Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   noua generatie de motoare >>super tare<< (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/36518-generatie-motoare-super-tare.html)

Treshure 04-04-07 16:29

Re: noua generatie de motoare >>super tare<<

Quote:

Originally Posted by BASU (Post 833351)
pai chiar pe asta merge :P misto raport de compresie

Era la o prezentare.. la salonul nustiu care.. si spunea si ce cuplu are.. nu mai stiu dar oricum.. ce mai tin minte e ca am fost f impresionat.. adica MAAARE ca si puterea dezvoltata de acesta.

Legat de comparatia cu wankel.. nu-mi pare prea potrivita sincer.. e mult mai diferit, zic eu.. daca faci comparatie din punctul de vedere al camerei de ardere.. poti spune ca e asemanator.. in rest mai nimic

moise 04-04-07 21:45

:peace: :peace: motorul asta va fi montat numai pe karturi :pelvic_th

beck 05-04-07 01:58

Quote:

Originally Posted by Treshure (Post 833369)
Era la o prezentare.. la salonul nustiu care.. si spunea si ce cuplu are.. nu mai stiu dar oricum.. ce mai tin minte e ca am fost f impresionat.. adica MAAARE ca si puterea dezvoltata de acesta.

Legat de comparatia cu wankel.. nu-mi pare prea potrivita sincer.. e mult mai diferit, zic eu.. daca faci comparatie din punctul de vedere al camerei de ardere.. poti spune ca e asemanator.. in rest mai nimic

principiul este acelasi ca la motorul wankel, difera foarte mult camera de ardere , dar din avion tot wankel e :D

oricum, am vazut niste bujii in poze dasta intrebam despre diesel....

intrebam despre cuplu pt ca asta este dezavantajul la un wankel, cuplu foarte mic si consumul...

dar probabil se poate folosi pe o masina hibrid fara probleme (cum spunea nautilius)

T.rac3Er 10-04-07 09:58

ce legatura are cu wankel nu stiu...e la fel de diferit de wankel ca si de unul otto.
in fine, principala folosire (daca nu este deja in practica) va fi la USArmy pt UAV (chiar zice pe acolo), si abia in ~10 ani dupa ce armata va folosi intensiv aceasta tehnologie, si o va fi dezvoltat la maxim, sa fie lasata si catre civili
PS: e posibil ca si aceasta lansare catre public sa insemne ca tehnologia e folosita deja in fortele armate, si ca deja se trece la altceva, in timp ce acest motor va avea liber la public.

einstein1984 10-04-07 11:43

Eu nu m-as speria de putrea de 850 CP, pentru ca e produsa cu un cuplu foarte mic si o turatie foarte mare. La cum arata motorasul, e capabil de turatii de peste 20 000 Rot/min.

Treshure 10-04-07 12:02

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 843741)
Eu nu m-as speria de putrea de 850 CP, pentru ca e produsa cu un cuplu foarte mic si o turatie foarte mare. La cum arata motorasul, e capabil de turatii de peste 20 000 Rot/min.

350 Rpm sint turatii foarte mari? :)) Citeste mai intai si chiar ai sa ramai impresionat.. Inca o data.. 850 cai MINIM.. si asta la 350 Rpm adica la relanti ;) ARE CUPLU.. ARE CAI.. ARE DIMENSIUNI REDUSE.. are tot ce ar trebui sa aibe un SUPER MOTOR :D

Treshure 10-04-07 12:04

Quote:

Originally Posted by T.rac3Er (Post 843583)
ce legatura are cu wankel nu stiu...e la fel de diferit de wankel ca si de unul otto.
in fine, principala folosire (daca nu este deja in practica) va fi la USArmy pt UAV (chiar zice pe acolo), si abia in ~10 ani dupa ce armata va folosi intensiv aceasta tehnologie, si o va fi dezvoltat la maxim, sa fie lasata si catre civili
PS: e posibil ca si aceasta lansare catre public sa insemne ca tehnologia e folosita deja in fortele armate, si ca deja se trece la altceva, in timp ce acest motor va avea liber la public.

Omu' e ferm comvins ca e wankel cu alt design ma :)

einstein1984 10-04-07 20:10

Mda, greseala mea. Pistoanele oscileaza, nu se rotesc continuu (deci asemnare cu wankel lipsa). Deci cuplu este, si turatia e rezonabila.
Faza cu transmisia electrica pare foarte plauzibila.

beck 10-04-07 22:44

Quote:

Originally Posted by Treshure (Post 843789)
Omu' e ferm comvins ca e wankel cu alt design ma :)

pai asemanarea cu wankel este facuta chiar in descriere....

oricum va bucurati de pomana ca nu o sa il vedem pe vre-o masina foarte curand.

exista atat de multe inventii revolutionare care nu sunt puse in practica sau sunt f putin mediatizate .......

