Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   golf 5 vs new astra vs 307 vs megane2 vs stilo vs focus vs.. (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3616-golf-5-vs-new-astra-vs-307-vs-megane2-vs-stilo-vs-focus-vs.html)

Al3xius 11-02-05 12:47

Re:

Quote:

Originally Posted by \"ffocus\"
Quote:

Originally Posted by \"Nesanatosu\"
Interiorul la golf e spatios si foarte ergonomc iar varinata cu dubla climatizare arata foarte high tech sa zicem :)

high-tech...unde? :wink: ...aia e consola?....parca e bord de van :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: subscriu ! ...in rest la exterior si motorizare sunt bune 5-urile :wink:

Nesanatosu 11-02-05 13:12

Dupa cum se observa e o ,,chestiune'' care tine strict de gust, unii considerand exteriorul reusit altii interiorul(dar crede-ma ca nu are nici pe departe bord de van)

Iar plasticile si materialele nu sunt nici ieftine nici ,,firave''.Sa vedeti cum face un 307 daca tragi(nu ca taranu' evident) un pic de bord...se misca din toate madularele, lucru greu realizabil la un golf.
Iar motoarele isi fac treaba foarte bine

Batalia in aceasta clasa se da intre Mazda 3,Golf V,Octavia 2(pe aceeasi platforma cu Golful) Ford Focus (si restul evident) :wink:

Poate ne alegem un model cu o cilindree comuna si le punem la o liniuta
:D

Al3xius 11-02-05 13:24

Hai ca deja Skoda Octavia 2 nu mai intra la categoria asta...astea-s cat de cat masini sportive aia-i masina de bosorogi(cel putin eu la banii aia as opta pentru ceva mai sportiv si mai mic :roll: ) ! :lol:

P.S. : 307-le de care zici tu cine stie ce patise..ala in care am mers eu era bine intretinut si nu e chiar asa cu \"plasticele\" :roll:

Nesanatosu 11-02-05 13:34

Poate e o masina mai familiala sa zicem :D dar face parte din aceeasi clasa ca cele enumerate mai sus.Si eu prefer ceva mai mic dar mai ,,fioros'' 8)

307 era nou.Daca te uiti asa in ansamblu pare ok.Du-te la o reprezanta(ca sa nu zica amicu' ca i-ai pus gand rau la masina) si uita-te mai in amanunt si o sa intelegi ce vreau sa zic :wink:

ffocus 11-02-05 15:50

mie imi place mai mult focusul vechi...dar e depasit tehnologic...la 307 e de apreciat vizibilitatea (+spatiu) pe care o ai la volan...la megane ar fi pretul, cel mai mic cred...mazda are un design bun, optiuni multe chiar in varianta de baza...pe noul focus mizez la comportament rutier...stilo ce sa zic...e o masina masculina...3 usi, varianta Abarth, dar nu cred ca se poate compara cu restul la fiabilitate...in fine

1. Mazda 3
2. Ford Focus 2
3. VW Golf V
4. Peugeot 307
5. Renault Megane 2
6. Fiat Stilo

Nesanatosu 11-02-05 17:51

De motorizari ce ziceti?... si ma refer strict la performante

La 1.6(cel care m-a interesat pe mine)

Golf V.................115cp....155 NM........192km/h(vmax).......10.8(0-100km/h)
Megane 2............115cp.....152NM.........190km/h.................10.9
Mazda 3..............105cp.....145NM..........182km/h................11.0
Focus(1)..............100cp.....145NM.........185k m/h.................11.2
Peugeot 307........110cp.....147NM.........190km/h..................11.6

Ordinea a fost facuta tinand cont de timpii de accelerare dar oricine o poate schimba in functie de parametrii care i se par mai importanti

[/b]

pimp_lex 11-02-05 18:57

Avand in vedere ca nu s-a precizat nici o motorizare, nici un pret/buget si nici vreun alt factor de departajare, e destul de greu de declarat care e mai buna, deci in general tine mult de gust.

De asemenea, Hodna Civic si Toyota Corrola trebuiai clar incluse in acest poll, eventual Mg ZR160

Eu ma bazez aici pe design exterior/interior, calitatea materialelor/finisaje (la cele pe care le stiu) si pe reputatia de fiabilitate.

