![]() |
Re: vag 2.0 tdi 140cp
din cate vad este destul de potent si 2.0 tdi , dar nu cred ca poate depasi un 2.0 tfsi !!!
|
Quote:
Dar cuplul dieselului era mia mare!!! Era mai buna si la reprize 80-120, in rest benzina. Din pacate inca nu am auzit despre pistoane, biele, axe tuning pentru diesel, poate ca inca nu este nimic in competitie (ex cele 2 24ore)...sau poate ca nu sunt informat destul de bine...:S Pana acuma torti cine stiu punea interiorul PDTDI in 1.9, injectoare audi a6, pompa centrala de Ivaco, sau ceva utilitara, intarcooler cat cuprinde, si turbo de pe camion...cu un boost de 1.5-2bari...atingeau peste 300cai (nuami ca motorul, partea mechanica, nu vrea pentru mult timp) si sa nu zic nimic despre cutia de viteza...ceeace este renumit de o calitate...de dacie :( la al meu sa cazut (rupt) balastul de la ambreaj...sa nu ma intrebe nimeni cum...ca habar n-am, la un prieten cel hidraulic (ce e pe golf4) a murit dupa tuning...deci ai grija ca poate, poate...si costa mult una... Cu volanta, lasa cum e, este supradimensionat destul de fabrica incat sa nu ai probleme cu ea!!! Instalatie se ambreaj e bine sa schimbi la una spoat macar, ai grija la planetare, au un obocei ne placut si costa mult. dar ca sa nu ai probleme cu placarile incearca sa faci rost de un differential autoblocant, cred ca de al modele vechi intre perfect...cred, dar inseamna mult, foarte mult. Short-shif se poate face cu o surublenita (poate si o cheie), flex si aparat de sudat, nu e o mare smecherie. Bafta in continuare. |
Da merg la fel ca inainte..poate chiar mai calm...si in aceste conditii pot sa spun ca a scazut putin consumul....nu te astepta la cine stie ce diferenta...cel mai bine se simpte in afara localitatii...ca idee imi consuma ~5 la 110km\h..6.5 la 150 km\h si 9.5 la 200km\h.In bucuresti consuma la ore de varf in medie 9-10 l\100km.O folosesc zilnic si nu are rost sa o forjez aiurea din semafor in semafor...oricum cand ma dau la ea creste putin consumul...dar nimik alarmant.Oricum pt cum fuge consuma f bine.Comparatie cu tfsi....sunt doua motoare total diferite...sunt convins ca fac un tfsi pe reprize, ca demaraj pe 400 m nu stiu ce sa zic...daca pierd startul nu mai am sanse sa-l prind.Zicea cineva pe forum ca cine isi ia diesel nu are rost sa-l tuneze..il ia pt costurile mici de intretinere...total eronat..f multi dupa forum folosesc masina zi de zi si nu cred ca merg cu ia ca la curse in fiecare zi....eu unul prefer un diesel in aglomeratia din Bucuresti decat cine stie ce benzinar turbo sau aspirat cu axe cu came super sport...sau alte chestii de genul asta.Parerea mea.Intradevar nu poti compara performantele pe care le scoti prin tuning la un diesel fata de benzina.Dar acei 400 cp de care vorbeste Eagle (pe un Golf V e montat un tfsi de 400cp) sunt pe o plaja f mica de turatie + lag turbo + fiabilitatea motorului..noi discutam aici de masini modificate si folosite aproape zilnic.In cea ce priveste transmisia se poate opta pt un limitator de cuplu pana se intareste aceasta sau pana la limita superioara de rezistenta a acesteia.
|
Quote:
|
e foarte funny omul,lasa-l sa ne mai delectam si noi cu anecdotele lui.Propun sa ii dati acces doar pe sectiunea divertisment.
|
Quote:
Pai eu scot cu 2.0TDI 4,7% in afara localitatii pe la 140km/h Bine mers d-ala batranesc cu acul lipit de cifra 140. Nu are 6 trepte a ta? Cu uleiul cum stai? Cat iti consuma la 1000km? |
Ce aberatii cum sa pui mai omule intrun motor PD1.9TDI injectoare de A6 esti pa frate mai citeste carti si o sa afli ca nu se poate sunt doua motoare total diferite PD -ul si motorul de pe A6 de care zici tu acolo .......doar daca nu vroiai sa pui injectoare de pe un A6 1.9TDI tot PD si culmea era acelasi lucru !:-))))))))))))
Penibil frate si te mai dai si de cunoscator ! PS - Eu am un Seat PD1.9TDI 4x4 care este preparat de la 1500KM si care acum are 105.000KM si nu am avut nici o problema mai ales la cutie ! Cu respect, Ceky |
Quote:
da are 6 trepte Ulei consuma in functie de cum merg daca o alerg completez 300 g la 4-5 000 km.In medie cam 500-600g intre revizii. Mersii zgb si ceky pt corectarile fata de eaglee...omului ii place sa-si dea cu parerea.... :peace: |
Ce parere aveti despre evacuare la 2.0TDI sau la diesel in general...ajuta?Din cate stiu daca nu modifici galeria de evacuare, uppipe-ul, downpipe-ul si softul in consecinta nu are nici un rost sa montezi una cat-back.Are cineva alta parere???
|
Quote:
Ca nu prea vad daca ai avea dreptate sau nu...spune de ce e o prostie ce am scris!!! |
Quote:
Vad ca nu prea cititi ce scriu!, sau n-am specificat destul...!!! Interiorul motorului pdtdi (Arborele, Bilele, Piston) se pune in vechiul TDI, si asa puti pune injectoarele!!! fiindca choulasa ramane original!!! evident ca modificat. Este usor de inteles de ce, este mai rezistent, mai ales bielele. Eu nu stiu ca multi am vazut la intreceri aci cu cutii sparte, sau fara cateva trepe de viteze dupa o "liniuta"...cel putin inainte de ~'98 era penibil, eu schimb acuma cutia la cel ce esta pe Golf4, si cred ca a mai fost schimbat... La fel un prieten al meu a scimbat vreo 3. Se duce sincronul intre viteze, in general a 2-a. |
Eu am o propunere schimbati soferul ...... :-)!
Ma rog fa tu modificari din alea si sa vedem cit te tine , eu prepar Ibiza de curse al lui Metrotehnica si pina acum are 8000KM si culmea nu a avut probleme cu cutia chiar daca se merge la raliu cu ea :-) dar poate nu stie pilotul ce stiti voi !:-) Ceky |
La diesel mai mult de 5-7cp nu cred ca iei din eacuare hai sa zic 10cp dar e mult!
Ceky |
Ce Serie De Cutie Are???
|
Quote:
pai daca o schimb si pe asta mai are rost sa tin turbina stock??? Sau mie nu mi-ar sta bine cu 230Cp sub coor? |
| All times are GMT +2. The time now is 10:38. |
- Copyright 2026 4Tuning