista de optiuni (firmele care se respecta isi lasa cumparatorul sa-si aleaga optiunile dorite).
Ai idee cate vieti a salvat AirBagu`? sau cate accidente au fost evitate datorita ABS-ului? sau mai nou: ASRů?
Nu stiu... poate tu preferi o masina fara aer conditionat eu as tinti mai sus: la un climatronic. Poate tu preferi sa dai la manivela pt a deschide un geam, eu prefer sa apas pe buton. Poate tu preferi sa tragi de volan cand intorci masina, eu prefer sa stau relaxat si sa-l invart cu o mana. Asta se numeste comfort (si e uman sa vrei sa te simti mai comfortabil, implicit mai bine)!

ps: daca vrei o masina fara accesorii computerizate si fara motorase in plus te-as sfatui sa-ti iei o masina standard pentru ca de obicei exista si au optiuni minime si in plus scapi si mai ieftin!

LEXUS 16-02-05 16:47

:wink: eu vreau si sofer:))..si femeia in spate...doar un rolls :lol:

B 68 VLD 16-02-05 16:52

Din punctul meu de vedere pot sa puna absolut orice pe masina dar dupa ce o fac cum o fac sa aiba volan, cele 3 pedale cunoscute de toata lumea,acel schimbator magnific, sa mearga cu benzina si sa aibe cat mai multi cp! :twisted: Si era sa uit as dori sa aibe tot 4 roti ca poate o fac astia trotineta. :lol:

LEXUS 16-02-05 19:42

hai ca-s tari si triciclurile alea de la ruff ryders :lol: :lol: :lol:
si ai uitat ceva.....sa si arate bine..;)k sa nu umblam cu dulapu dupa noi..cum zic altii :evil: d-am avea macar asa dulap :lol: :lol: :lol:

tre 16-02-05 22:19

Re:

Quote:

Originally Posted by \"LEXUS\"
si pana la urma care-i rostul topicului???? :evil:
ESTE NORMAL SA EVOLUAM......daca masinile astea cum spuneti voi cu tot felu de sisteme..nu apareau..acuma traiam tot in copaci si mancam carne cruda...La fel cum e si cu clonarea..Este normal ca omul sa incerce sa-si depaseasca limitele...si daca aceasta tendinta de a depasi limitele in orice domneniu nu exista in firea umana..TUNINGUL n-ar fi existat :wink:

da, am descoperit clonarea si ce daca? canceru tot acolo e si nu prea se trateaza decat foarte rar, sida la fel si tot asa. omu inca nu are atatea cunostinte incat sa stapaneasca chestiile astea asa cum trebe.

sigur, progresu e normal, atata timp cat se face cum trebuie. sunt total impotriva progresului cu orice pret.

am mai zis pe undeva, ai motoras si la ajustarea scaunului da-ti pica piulita de la roata. cand o chestie e 100% infailibila sau 100% cunoscuta atunci se poate trece la altceva. daca acea chestie nu e buna atunci se reia totu de la 0 ori de cate ori e nevoie pana se obtine ceva viabil.

pana atunci toate drive-by-wire-urile astea - si cam tot ce se incadreaza la capitolu asta, general vorbind - nu-s decat niste experimente si e un mare cacat atunci cand, din varii motive, se trece peste anumite etape.

they don't make things like they used to...

