Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Hamuri de competitie (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/34705-hamuri-competitie.html)

mae 07-03-07 07:12

Re: Hamuri de competitie

prin romania nu se gasesc???? sunt atatea firme de tunning care aduc tot felu de produse.

Vw_GTI_G60 17-03-07 18:00

Pentru uzul stradal se recomanda centurile in 4 puncte cu latime de 2 inchi (pentru curse se folosesc cele late de 3 inchi).
Nu este necesar sa ai scaune scoica in masina , este de ajuns un scaun sport cu tetiera incorporata in spatar.
Bratele laterale se prind in podeaua masinii iar bratul din spate se poate prinde tot in podea sau se poate cupla in centura din bancheta spate in cazul in care bancheta spate a masinii nu este foarte des folosita.
Utilizarea lot nu este dificiladeoarece este exact ca si cum ti-ai pune bretelele unui rucsac iar desfacere se face printr-o clema centrala care odata apasata decupleaza bretelele(cele ale caror fiecare brat se cupleaza pe catarama centrala sunt cele de curse)
In mod normal ai acces la instrumentarul consolei de bord pentru ca pozitia corecta de sofat nu este rasturnat pe spate cu bratele intinse la maxim ci cu bratele in unghi de 90 de grade ceea ce inseamna ca ajungi si in zona consolei centrale.
Ca firme cele mai bune sunt Sabelt si Sparco(defapt tot Sabelt le produce)pretul incepand in jurul a 70 euro bucata iar de gasit gasesti in Bucuresti la Racing Nick

horguemtuning 18-03-07 09:00

Sincer desi si eu cred ca voi pune in 4 puncte ca asa permite scaunul de 2" insa daca ai scaun care are locas si buget pentru el iti recomad sa te uiti si la versiunile cu 5 puncte si cu "catarama rotunda" , acolo apesi pe butonul sin mijloc si sar toate centurile , mie mi-a placut cand am incercat una de la Raceland de mult

mae 19-03-07 09:45

si totusi nu va sensul acestor centuri la o masina de strada. oricat de vitezoman ai fi nu cred ca mergi non stop in 5500 ture blana si iei curbele ca la raliu. alea se merita daca ai sta undeva intr-o zona cu drumuri pe coasta. dar asa in oras nu sunt deloc practice. tocmai dupa ce le folosesti o sa te enervei si nu o sa le mai pui si atunci o sa fie mai rau. ca nu mai ai nici un element de siguranta.

de bani aia fatzi ceva pe la motor, frane, roti.

Cosmin. 19-03-07 11:23

Quote:

Originally Posted by PiStI (Post 781333)
asta de unde ai mai scos-o???
deci la un impact lateral, daca ai airbag cortina fata/spate, si cel din spate nu are centura airbagul sare doar pana la montantul B, si de acolo pauza:?: :?:
sare la impact nu daca ai centura sau nu. mai sunt care uita sa-si puna centura dar sare airbagul si mai scapa.

Cortina sare dacă nu ai centură, omul se referea la airbag-urile de la şofer/pasager, care nu se deschid dacă nu ai centura pusă. Motivul e unul singur, airbag-ul se deschide cam cu 120km/h. Adaugi la viteza asta inerţia cu care vine corpul către botul maşinii la impact frontal şi te lămureşti singur că-ţi zboară capul de pe umeri - adică rupe coloana cervicală.

All times are GMT +2. The time now is 21:00.

- Copyright 2026 4Tuning