Design exterior:
1.Opel Astra
2.noul Focus
3. Stilo
4.Mazda 3
5. Peugeot 307
6.Corrola
7.Civic
8.Megane 2 hatch
9. WV Golf V

Design interior
1.Noul Focus
2.noul Astra
3.Mazda 3
4.307
5.Stilo
6.Megane 2
7.Corrola
8.Civic
9.Golf V

Materiale/finisaje
1. Mazda 3 (exceptand scaune)
2. Corrola
3. 307
4. Golf (IV)
5. Civic
6. Focus (vechi)

La noua Astra si M2 nu ma pot pronunta, nu le stiu decat din poze.

Reputatie de fianilitate
1. Corrola
2. Civic
3. Mazda 3
4. Focus
5. Astra
6. 307 si Megane 2
7.Stilo si Golf

Deci topul meu e cam asa:
1. nouile Astra si Focus
2. Mazda 3
4. 307 si Stilo
5. Civic si Corrola
6. Megane 2 hatch
7. Golf V

catalin rs4 11-02-05 19:04

pimp ai tu ceva cu golfu de lai pus pe ultimul loc :D cand a iesit golf v chiar nu mia placut asa de mult mi se pare prea inalt dar exoista o varianta facuta de abt care ii bestiala :)

pimp_lex 11-02-05 19:13

nu-mi place nici sa ma tai, cel putin nu variantele normale

GTI-ul e destul de misto, iar variante ABT, sunt connvins ca arata bine, stiu ce scoate ABT!

Nesanatosu 11-02-05 19:55

Bun am inteles nu-ti place la exterior si interior unde e o problema de gust.
Dar sa-l pui dupa 307 la materiale ,dupa megane la fiablitate sau dupa astra desi nu ai vazut-o decat in poze parerea ta e mai mult decat subiectiva...totusi a cam castigat in toate revistele de specialitate in ceea ce priveste motorizarea,fiabilitatea,calitatea materialelor(poate nu si la design)....e ca si cum am zice de bmw astea noi ca sunt proaste doar ca arata altfel(e doar un exemplu in care subliniam o idee)

PS.La GtI(care zici ca-ti place ) modificarile sunt mai mult subtile decat evidente si tipatoare :wink:

pimp_lex 11-02-05 20:18

La fiabilitate mai iau dupa reputatia modelelor anterioare.
Nu poti zice ca o masina e fiabila cand deabea a aparut. Nici una.

Deci la Golf, la Golf IV reputatia de fiabilitatea era dezastroasa, deaia l-am pus pe ultimul loc. La Focus de iei dupa Focus 1 samd

Interiorul la Golf V l-am vazut si incercat, prin prisma lui Jetta nou, care are exact acealsi interior. Si pot spuen ca nu mi-a placut de nici o culoare. Totla anonim, scaune inconfortabile, tzesut ce da impresia de ieftin. La Astra si Megane2 nu m-am exprimat pt ca nu am stat in aceste masini.

307-ele il stiu pt ca aparuse deja cand am fost in Ro, si mie mi-a placut mult interiorul si materialele.

Ordinea in care le-am pus per total este pur parerera mea, ce scriind in testele AMS sau io stiu ce alta revista germana care in general am observat (duap ce am citit tot felul de articole) ca sunt foarte \"biased\" spre masinile locale, in speical VW, nu ma intereseaza. SI aici in multe teste Honda Civic iese foarte bine, dar asta nu inseamna ca io o sa-mi cumpar asa ceva vreoadata sau ca o sa-mi placa aceasta masina.

GTI-ul imi place, dar nut-i imagina ca-s vreun fanatic. Lucrurile schimbate la el sunt schimbate in bine, deci im place mai mult decat modelele \"normale\"

br01tim 23-05-06 17:41

Re: golf 5 vs new astra vs 307 vs megane2 vs stilo vs focus vs..

cred k cea mai tare e stilo!e masinuta de fitze mai ales cu beleaua aia de trapa!acum vreun an visam si eu la stilo dar acum cand sunt gata sa imi iau masina am ales..........Citroen C4 Coupe!asta da concurenta!Ma rog la Dumnezeu poate-poate imi iau si eu una!ce parere aveti de ea?am citit destul despre masinuta dar din pacate nu am mers cu ea.poate fac un test drive luna asta k nu mai pot :)

VIPER_GL 27-05-06 13:18

Re: golf 5 vs new astra vs 307 vs megane2 vs stilo vs focus vs..

Cam grea alegere.....As alege Golfu ptr motor si renault megane ptr spatiu....asta daca ar fi sedan

All times are GMT +2. The time now is 09:45.

- Copyright 2026 4Tuning