![]() |
Re: Evacuare Diesel !!!!
vnt este exact geometria variabila :)
|
Daca vrei o evacuare buna, dedicata diesel ai nevoie de bani.
Ia ca exemplu, iti arat acest A5, cu evacuare de la SuperSprint dedicata diesel. https://www.youtube.com/watch?v=WN0Zc2CaYYU Suna mai bine decat multe benzinare.... |
Salutare
Multi uita ca chiar si o simpla evacuare nu e simpla si trebuie tinut cont de anumiti parametrii. Atasez un clip cu evacuarea mea pe un motor cu o putere aproximativ egala cu a colegului care a deschis aceasta discutie: https://www.youtube.com/watch?v=LVRiz4kGx6c&feature=plcp Ce parere aveti? |
Dieselul chiar nu e sensibil la proiectarea evacuarii.
Daca nu o subdimensionezi aiurea nu trebuie sa iti faci griji. Oricum 700-1000E pe o evacuare la diesel care aduce fix 0 Cp in plus fata de o teava din inox pusa la sudorul de la coltul strazii sunt putin cam aruncati in vant. https://www.youtube.com/watch?v=c4joYwmseKk Uite cum se aude teava goala, fara firma pe ea care sa aduca multi cai si sa ia multi bani. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
O intrebare tuturor, vi se pare ca suna masina bine in filmuletul pus de mine?? Promit ca o sa fac un film nou cu masina fara intermediara pusa deoarece acolo era cu intermediara si doar finala. Voi face si pe loc si in mers pentru ca in mers suna total diferit. PS sa nu va speriati de fum doar:twisted: |
Quote:
|
Quote:
|
Deoarece din cate stiu eu exista varianta ca daca exagerezi cu diametrul sa pierzi cuplu in ture mici.
Am si urmeaza sa montez un BOV pt diesel si in acelasi timp o sa fac tot traseul intercoolerului din inox si atunci sunt sigur ca o sa am un sunet foarte fain. |
Daca pui BOV la diesel esti pe calea cea buna.Probabil in aceeasi carte in care scrie ca pierzi cuplu din cauza evacuarii prea mari la o masina turbo scria si de utilitatea BOV la diesel :)
|
Pacat ca ori de cate ori se deschide o discutie apar "tuneri" care iau in deradere ce posteaza cei pe care chiar ii intereseaza subiectul si nu se pot purta discutii fara ca cineva sa "intape" sau sa jigneasca prin limbaj.
|
De fapt e altfel. Desi exista postate pe aici inclusiv carti cu notiuni elementare de tuning, tot mai apar cunoscatori care "stiu" din auzite ca o evacuare prea mare la turbo dauneaza cuplului, sau ca un turbo hibrid facut pe genunchi intr-un garaj in romanica are numai avantaje si cai multi.
Asa se propaga multe neadevaruri si dupa aceea suntem aratati cu degetul ca nu ne duce capul. Cat iti ia sa downloadezi un pdf si sa arunci o privire? https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-t...ti-tuning.html Luati de cititi ca e gratis.Va mai scuteste si de bani aruncati aiurea mai tarziu. |
Quote:
Accept si voi accepta critice cand vor fi constructive , dar cand vad un inapt ca tine care vine si scrie "reiser" unuia ca mine care are 90 de cai putere din care 70 or fi lesinati nu va pot intelege.... Daca eu vreau asa ceva nu inseamna ca o fac pentru a fugi masina mai bine... O evacuare sanatoasa libera ajuta motorul oricum. Daca tie ti se pare ca sunetul acela este odios si ridicol si hilar este strict problema ta, gusturile nu se discuta. Pe langa asta nu voi monta niciodata BOV pe masina!! eu doresc alt sunet nu fasaitul ala creat de supapa aia! dar uni nu inteleg, e greleeee Quote:
Quote:
Nu vom avea niciodata mentalitatea si bunul simt intr-o comunitate! |
Quote:
Se putea foarte simplu sa spui ca m-am inselat si sa afisezi link-ul tau si doveditor, nu era nici o suparare.Nu am afirmat nicaieri ca am citit sau este o regula care spune ca este asa cum am scris, era doar o parere. Dar ce poti sa faci intotdeauna unii se cred mult mai superiori si nu stiu sa vorbeasca. |
Nu am luat la misto pe nimeni.
Dimpotriva chiar, pe baiatul cu Mondeo as putea sa il trimit undeva sa faca niste caluti la motor. Orice e posibil la un diesel. Si BOV pe diesel care sa merite avea doar GTO cand trecuse de 200cp cu un motor cu injectie mecanica si fara un control serios la turbo. Nu stiu cat il ajuta ca nu prea l-am auzit fasaind. Dar avea cu siguranta. Am sters eu posturile care nu isi aveau locul aici. |
Ok, hai sa revenim la discutia acestui topik si un moderator sa stearga ce este de sters.
Ce rau poate face un BOV la diesel? |
| All times are GMT +2. The time now is 09:27. |
- Copyright 2026 4Tuning