RA_2fast4u 11-04-07 00:15

Quote:

Originally Posted by beck (Post 844934)
exista atat de multe inventii revolutionare care nu sunt puse in practica sau sunt f putin mediatizate .......

nu e vorba de asta mai prietene... ideea e ca inventia e mult inaintea timpului ei.. intelegi? adica in primu rand nu prea exista fizic posibilitatea momentat ca acest motor sa fie montat pe o masina... nu ai cum sa tranzmiti atata putere la roti.. pentru asta trebebuie descoperita o noua metoda sau un nou aliaj care sa poate suporta atata putere si la o dimensiune atata de mica... si in + cine crezi ca se risca sa dea drumul la atatea masini de 850 + cai pe drumuri?? adica totusi gandeste-te cate se intampla acum pe strazi cand media de putere e undeva pe la 100-150 daca ar fi numai 400 crezi ca ai mai iesi pe strazi?

nimeni nu are nici un interes sa nu promoveze o inventie dar sunt multe invenii inaintea timpului lor (crezi ca becul de exemplu a fost direct promovat in toata lumea? nu pentru ca nu exista posibilitatea ca acesta sa fie alimentat chiar daca era o inventie revolutionara... si in + mai intai trebuie experimentat cu el.. nu poti azi inventeaza giorgel o metoda revolutionara si maine deja iese noul logan gigel.. just wait si o sa vezi ca daca se va dovedi fiabil si aia aia in cativa ani o sa vezi concepte cu acest motor ;)

Treshure 11-04-07 10:00

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 844672)
Mda, greseala mea. Pistoanele oscileaza, nu se rotesc continuu (deci asemnare cu wankel lipsa). Deci cuplu este, si turatia e rezonabila.
Faza cu transmisia electrica pare foarte plauzibila.

Nu e plauzibila deloc.. Inca o data.. CRESTE greutatea prea mult si scade puterea.. Acum.. pentru a incheia.. spune-mi motivul pentru care tu crezi ca ar fi plauzibila ;)

Treshure 11-04-07 10:05

Quote:

Originally Posted by beck (Post 844934)
pai asemanarea cu wankel este facuta chiar in descriere....

oricum va bucurati de pomana ca nu o sa il vedem pe vre-o masina foarte curand.

Or fi ele.. dar mai putin interesante..(nu vorbim de stilpi din cauciuc aici) daca tu mai sti vreun motor invenat de curand sa dezvolte asemenea putere/consum/costuri de intretinere.. asteptam nerabdatori (sa nu aducem vorba de motoare pe apa sau eu stiu ce altceva.. vorbim de benzina/motorina/etc. .. au mai scos americanii masini electrice si le-au casat shmecherii ca le incurcau socotelile) ;)

moise 11-04-07 11:37

Quote:

Originally Posted by Treshure (Post 845503)
sa nu aducem vorba de motoare pe apa sau eu stiu ce altceva..

Motor pe apa e impropriu spus, motorul functioneaza prin arderea de hidrogen, dar se numeste asa deoarece elimina pe "teava de esapament" apa. Principiul este foarte bun, dar nu este pus in practica deoarece costurile energiei necesare pentru electroliza (obtinerea hidrogenului din apa) sunt mult prea mari.

Treshure 11-04-07 12:21

Quote:

Originally Posted by moise (Post 845683)
Motor pe apa e impropriu spus, motorul functioneaza prin arderea de hidrogen, dar se numeste asa deoarece elimina pe "teava de esapament" apa. Principiul este foarte bun, dar nu este pus in practica deoarece costurile energiei necesare pentru electroliza (obtinerea hidrogenului din apa) sunt mult prea mari.

off topic. Era un exemplu si chiar nu are rost sa intram in detalii ;).. sant sigur ca exista un topic unde se discuta despre el :)

einstein1984 11-04-07 13:29

Treshure, denistatea de putere pentru o transmisie electrica e destula de buna pentru utilizarea auto (raportul putere/greutate al unui motor electric e superior unui motor termic, avand si avantajul unei carsteristici mecanice adaptate la necesitatile automobilului). In plus, daca tot ai un motor extrem de usor pentru puterea dezvoltata, ai unde sa pui o transmisie mai mare si mai grea. Daca vrei sa transmiti puteri si mai mari cu o transmisie si mai mica poti folosi o transmisie hidrostatica (e drept, cu un randament ceva mai slab).

All times are GMT +2. The time now is 18:48.

- Copyright 2026 4Tuning