![]() |
Re: Masina de epoca ?
am uitat sa mentionez opelul nu este coupe..........mai pun pozele?
|
de ce nu?
sunt sigur ca fiecare dintre noi ar vrea sa le vada. chiar sunt curios |
da, shelby, ma cam bate gandul sa gazduiesc o herghelie de caluti nervoshi in garaj
p.s. ai dreptate cu legile din romania in domeniul auto!!! sunt o gramada de betze-n rotitze da' vedem noi cum le scoatem |
era sa uit ce e mai important!!!
am aflat de un opel rekord c coupe asa cum ma intereseaza pe mine maine ma duc sa-l vad tineti-mi pumnii il pozez si vi-l arat si voua |
Quote:
maine pun pozele......nu am avut timp az ;) |
3 Attachment(s)
opelaruu :shock::shock:
|
VAiii de mama lui..chiar asa arata?
da' u prietenul tau mi-ati zis parca, k era din '67..dar asta e Rekord B fabricat pana in '66..al meu era C :D, sigur sunt ceva greseli la acte..sa le rezolve la RAR, sper s anu aiba probleme din cauza asta :(, oricum o chestie de care nu eram sigur..dar acum sunt, A si B aveau arcuri pe foi in spate, C-ul a trecut la elicoidale :D:D oriocum..ii urez succes vecinului...k are de munca si spune-i k am inca carbul original de pe opel..dk e interesat sa faca o oferta :wink: |
Quote:
k sa poata primi CVI din partea RCR, masina trebuie sa fie 100% originala...fara modificari de vre-un fel sau altul. Modificari sport...poate suferi doar dk se incadreaza in dotarile/variantele sport din perioada constructiei acesteia, cu piese vechi..sau construite dupa modelul respectiv adica poate fi modificata doar conform prescriptiilor tehnice ale anilor respectivi. Exemplu va dau un Rekord C din bucuresti, la care s-a modificat motorul 1.9(90CP) cu 2 carburatoare Solex sau Weber dublu-corp, axa came sport, tacheti schimbati cred, volanta usurata si s-a ajuns conform specificatiilor vremii la 150CP, urca fara probleme in 7000 rpm si se tine bine pe drum, si rotile vad k sunt din aliaj dar tot retro look. Toate aceste modificari sunt facute conform specificiatiilor OPEL din '67-'68 pt Rekordul C pt diverse competitii banuiesc. https://forum.4tuning.ro/attachment.p...1&d=1168097010 https://forum.4tuning.ro/attachment.p...2&d=1168097010 https://forum.4tuning.ro/attachment.p...3&d=1168097010 si..un filmulet https://forum.4tuning.ro/attachment.p...9&d=1168168138 Ce spune proprietarul despre modificarile masinii: "In motor n-am bagat mai mult de 1000-1200 Euro , iar in caroserie , roti , suspensii , aprindere electronica MSD 6 AL inca vreo 2000 Euro , scaunele "Fusina" ( originale de curse din 1970 luate de pe un FIAT 124 ABARTH RALLY) -cca. 400 Euro .................... deci in total cam 3500 -4000 Euro , parerea mea este ca merita" Sa revenim, autenticitatea masinii o verifica un inspector de la RCR, saptamana ce vine cred, RCR va inspecta masini in orasul Brasov, exista cateva sesiuni pe an in care se acorda asemenea atestate de Vehicul Istoric si la diversele competitii/parade ce le efectueaza clubul prin tara. Deci dk aveti masina originala(si va place asa cum e..mie unu nu-mi plac 100% originale)..puteti obtine acest atestat, si in final dupa unele demersuri la RAR si Primarie veti fi scutiti de Impozit, altfel, dk vreti sa le bricolati/modificati(cum imi doresc si eu :twisted: ) lasati de-o parte ideile de Vehicul Istoric..si scoateti din buzunar Impozitul aferent :rolleyes2 :lol: Quote:
Quote:
|
Nu e asa de complicata problema.
Cumperi masina, o aduci in stare buna de functionare, si se inscrie 100%, fara taxa de prima inmatriculare si indiferent de noxe ca vehicul de epoca. Dupa ce ii scoti CI/talon, te duci cu ea in garaj si faci ce te taie capul, dupa care ii faci reomologare individuala in cazul in care ai schimbat asa de multe pe ea incat sa fie necesar. Eu nu am prea avut probleme de gen cu vechituri modificate, in general te opresc doar sa se uite la masina si sa intrebe chestii tampite - cat consuma/daca se uita femeile dupa ea/daca e totul original. |
skatelite....asta e varianta celor care nu cunosc noua legislatie..pt automobilele Retro:wink: cel putin cred k nu o cunosti..dk vorbesti asa...
te-ai intrebat cum mai treci ITP-ul la fiecare 2 ani? pt k ITP la autovehicule istorice se efectueaza strict la RAR, nu la orice statie ITP cu pile..etc Asta in cazul in care optezi pt k sa-ti scrie in CIV "Autovehicul Istoric" cu adeverinta obtinuta de la RCR, pt scutire impozit. Dk nu vrei aceasta adeverinta...desi ar trebui sa fie cineva prost..sa nu vrea asa ceva, atunci posibil sa poti face ITP-ul altundeva in afara de RAR :) RAR or fi boi sa-ti omologheze ulterior masina ta Istorica cu modificari pe ea..din moment ce ai omologat-o initial k "Vehicul Istoric" ceea ce presupune originalitate 100% :D |
Se intampla sa fi facut chestiile astea mai des decat o singura data.
