![]() |
Re: noua generatie de motoare >>super tare<<
Quote:
Legat de comparatia cu wankel.. nu-mi pare prea potrivita sincer.. e mult mai diferit, zic eu.. daca faci comparatie din punctul de vedere al camerei de ardere.. poti spune ca e asemanator.. in rest mai nimic |
:peace: :peace: motorul asta va fi montat numai pe karturi :pelvic_th
|
Quote:
principiul este acelasi ca la motorul wankel, difera foarte mult camera de ardere , dar din avion tot wankel e :D oricum, am vazut niste bujii in poze dasta intrebam despre diesel.... intrebam despre cuplu pt ca asta este dezavantajul la un wankel, cuplu foarte mic si consumul... dar probabil se poate folosi pe o masina hibrid fara probleme (cum spunea nautilius) |
ce legatura are cu wankel nu stiu...e la fel de diferit de wankel ca si de unul otto.
in fine, principala folosire (daca nu este deja in practica) va fi la USArmy pt UAV (chiar zice pe acolo), si abia in ~10 ani dupa ce armata va folosi intensiv aceasta tehnologie, si o va fi dezvoltat la maxim, sa fie lasata si catre civili PS: e posibil ca si aceasta lansare catre public sa insemne ca tehnologia e folosita deja in fortele armate, si ca deja se trece la altceva, in timp ce acest motor va avea liber la public. |
Eu nu m-as speria de putrea de 850 CP, pentru ca e produsa cu un cuplu foarte mic si o turatie foarte mare. La cum arata motorasul, e capabil de turatii de peste 20 000 Rot/min.
|
Quote:
|
Quote:
|
Mda, greseala mea. Pistoanele oscileaza, nu se rotesc continuu (deci asemnare cu wankel lipsa). Deci cuplu este, si turatia e rezonabila.
Faza cu transmisia electrica pare foarte plauzibila. |
Quote:
pai asemanarea cu wankel este facuta chiar in descriere.... oricum va bucurati de pomana ca nu o sa il vedem pe vre-o masina foarte curand. exista atat de multe inventii revolutionare care nu sunt puse in practica sau sunt f putin mediatizate ....... |
Quote:
nimeni nu are nici un interes sa nu promoveze o inventie dar sunt multe invenii inaintea timpului lor (crezi ca becul de exemplu a fost direct promovat in toata lumea? nu pentru ca nu exista posibilitatea ca acesta sa fie alimentat chiar daca era o inventie revolutionara... si in + mai intai trebuie experimentat cu el.. nu poti azi inventeaza giorgel o metoda revolutionara si maine deja iese noul logan gigel.. just wait si o sa vezi ca daca se va dovedi fiabil si aia aia in cativa ani o sa vezi concepte cu acest motor ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Treshure, denistatea de putere pentru o transmisie electrica e destula de buna pentru utilizarea auto (raportul putere/greutate al unui motor electric e superior unui motor termic, avand si avantajul unei carsteristici mecanice adaptate la necesitatile automobilului). In plus, daca tot ai un motor extrem de usor pentru puterea dezvoltata, ai unde sa pui o transmisie mai mare si mai grea. Daca vrei sa transmiti puteri si mai mari cu o transmisie si mai mica poti folosi o transmisie hidrostatica (e drept, cu un randament ceva mai slab).
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:48. |
- Copyright 2026 4Tuning