![]() |
Re: Cum se regleaza un sistem audio ?
Multumesc mult si raman dator ! Sa ne traiesti domnu' Saxo si sa ne sfatuiesti in continuare ca adevarat graiesti !
Lil'D esti prea profund pentru mine , nu te supara ! Adibose merci si tie pt sfaturi ! |
Quote:
Cu alte cuvinte, colegul tocmai v-a dat un indiciu pretios asupra alegerii unui sistem pe 2 sau 3 cai in cazul in care mid-bassul este in portiera iar tweeterul sau tweeterul+media pe bord la distanta X de mid-bass. In ce priveste pozitionarea si orientarea difuzoarelor, secretele le veti intelege numai atunci cand veti fi studiat mecanismele prin care creierul uman prin intermediul celor 2 urechi localizeaza sursele de sunet. Cautati pe google dupa urmatoarele indicii : sound localization cues, binaural cues, monoaural cues, distance cues, interaural time difference sau interaural level differences. Pe langa toate astea, o vibratie a unui panou de usa reprezinta un sunet distinct care evident nu se regaseste pe inregistrarea de pe cd si care va strica intotdeauna soundstage-ul. Mai exista si alte mecanisme inca necunoscute care pot influenta perceptia sunetului dar influenta lor este mica si se dezvaluie numai urechilor foarte bine antrenate si persoanelor cu o mare capacitate de concentrare ! |
Eu am inteles ca un sistem pe 3 cai este mult mai greu de reglat si pozitionat ... dar ca rezultatul poate fi uimitor . Ceva care sa se potriveasca cu un sistem Hertz HiEnergy stiti ???
|
nu stiu exact cum sta treaba cu perceptia sunetului in sistemul auditiv al omului, intotdeauna m-am bazat pe auditia cu ochii inchisi
si am ramas stupefiat cand in urma unei auditii high-end am ales o pereche de Jean Marie Reynaud Offrande de 3500 Eur in loc de o grandioasa pereche de Karma la 80000 Eur. asa ca google nu ma va ajuta sa-mi aleg difuzoarele sau pozitia acestora prea mult... imi cer scuze ca am fost un pic offtopic, dar cred k omul asta vrea ceva mai simplist si mai eficient din partea noastra :) cred eu...:idea: distanta intre diferitele difuzoare, mid bass, bass, high...etc nu cred ca este pusa la mare pret, cat armonia pe care pozitionarea o poate crea, asa ca lasand masuratorile la o parte cu siguranta o ureche mai educata te va ajuta la fata locului, daca doresti o pozitionare cat mai corecta incearca in primul rand sa ai rabdare. apropos: care ar fi metoda prin care ati incepe sa va educati urechea?:?: |
adibose
Ai f mare dreptate. Sculele de muzica nu sa aleg dupa specificatii sau teste pe net. Din cauza asta spun mereu : "ascultati-le" inainte de a le cumpara. La masini e foarte dificil pentru ca fiecare masina e in felul ei, are particularitatile ei, reflexiile ei, etc... Un sistem bun il faci numai prin incercari. E foarte bine stiut ca sistemele simple au cele mai mari sanse de a suna bine. Cu cit il complici cu atit cresc sansele sa iasa o varza, si asta exponential ! Armonia de care vorbesti e cel mai greu de obtinut. DA ! numai cu rabdare si munca multa se obtine ceva bun. Nici ceva experienta nu strica. Educatia urechii se face in primul rind mergind la concerte. Nu in aer liber...ci la ateneu de ex. |
Alte problemute : azi vand condensatorul de 1,2 Pyle pe care-l aveam si vreau sa ma apuc sa-mi schimb si alimentarea . Acum sa-mi iau 0 AWG din fata de la baterie pana in spate si apoi incerc sa impart alimentarea la cele doua statii ? Mai are rost sa iau un condensator cat timp am o statie de vre-o 700 w si una de 560 w ? Cat de mare sa fie si daca nu iau condensator si vreau o baterie mai capabila de unde sa o cumpar ? Ma intereseaza un deep-cycle , o Optima rosie evenatual , dar nu gasesc pe nicaieri . As schimba chiar si bateria masinii dar numai daca are rost , altfel parca as prefera un condensator ... Pot folosi condensatorul pe post de spliter de alimentare sau trebuie neaparat separat ? La 0 AWG si consumul de care v-am spus siguranta as vrea sa o iau mini ANL ( ca sa nu-mi ocupe mult loc ) , dar nu gasesc mini ... oricum sa fie minim de 200 A ?
Am citit pe aici ... pot folosi suportii de prindere a centurilor ca loc de conectat masa de la statii si condensator ??? Daca am amplificat toate difuzoarele cu o statie trebuie neaparat sa scot mufa ISO / Euro ( cea cu semnalul ) care duce semnalul de la HU la locul fostelor difuzoare ??? ( chiar daca am sigilat si izolat bine acele cabluri vechi ??? ) La o Solenza ce idei aveti pentru a folosi un kit de Dynamat trunk kit ??? Care contine 5 folii ( 3 originale si 2 extreme ) de dynamat ... ma gandeam ca poate foloseam 3 in portbagaj si cate una in fiecare usa din fata . Altei idei va vin referitor la alimentarea celor doua statii ??? Si eu am facut un placaj pe care le-am pus ... a fost nebunie si cu trasul cablurilor ... dar deocamdata trebuie iar sa modific prinderile ... In prezent cand dau la 45 / 60 volum relantiul variaza tare si chiar luminile ... desi am o baterie Varta de 63 Ah/ 640AH . Nu sunt distorsiuni pentru ca gain-urile sunt la minim la ambele statii ... dar e doar de la alimentare problema ? Revin la intrebare : sa iau un condensator de 4-5 F sau in spate sa nu mai pun nimic si o baterie deep-cycle de 44 Ah si cabluri groase mi-ar rezolva problema ? Oare poate ea sa tina consumul meu ? |
parerea mea avand in vedere puterea ii sa cumperi un deep cycle bun si cabluri / conectica buna. renunta la condensator. 0AWG ar trebui sa fie suficient pentru cata putere ai tu.
|
Daca iei optima, ia galbena. Are mult mai multe cicluri decit cea rosie.
|
Deocamdata trebuie sa astept dupa cabluri 0 AWG ... se pare ca e lipsa peste tot ... Ieri am reglat statia 600.2 putintel , avea gain-ul la minim ... acum e la jumate . Dupa ce am bagat deocamdata Dynamat provizoriu ( adica nelipite ) in imbracamintea de la hayon , contra-aripi si sub mocheta de portbagaj deja este cu totul alta treaba . Simti cum vine basul din spate in fata .
|
Pai ceva nu e bine atunci... Basul nu trebuie sa vina de undeva anume, nu trebuie localizata sursa. Trebuie sa il auzi si sa il simti din fata nu din spate.
|
Off , inainte simteai ca vrea sa iasa din portbagaj prin hayon si laterale , acum parca e mai imblanzit la gandul de a iesi , iar in interior a crescut simtitor SPL-ul ! Basul vine si din fata , dar eu cum inca nu am terminat usile de facut , stau slabut la medii si bas din usi ... Merita sa ma complic cu inca un woofer Infinity Basslink in portbagaj ??? Se pare ca ar consuma putin , nu e atat de greu pe cat credeam si inca 200 w rms curati si de calitate ar suna bine . Voi ce spuneti ???
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:52. |
- Copyright 2026 4Tuning