WannaDie 16-02-05 22:41

intr-adevar se cam exagereaza deja cu anumite sisteme revolutionare si asa mai departe,dar unele dintre ele cum a zis si Toto-Bod salveaza vieti si asa,dar altele chiar ca nu isi au rostul,cum ar fi chestia cu masina care se conduce singura,pai asa mai bine facem numai autobuze si tramvaie si de astea,unde mai e placerea de a conduce de a stii ca tu detii controlul acelei masini si asa????
cat despre chestia cu hidrogenul folosit ca combustil ,e viabil si 100% functional,din pacate are si dezavantajele lui,conditiile de stocare si asa,dar este deja folosit si sunt motoare care functioneaza pe hidrogen si anume motoare BMW ,de 2 ani sunt 15 masini pe care experimenteaza in Germania,masinile sunt seria 7 , si au deschis si prima statie de alimentare cu hidrogen in berlin.....intr-adevar puterea este mica fata de motoarele pe benzina,dar abia de catva timp a inceput dezvoltarea lor,si sa nu uitam si motoarele pe benzina la inceput au stat f slab la capitolul cp...dar aceste masini pe hidrogen au parca undeva la 100 si ceva de cp,nu mai tin minte exact dar o sa caut si o sa scriu exact ce si cat si un top speed de undeva in jur de 200km/h...gasiti date despre aceste BMW pe hidrogen si pe net.....avantajul cel mai mare al folosirii hidrogenului in locul combustibililor conventionali este poluarea , care in cazul masinilor pe hidrogen este 0 !!!!!

http://www.ngo.ro/site_item_full.shtml?x=563

aici gasiti ceva date in lb romana ,nu foarte multe dar e ceva oricum....

CT-05-DGP 16-02-05 23:28

pt toto-bod ...nu era vorba de abs si asr care desigur k sunt fara doar si poate niste lucruri fff importante si care cum ai spus tu au salvat vieti nu cred k cineva are ceva impotriva lor...dar iDRIVE de la bmw e cu totul altceva..si pt lexus...ce inseamna tuningul pt tine? cumva sa-ti faci masina sa te duca singura acasa sau sa-ti corecteze traiectoria masinii in anumite cazuri voluntare sau involuntare?

CT-05-DGP 16-02-05 23:31

PS tot-bod in primul rand e CONFORT :D si nu e pus in discutie un sistem de climatizare sau geamuri electrice ...sau servodirectia clasica ..nu drive by wire ..

Gsx_18 17-02-05 07:44

bmw-ul ala care mere pe hidrogen, l-am vazut in poza ii argintiu, cu inscriptii albastre pe ea. am si cateva poze, care o sa le pun , numa ca is pe calcu. de acasa, si momonetan io nus acolo

Toto - BOD 17-02-05 09:58

Re:

Quote:

Originally Posted by \"CT-05-DGP\"
PS tot-bod in primul rand e CONFORT

chiar nu stiam! in fine... merci! :)

cer scuze pt offtopic!

CT-05-DGP 17-02-05 10:27

GSX 18 sa vedem si noi bmw-ul ala cand ajungi acasa...chiar nu m-au interesat pana acum masinile cu combustibil neconventional.....

WannaDie 17-02-05 11:24

1 Attachment(s)
nush daca cel despre care vb Gsx-18 nu e un z4 ...cel prezentat in japonia la ceva concurs...cele de care vb eu sunt 750hl si sunt in berlin toate 15....o sa caut si eu ceva poze cu ele si mai multe date....

aici revin cu un site care spune cam tot ce ar fi de spus despre BMW pe hidrogen si alte concepte ale grupului BMW cum ar fi un Mini pe hidrogen...

http://www.bmwworld.com/hydrogen/

si tot aici scrie ca BMW 745hl are 184 horsepower si un top speed de 133 mile /h...

tot aici gasiti date despre masina detinatoare de recorduri a bmw cea care am zis eu ca e un Z4 ,nu e doar seamana din fata putin...oricum e detinatoarea recordului de viteza la capitolul masini care functioneaza pe combustibili neconventionali...top speed 302,4km/h.....
motorul este un v12 de 6.0L si o putere de peste 210KW si timpul de la 0 la 100km/h este de 6 secunde...
pe site gasiti mult mai multe detalii....
pun si o poza cu detinatoarea recordului aici...

LEXUS 17-02-05 13:43

exista deja pe hidrogen multe masini experimentale...cat si electrice..care au inceput sa fie testate la liber..in germania si japonia la anumite benzinarii au si statii de incarcare cu energie..
mai exista pe hidrogen hummer2.,.dar nu are autonomie mare..si deocamdata e in probe

All times are GMT +2. The time now is 21:49.

- Copyright 2026 4Tuning