1. Daca vrei o masina clasica, restaurata istoric, nu discutam aici problema asta, legislatia e simpla. 2. Daca vrei o masina customizata, atunci platesti frumos impozit si iti tii masina pe strada. Custom costa, si inainte, si in timp ce, si dupa... :) |
pai tocmai asta e, dk vrei ceva CUSTOM....nu poti fi scutit de impozit..si la peste 3L..deja tre sa fii "multi zeci de milionar" ROL pe luna..k sa iti permiti s-o tii :)
si..dk o importi originala 100%...e cam profanare sa te pui s-o modifici, plus k initial ai platit originalitatea..si aku te stergi la fund cu ea..adika te kaki singur pe acei bani aruncati pe originalitate fata de una mai putin originala, modificata dk luai. Pai Shelby67, in primul rand intreba dk mai intra la categoria de masina de epoca..dk o modifici, clar se referea la scutirea de impozit..pt k fiind deja in tara nu-l mai interesa scutirea de la taxa de prima inmatriculare, deci in cazul lui TZEAPA :( eu vreau sa le trag tzeapa la RAR si stat...si sper sa reusesc cu fiecare masina detinuta..veche sau noua..mu.istii naibii cu legile lor de k.kt... rotile...pt ITP le poti schimba, telescoape sport..asemenea, volan sport(acolo unde e cazul)motorul..dk ai un electrician destept...iti face totul cu mufe..si 2 swap-uri odata la 2 ani..pt ITP..eu zic k merita :D:D pt k in rest...nu m-ar interesa sa modific prea multe la o masina clasica..in afara de tinuta(telescoape/roti) si motorizare, un diferential autoblocant dk as putea adapta as avea grija sa-l integrez cat mai bine in vechea punte sau transmisie incat sa nu se observe usor..si dai bataie tataie... asta poti face si tu Shelby67...dar nu mai mult. |
Eu nu o vad ca pe o profanare...Cred ca mi-am stricat ceva in cap, si cand vad o vechitura vad in ea ce ar putea deveni, nu ce e acum.
La RAR eu n-am avut niciodata probleme de nici un fel, daca masina e facuta foarte bine, nu vor nici ei sa-ti bage bete in roate. Nici ITP, nici RAR. Si e exclus sa mai aduc masina macar aproape de ce a fost cand a iesit ea pe poarta fabricii..N-o sa ma apuc sa-i lipesc clante la usi din nou. :) Nu club trebuie facut, ar trebui vorbit cu RCR sa evalueze posibilitatea infiintarii unei craci separate pentru customuri, in conditiile in care cultura customizarilor exista de cateva zeci de ani si exista deja customuri clasice. Si da, te costa mult custom, de la constructie la omologari, taxe, inspectii, intretinere si mai toate alea...dar merita fiecare leu cheltuit. |
nu e nimic de vb cu RCR...noi in TM am infiintzat un club..si toate aceste atestate pt scutire impozit..sau scutire taxe inmatriculare la IMPORT...le dau RCR...nu altii...si nu pt k au ei pile..ci pt k au fost primul club roman ce s-a afiliat la FIVA, prin urmare ei sunt Autoritate Nationala a F.I.V.A., si doar astfel..detin acest drept..de a oferi aceste scutiri/atestate de autovehicule istorice..nu ei decid ce si pt ce ofera...ci FIVA in toata lumea :wink:
eu sunt mebru simpatizant RCR de 4-5 ani ...si am vb cu un amic bun..din cadrul conducerii RCR, cel ce trimite toate stirile pe mail...si mi-a spus clar: Nu incurca Vehiculul Istoric cu Custom, Hot-Rod..Muscle Car :( deci no chance :( iar ceea ce ai facut tu..la masinile retro..nu cred k ai avut okazia sa experimentezi de anul acesta, knd s-au schimbat f multe la RAR...de omologat e f greu..mai ales orice componenta TUNING ce nu detine un certificat de omologare gen TUV, etc...iar RAR nu omologheaza nimic..pt k nu au laboratoare pt testat nici macar un disc de frana din pakate pt noii :( si atunci prefera sa zica "Nu se accepta modificari", pt k de fapt nu au cum sa testeze/omologheze acele piese/modificari. Cu pile se putea omologa cam orice...da' de anu' acesta...nu se mai pot multe si nu se mai manjesc multi...tot din pakate pt noi. EU a intervenit cu multe legi pt noi..si inclusiv RAR :( Dk reuseste cineva ceva mai special....sa ne zica si noua..de vreo portitza uitata deschisa printr-o lege ceva:D:D |
Candva in ianuarie am adus domnul de la RAR care face omologarile de pe unde am eu garajul sa vada cele doua proiecte in lucru pentru a-mi spune daca are rost sa mai continui cu ele, si m-a asigurat ca nu vor fi nici un fel de probleme la omologari si alte chestii.
Pentru omologari exista o lista precisa de limite si tolerante, pentru modificari de sasiu mergi cu ce vrei sa faci la ei, si daca lucrezi cu o persoana care stie ce face iti dau ok, nu e dracul asa de negru. Nu mai tolereaza mizerii, si n-am de gand sa fac mizerii. Discutia nu-si prea are sensul acum, candva anul asta sper sa mai scot un animal pe 4 roti din garaj si so help me G-d o sa aiba numere pe el. In toata UE se construiesc, omologheaza si inmatriculeaza customuri, TREBUIE sa se poata si aici. Eu cred sincer ca nu voi avea probleme, ba chiar sper sa prind rable mai multe de cumparat, fiind asa de greu sa le mai inmatriculezi acum. :) Si citind mai sus in topic, am eu un 1969 Commodore A de dat, dar numai la schimb pe ceva interesant - insemnand Admiral, Rekord B coupe sau alte prostii care arata frumos de vechi. Asa or sa arate frumos si de noi. |
| All times are GMT +2. The time now is 03:36. |
- Copyright 2026 4Tuning